Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2019

Marvel's Avengers

19 perc Marvel’s Avengers

A gamescomon mutatta meg magát először a Crystal Dynamics új játéka.

2019.08.22. 10:06 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2019

Kétségtelen, hogy az utóbbi bő évtized – legalábbis mozis fronton – a szuperhősökről, de főleg a Marvel szuperhőseiről szólt. Ehhez képest videojátékos oldalon meglepően kevés alkotás dolgozta fel a témát, igazán kiemelkedő próbálkozás pedig még kevesebb volt.

A Crystal Dynamics csapata többszörösen is bizonyított már, hogy joggal várjunk el tőlük egy magas szintet képviselő játékot. Éppen ezért sokan örültek, amikor kiderült, hogy a stúdió következő játéka a Marvel’s Avengers lesz. Bár ezt már évek óta lehetett, a játék csak az idei E3-on mutatkozott be hivatalosan, akkor is csak egy játékmenetet alig tartalmazó előzetessel.

A gamescom alkalmából viszont érkezett egy új bemutató, amely mindjárt 19 percben vázolja fel, hogy mire is számíthatunk a játéktól. A video ugyanazt a jelenetet bontja ki jobban, amit az E3-as előzetesben is láthattunk. Történetesen épp a Bosszúállók ünneplése zajlik San Franciscóban, amikor a háttérben robbanás történik a Golden Gate hídon. Hőseink gyorsan oda is repülnek – már amelyikük tud repülni, vagyis Thor és Vasember.

A video első felében tehát őket láthatjuk akció közben is, előbb a villámok istene kalapál el néhány tucatnyi állig felfegyverzett rosszfiút, majd jön Tony, és reptében szed le még néhány tucatot. Időnként méni QTE is befigyel, de többségében közelharcból áll a küldetés. Thor előszeretettel hajigálja a Mjölnirt, míg Vasember mindenféle testrészéből képes energiasugarakat lövöldözni. Ha pedig nincs más, akkor egy-két pofon is elcsattan. Aztán megérkezik Hulk, aki felkap egy-két katonát és azzal gyepálja el a többit. Semmi felesleges flanc, csak a nyers erő és hatékonyság. Tank vagy kamion? Csak játékszer neki. A Hulk smash utáni fricska pedig zseniális…

A video felénél Amerika kapitányra váltunk, aki már a Bosszúállók anyahajóján pattogtatja a pajzsát ellenségről ellenségre. Aztán visszaváltunk a hídra, hogy a Fekete özveggyel is ugárljunk egy kicsit, menet közben az is kiderül, hogy az egész balhé mögött a Taskmaster nevű gazfickó áll, aki ráadásul a Tony Stark által tervezett fegyvereket veti be ellenük.

A bemutató alapján a grafika, ha nem is kimagasló, de teljesen rendben lesz, a játékmenet pedig főleg a karakterek egyediségére támaszkodva változatos. Ha ehhez egy megfelelő történetet is össze tudnak dobni a fejlesztők, akkor szép siker elé nézhet a Marvel’s Avengers. A premierre 2020. május 15-én kerülhet sor PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Marvel's Avengers
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Marvel's Avengers

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló