Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Star Wars (2023)

Nyílt világú Star Wars játékon dolgozik a Ubisoft Massive

A Ubisoft a Lucasfilm Games kiadóval közösen felügyeli a projektet, amely 2023 előtt nem érhet révbe.

2021.01.13. 17:51 | GeryG | kategória: Játék

Mikor a LucasArts 2013-ban lényegében bezárta kapuit, a Star Wars játékok jogai az Electronic Artsnál kötöttek ki. Ők az elmúlt hét évben több játékot is készítettek, amelyek hol jobb, hol rosszabb fogadtatásban részesültek. Most viszont nem az EA, hanem a másik nagy kiadó, a francia Ubisoft jelentette be, hogy új Star Wars játékon dolgoznak.

Az egyelőre cím nélküli projekt egészen pontosan a Tom Clancy’s The Division játékokat is jegyző Ubisoft Massive stúdiójánál formálódik. Egyelőre csak kevés részlet ismert, mivel a projekt még eléggé az elején tart. De abban már most biztosak lehetünk, hogy egy nyílt világú, de sztorivezérelt játékra számíthatunk. A látványvilágra garantáltan nem lesz majd panasz, mivel a stúdió saját fejlesztésű Snowdrop motorja felel majd érte.

Egyelőre ennyit lehet tehát tudni az új Star Wars játékról, illetve még azt, hogy 2023 előtt kicsi a valószínűsége, hogy megjelenjen. Ennek egyik oka lehet, hogy a Ubisoft mostanában inkább jóval több időt ad a stúdióinak, hogy a játékaik megüssék a rajongók által elvárt szintet. A másik pedig az, hogy az EA 2013-ban kötött megállapodása kizárólagos jogot adott nekik a Star Wars játékok kiadásához, ám ez a megállapodás 2023-ban lejár. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló