Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Monster Hunter: World

PC-re is megérkezett a Monster Hunter: World - Iceborne

Az Iceborn teljesen új történettel várja immár a PC-s játékosokat is. Csakhogy a rajt nem zökkenőmentes...

2020.01.11. 15:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Capcom tavaly őssel készült el a Monster Hunter: World első nagy kiegészítőjével. Az Iceborn akkor kizárólag PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezett meg, a PC-s játékosoknak egészen mostanáig kellett várnia rá. De a napokban végre előttük is feltárult az út az új Hoarfrost Reach régiója felé.

A kiegészítőben egy hatalmas új terület várja tehát a szörnyvadászokat, amely csurig van eddig még sosem látott szörnyekkel. Ide viszont csak a vadászmesterek léphetnek be, vagyis csak a master szintű játékosok előtt nyílik meg az út, a többiek úgyis idő előtt elvéreznének. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítő új területei – és ezáltal az új történeti szál – megnyitásához előbb elengedhetetlen, hogy végigjátsszuk az alapjáték kampányát. A kiegészítő tehát ismét új szintet hoz be, vagyis a játékosok ismét a nulláról kell feltápolniuk felszereléseiket, amelyek között azért akadnak új darabok is.

Sajnos azonban, mint manapság szinte minden nagyobb megjelenés (és itt nagyon nagy tisztelet az egyre kevesebb kivételnek!!!), ez sem úszta meg problémák nélkül. A kiegészítő megjelenését követően nem sokkal megjelentek a világhálón azok a rajongói panaszok, amelyek szerint a játék nemes egyszerűséggel törölte korábbi mentési fájljaikat. Amikor valaki új játékot indít a kiegészítőben, a játék ellenőrzi, hogy vannak-e korábbi mentések. Ha valamilyen okból kifolyólag nem talál ilyet (pedig van), akkor új fájlt nyit, ezzel felülírva az eredetit mind helyben, mind a felhőben. Éppen ezért, ha még valaki nem kezdett bele a kiegészítőbe, érdemes lehet készíteni egy biztonsági másolatot a mentéseiről. Ezt egyébként a Steam telepítési mappáján belül a User data\(Steam user ID)\582010 útvonalon lehet megtalálni.

Egy másik sokakat bosszantó jelenség is kísérti egyelőre a fagyos vidéket: a kiegészítő komoly teljesítménybeli gondokkal küzd, sokan számolnak be róla, hogy a játék 100%-on pörgeti a CPU-t. Szerencsére a fejlesztők is tisztában vannak e hibajelenségekkel, és igyekeznek mihamarabb orvosolni azokat.

Cikkajánló
Monster Hunter: World – Iceborne teszt – Hull a pelyhes...
Megkapta első rendes, nagy kiegészítőjét a szörnyvadászat.
» Olvasd el!

A Monster Hunter: World – Iceborn újdonságairól TheHolyOne már részletesen mesélt még a konzolos megjelenéskor, érdemes újra feleleveníteni az élménybeszámolóját! ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Monster Hunter: World
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Monster Hunter: World

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló