25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Deathloop erősen épít a DualSense kontrollerre

Ki fogja használni az adaptív billentyűket és a haptikus visszajelzést is.

Írta: GeryG

Bár a Microsoft néhány hónapja felvásárolta a Bethesda kiadót és az alá tartozó stúdiókat is, egyelőre nem kell attól tartanunk, hogy hirtelen az összes játékuk Xbox-exkluzívvá válna. Olyannyira nem, hogy az Arkane Studiosnál készülő Deathloop például PC mellett csak PlayStation 5-re fog megjelenni jövőre.

Ezzel kapcsolatban kiderült, hogy a Sony új konzoljához fejlesztett DualSense kontrollerre nagyon odafigyelnek a játék készítői. Teljes mértékben építenek az új funkciókra, ami tovább növeli majd a beleélés mértékét.

Az ígéretek szerint minden fegyver elsütése más és más érzést kel majd a játékos kezében. Érdekes ötlet, hogy a fegyverek meg is hibásodhatnak, ilyenkor az adaptív billentyűt nem lehet majd lenyomni addig, amíg a hibát meg nem javítottuk.

A készítők a haptikus rezgőmotorokat is munkára fogják bírni. Minden felület más rezgéseket kelt majd, ahogy futunk, csúszunk vagy átmászunk rajtuk. De a beépített pici hangszórónak is lesz feladata: a játékban a fülünk mellett elsuhanó lövedékeket azon keresztül fogjuk hallani. De ezen keresztül szól majd az adóvevőnk, valamint azt is itt hallhatjuk majd, ha kifogyott a lőszer a stukkerből.

A Deathloop a tervek szerint 2021. május 21-én fog megjelenni PC-re és PlayStation 5-re.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Deathloop

Platform:

Fejlesztő: Arkane Studios

Kiadó: Bethesda Softworks

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2021. szeptember 14. PC, PS5
2022. szeptember XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!