Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

S.T.A.L.K.E.R. 2

Karakterek, fegyverek és fogak a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben

Új fejlesztői naplóban mutatták be a játék néhány modelljét és egy érdekes technológiáját.

2021.03.26. 20:35 | GeryG | kategória: Játék

A rajongók évek óta várják tűkön ülve, hogy lesz-e egyáltalán valami a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből, mivel a projekt az első részhez hasonlóan hányattatott utat járt be eddig. Volt, hogy már teljesen lemondtunk róla, miután csupa baljós hír érkezett, majd hat évig nem is lehetett felőle hallani. Aztán 2018-ban feltámadt hamvaiból, hogy aztán megint két év csend következzen.

De talán még sosem éreztük ennyire „közelinek” a S.T.A.L.K.E.R. 2-t magunkhoz, mint az utóbbi hónapokban. Előbb egy rövidke előzetes bukkant fel a világhálón, ma pedig egy új fejlesztői napló. Utóbbi azért érdekesebb.

Ebben ugyanis a fejlesztők megmutattak a játékban várhatóan szereplő néhány modellt. Különböző frakciók karaktereit láthatjuk a részletesség pedig elég ígéretesnek tűnik – persze várjuk meg, hogy a játékba mindez végül majd milyen formában kerül bele. Ugyanez érvényes a fegyverekre is, amelyekből szintén kapunk egy kis ízelítőt. Itt a fejlesztők egyébként azt ígérik, hogy harmincnál is több különböző, fejleszthető fegyver szerepel majd a játékban.

A video végén egy érdekes (de jó eséllyel csak a „meg tudjuk csinálni” üzenetet közvetítő) technológia is bemutatkozik. A stúdió összedobott egy rendszert, amely segítségével minden NPC szájában máshogy kuszálódik össze a protkó. Ezzel a cél természetesen a karakterek még változatosabb és egyedibb megjelenése, de kb. ugyanannyi gyakorlati hasznot jósolunk neki, mint a Red Dead Redemption 2-ben a lovak heréinek hidegre való összehúzódásának…

Nem is azért fontos ez a ma megjelent video, mert olyan korszakalkotó dolgokat látnánk benne. Hanem azért, mert ez egy egyértelmű jele, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 igenis egy élő projekt, amely lassan, de biztosan játékká formálódhat. Egyszer… ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

S.T.A.L.K.E.R. 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
S.T.A.L.K.E.R. 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló