Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megmaradnak a PlayStation 3 és PS Vita játékok a PS Store-ban

Megmaradnak a PlayStation 3 és PS Vita játékok a PS Store-ban

Meggondolta magát a Sony, és csak a PSP-s szoftverek árusítása szűnik meg nyáron.

2021.04.19. 23:08 | Dino | kategória: Játék

Három héttel ezelőtt jött a hír, hogy a Sony nyáron bezárja a PS Store PlayStation 3/PS Vita/PSP részlegét. És bár alapvetően a már megvásárolt játékok nem vesztek volna el ezzel, azért jöttek a baljós információk is, miszerint ha kimerülne a PS3-asban lévő elem, akkor mégis búcsút mondhattunk volna gyűjteményünknek.

Persze volt, aki megpróbálta pozitívan nézni a dolgot, így ma délelőtt érkezett egy sajtóközlemény, miszerint a Top Hat Studios kiadásában megjelenő két játék lesz a PS Vitára megjelenő két utolsó program. A Synergia és a Sense: A Cyberpunk Ghost Story egyaránt április 27-én jelenik meg, és a reggeli hír szerint mindössze 4 hónapig lesz kapható - igaz, technikai okok miatt csak az észak-amerikai és ázsiai PS Store-ban. (De a cross-buy opciónak köszönhetően PS4/PS5-ön is játszható lesz amúgy.)

A Sony a felé érkezett sok visszajelzés nyomán viszont meggondolta magát, és maga Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke tette közzé a PlayStation Blogon, hogy a PlayStation 3-as és PS Vitás áruház mégiscsak megmarad, mindössze a PSP-s játékok árusítása szűnik meg 2021. július 2-án.

Mint Ryan kifejti, amikor eredetileg meghozták a döntést a zárásról, számos dolgot figyelembe vettek, mint például a régebbi eszközök kereskedelmi támogatásának kihívásait, emellett pedig erőforrásaikkal inkább az aktuális konzolokra szerettek volna jobban fókuszálni. Viszont látva, hogy mennyien örülnének annak, ha még tovább lehetne vásárolni PS3-ra és PS Vitára, inkább megoldást kerestek arra, hogy hogyan tarthatnák meg ezt a lehetőséget a közeljövőre nézve.

A PS Store-ban tehát a PS5 és PS4 kínálat mellett továbbra is megmaradnak a PS3-as és PS Vita játékok, és csak a PSP-s cuccoktól kell elbúcsúznunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló