Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Sony a Nixxes Software-t is felvásárolta

A Sony a Nixxes Software-t is felvásárolta

Nem sokkal a Housemarque bekebelezése után újabb stúdió csatlakozott a Sony kötelékéhez.

2021.07.02. 13:20 | GeryG | kategória: Üzleti

Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy a Sony felvásárolta a Resogunt, az Alienationt, valamint legutóbb a Returnalt is jegyző Housemarque stúdiót. Úgy tűnik, ez most egy ilyen időszak a Sony életében, ugyanis a minap kiderült, egy másik stúdió is csatlakozik a PlayStation Studios népes táborához.

A Nixxes Software stúdió kifejezetten olyan fejlesztő, amely nem önálló játékok készítésével tette le a névjegyét, hanem más stúdiók készülő projektjeibe segítettek be itt-ott. Ezek közül a legismertebbek az új Tomb Raider trilógia epizódjai, de dolgoztak a Deus Ex: Mankind Divided fejlesztésén, az utóbbi időben pedig a Marvel’s Avengers elkészítéséből vették ki a részüket.

A stúdió nem esik kétségbe, ha Xbox konzolokra kell fejleszteni, de rengeteg rutinjuk van a PC-s portok készítésében is. Ez már csak azért is érdekes, mert a Sony az utóbbi években elég egyértelműen nyitott a PC, mint játékplatform felé. Ennek fényében máris egészen másképp mutat, hogy most felvásárolták a Nixxes stúdiót. Könnyen lehet, hogy a következő években az ő feladatuk lesz a PlayStation-játékok PC-re portolása?

A pletykák szerint egyébként tovább folytatódik majd a „fegyverkezési verseny” a Sony és a Microsoft között, már ami a stúdiófelvásárlásokat illeti. A Sony ugyanis egyes források szerint következő lépésként a Bluepoint Gamesre csap majd le, amely legutóbb épp a Demon’s Souls remake-et készítette el. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló