Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Már készül a Resident Evil Revelations 3, csak épp más lesz a címe?

Már készül a Resident Evil Revelations 3, csak épp más lesz a címe?

Egy belsős Capcom-infókban eléggé jártas forrás szerint a kiadó a Village után, legfeljebb egy éven belül folytatná a 2013-ban indított mellékágat.

2021.02.16. 18:43 | GeryG | kategória: Játék

Azokban az években, amikor a Resident Evil széria talán a leginkább mélyponton volt, a Capcom rárzett, hogy hozzá kell látnia a franchise felrázásához. A 2012-es Resident Evil 6 nem igazán hozta azt a sikert, amit a kiadó és a rajongók vártak volna tőle, hiába próbálták benne vegyíteni a sorozat első részeire jellemző túlélős elemeket és a 4-5. rész inkább akcióorientált vonásait. És a szintén abban az évben megjelent Resident Evil: Operation Raccoon Cityt inkább meg se említsük.

A 2012-es évet így tulajdonképpen egy játék mentette meg, a Resident Evil: Revelations, ám ennek is volt egy hátránya: akkor még csak Nintendo 3DS-re jelent meg. A rajongóknak bő egy évet kellett várnia, hogy PC-re és a nagyobb konzolokra is elkészüljön, ám megérte várni rá, mivel sokak szerint minden idők egyik legjobb mellékága volt.

Cikkajánló
Resident Evil: Revelations
Klasszikus túlélőhorror a stílus egyik megteremtőjétől.
» Olvasd el!

A folytatás két évvel később, 2015-ben érkezett meg, az epizodikus formában megjelent játék hasonló sikert ért el, mint elődje. Ám ennek már hat éve, a rajongók viszont hiába várták eddig, hogy trilógiává bővüljön a mellékág.

A Capcom menet közben hozzálátott a klasszikus első epizódok minőségi felújításához, miközben a hetedik résszel egészen új irányba vitte el a sorozatot. Ez a remake és reboot páros pedig új erőt adott a franchise-nak, amely hamarosan megkapja nyolcadik részét, a Resident Evil Village-et. Igen ám, csakhogy a pletykák szerint valami más is készül nagy titokban a Capcom háza táján.

Cikkajánló
Resident Evil: Revelations 2
Ezúttal kettőn áll a vásár, de nincs kettő négy nélkül!
» Olvasd el!

A Resident Evil témában igen jártas és a múltban több fontos hírt is elsőként megosztó Dusk Golem belsős forrásokra hivatkozva a saját Twitter-csatornáján tette közzé, miszerint már készül a Resident Evil Revelations 3. Amíg persze hivatalos megerősítés nincs, kezeljük ezt fenntartásokkal, de azért érdemes lehet figyelni a híreket.

Ha hinni lehet Dusk Golem belsős forrásainak, akkor már legalább négy éve készül az új játék, amely egy ideig valóban a Revelations 3 kódnéven futott, de a megjelenéskor már Resident Evil Outrage címen kell majd keresni. Ez a játék is a franchise fennállásának 25. évfordulója alkalmából fog megjelenni, vagyis elméletileg egy éven belül – jó eséllyel 2021 végén vagy 2022 elején. Viszont az is elég valószínű, hogy legalább egy ideig Nintendo Switch-exkluzív lehet.

A Resident Evil Outrage is a RE Engine-t fogja használni és ha nem is lesz olyan mutatós, mint a legutóbbi játékok, azért elég korrekt látványra számíthatunk. Már csak azért is, mert a fejlesztőknek sokkal nagyobb büdzsé és sokkal több idő állt rendelkezésére, mint az első két epizód esetében. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló