Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Diabetológia, avagy korunk egyik népbetegségének a gyógyítása (x)

2019.09.14. 12:10 | szerző: hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

A diabetes mellitus, vagyis a cukorbetegség egy krónikus anyagcsere-betegség, amely manapság sajnos népbetegségnek számít. Első számú tünete a glükóz, azaz a vérben mérhető cukorszint megemelkedése, amely vizelettel történő cukorürítéssel párosul. Mindezért a hasnyálmirigyben termelődő inzulinnak (vércukor háztartás kontrolljáért felelős hormon) a hiánya, vagy az inzulinnal szemben kialakult rezisztencia a felelős.

A CMC Déli Klinika diabetológus szakorvosai természetesen mindent megtesznek azért, hogy a páciensek a felfedezett betegségük minden stádiumában maximálisan tudjanak alkalmazkodni a megváltozott életkörülményeikhez. Legfőbb célkitűzésük ugyanis, hogy a betegek a szakorvosi életvezetési tanácsokra, a kidolgozott diétás tervre, valamint az alkalmazott gyógyszeres terápiára alapozva és támaszkodva teljes életet élhessenek, és ne a betegség határozza meg mindennapjaikat.

Diabetológia, avagy korunk egyik népbetegségének a gyógyítása (x)

Mik lehetnek árulkodó tünetek?
Mindenképpen érdemes felkeresni a CMC Déli Klinika diabetológiai szakorvosi rendelését inzulinrezinsztencia, csökkent glükóz tolerancia (IGT) esetén, vagy fiatalkori, 1-es típusú cukorbetegként, illetve jellemzően időskori, 2-es típusú cukorbetegség esetén is.

Cukorbetegség esetén rövid távon a tüneteket a vércukorszint ingadozása okozza. Ez lehet például ájulás, fogyás, szomjúságérzet, gyakori vizelési inger.

A 2-es típusú cukorbetegség a korai fázisban sok esetben teljesen tünetmentes lehet, így rendkívül nagy hangsúly van a rendszeres szűrésen és vércukormérésen. Hosszú távon azonban igen komoly panaszokat, tüneteket okoz és jelentős egészségügyi kockázattal jár, hiszen a kis- és nagyerek károsodása miatt számos szervben alakulhat ki tartós és/vagy súlyos károsodás, valamint a betegségnek sokféle szövődménye (pl. szemészeti problémák, gyomor és bélrendszeri panaszok, de akár még szívinfarktus vagy agyi infarktus is).

Mindezek mellett árulkodó tünet lehet az elhízás vagy hízékonyság is, a gyakori fertőzések, amelyek az erek károsodával párosulva okozhatnak akár nehezen gyógyuló sebeket vagy fekélyeket is.

A cukorbetegség komplex kivizsgálása és kezelése a CMC Déli Klinikán
A CMC Déli Klinikán a szakorvosok multidiszciplináris módon, azaz több szakterület specialistáival együttműködve dolgozzák ki a páciensek számára a legmegfelelőbb személyre szabott kivizsgálási, kezelési és gondozási tervet. Az eljárás a páciensek számára nemcsak nagyobb biztonságot, hanem idő és pénz megtakarítást is jelent.

A program alappillérei:

  • személyre szabott bioinformatikai állapotfelmérés és komplex szakorvosi kivizsgálás (speciális laboratóriumi diagnosztika, antropometriai vizsgálatok, mesterséges intelligenciával támogatott és/vagy precíziós, elasztográfiás ultrahang vizsgálatok stb)
  • integrált rizikóelemzés elkészítése
  • az egyéni igények figyelembevételével kialakított cukorbetegség illetve inzulinrezisztencia megelőzési program, illetve komplex kivizsgálási és kezelési stratégia
  • a komplex kezelési terv folyamatos szakorvosi felügyelete és/vagy dedikált szakorvosi TEAM - a CMC-TEAM® - támogatása (a páciens mindennapjaiba beilleszthető személyre szabott diéta és mozgás program, valamint a szükséges gyógyszeres kezelés(ek) meghatározása, beállítása és rendszeres ellenőrzése)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló