Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Tencenté a legnagyobb részesedés a Funcom részvényeiből

A Tencenté a legnagyobb részesedés a Funcom részvényeiből

A cég a kiadó részvényeinek 29%-át birtokolja mostantól.

2019.10.03. 09:32 | GeryG | kategória: Üzleti

A Funcom, ha nem is tartozik a legnagyobbak közé, mindenképpen az ismertebb kiadók táborát erősíti. Olyan játékok fűződnek a nevükhöz, mint a Conan Exiles, a Mutant Year Zero: Road to Eden vagy épp a The Secret World. A kiadó emellett nemrégiben megkaparintotta a Dune franchise jogait is, a hírek szerint már dolgoznak is egy nyílt világú játékon.

A Tencent neve talán kevésbé ismerős a videojátékos körökben, mivel nem egy kimondott kiadóról van szó. A Tencent az egyik legnagyobb kínai székhelyű, online területen tevékenykedő cég, amely elsősorban közösségi médiával, online hirdetésekkel és online játékokkal foglalkozik. Utóbbi az érdekes, ugyanis itt kötődik a két cég egymáshoz. A Tencent a napokban megállapodott a Funcom egyik legnagyobb részvényesével, a norvég KGJ Capital AS-sel, akiktől felvásárolták az összes részvényüket. Így a Tencent mostantól a Funcom fő részvényesének számít a maga 29%-os részesedésével.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ez bármilyen formában is befolyásolná a Funcom további működését. A Tencent egyébként más stúdiókban is rendelkezik részvényekkel, mint a Ubisoft (5%), az Epic Games (40%), az Activision Blizzard (5%), a Paradox Interactive (5%), a Frontier Developments (9%) és a Miniclip, a League of Legends fejlesztői, a Riot Games csapat pedig 100%-ban az ő tulajdonukban van. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló