Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Insurmountable

Insurmountable – a következő hegy mindig magasabb

A hónap végén érkezik a meglehetősen fura, de annál érdekesebbnek tűnő hegymászó játék.

2021.04.22. 20:10 | GeryG | kategória: Játék

A szikla- és hegymászás sajnos egyelőre nem ihlette meg túlságosan a videojáték-fejlesztőket, bár hozzá kell tenni, hogy ezt a sportágat elég nehéz lenne hitelesen adaptálni. Pár próbálkozás azért akad, elég csak a Crytek VR-játékaira gondolni, illetve ide vehetjük a készülő Climber: Sky is the Limitet is.

Amiről viszont most szó van, az egyikhez sem hasonlít egy cseppet sem. Ez az Insurmountable, amely ByteRockers’ Games stúdiójában készül és egy hét múlva fog megjelenni. Ami pedig érdekessé teheti sokak számára, az a műfaja, stílusa, játékmenete.

Ez ugyanis egy stratégiai-kaland-túlélőjáték, amelyben bár a cél három egyre magasabb és veszedelmesebb hegycsúcs megmászása, ezt elég egyedi formában tehetjük meg. Három eltérő háttérrel és képességekkel rendelkező hegymászó közül választhatunk (kalandor, kutató és újságíró), akikkel három hegyet kell megmásznunk.

Ezek közül már a legelső is igen komoly kihívást jelent, hiszen rengeteg váratlan helyzetre kell gyorsan reagálnunk. Közben menedzselnünk kell a készleteinket és figyelnünk karakterünk életjeleire is. Nekünk kell kiválasztani a legjobbnak vélt útvonalat (ami nem mindig a leggyorsabb vagy épp a legbiztonságosabb), de elég egyetlen rossz mozdulat, és máris a mélybe zuhanunk. Vagy egy rossz döntés és a hegyen leljük halálunkat. Ami végleges és visszafordíthatatlan, vagyis nincs újrapróbálási lehetőség, csak a legelejéről.

Ráadásul mindegyik hegy minden halállal megváltozik, vagyis elfelejthetjük a járt utakat, mindig véletlenszerűen generált terepen kell majd felfelé kapaszkodnunk. Út közben ősi romokba, korábban a hegyen meghalt mászókba és egyéb váratlan jelenségekbe botolhatunk, de a fejlesztők ígérete szerint a vadállatok és alkalmanként „más lények” is keresztezhetik az utunkat.

Az Insurmountable érdekes és ígéretes játéknak tűnik, amire tehát nem is kell túl sokat várnunk. A premierre április 29-én kerül majd sor egyelőre kizárólag PC-n. Később PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re is el fog készülni, a fejlesztők pedig egyelőre mérlegelik egy Nintendo Switch változat lehetőségét is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Insurmountable – a következő hegy mindig magasabb
Insurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabbInsurmountable – a következő hegy mindig magasabb
Insurmountable
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Insurmountable

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló