25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Ray tracinget kap a World of Tanks, RTX kártya nélkül

Az engine fejlesztései már most kipróbálhatóak az enCore RT demóban.

Írta: Dino

Márciusban, a World of Tanks 1.0-s verziójával érkezett meg a játék legújabb engine-je, a Core, amely jelentős látványbeli fejlődést hozott. A Wargamingnél azonban nem álltak le a fejlesztésekkel, és jelenleg az Intel segítségével azon dolgoznak, hogy a manapság népszerű hívószónak számító ray tracinget (vagy magyarul sugárkövetést) elhozzák a játékba. Ráadásul úgy, hogy ne legyen szükség drága videokártyákra (azaz az NVIDIA GeForce RTX sorozatára), hanem azok is látványosabb grafikát kapjanak, akik nem ruháztak be ilyenekre.

A belépési feltétel mindössze a DirectX 11 megléte, a frissített engine hardverigénye megegyezik a játék eddigi igényével. A fejlesztés jelenlegi állapotát ráadásul már most kipróbálhatóvá tették: az enCore RT demo letöltésével bárki kipróbálhatja, hogy mutat a gépén a ray tracinges verzió. Persze a teljes élményhez erősebb hardver is szükséges, de a demo érzékeli a rendelkezésre álló erőforrásokat, és annak megfelelően kapcsolja be a különböző opciókat.

A Wargaming fejlesztői az Intel One API részét képező Intel Embree kódtárat használják, amelynek segítségével a processzor többszálas BVH-konstrukcióval dolgozi, miközben a GPU árnyékolókkal valósítja meg a sugárkövetést.

Cikkajánló
Így újul meg a World of Tanks 1.0-ban a grafikai engine

Így újul meg a World of Tanks 1.0-ban a grafikai engine

Hamarosan érkezik az új, Core engine-re épülő PC-s verzió.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!