25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Készül a Dead Space remake-je!

Az EA Playen mutatkozott be a 2008-as horrorklasszikus remake-je.

Írta: GeryG 5 hozzászólás

Ma este tartotta az EA a maga kis játékbemutatóját, ahol több játék is szóba került. A kiadó tartogatott egy meglepetést is, méghozzá egy olyan játékot, amelyre rajongók milliói várnak hosszú évek óta. Az elmúlt időszakban voltak is pletykák, hogy valami készülődik, de immár hivatalossá vált a dolog.

Készül a Dead Space! Bár sokan bizonyosan egy teljes értékű negyedik epizódra vágynak, főleg miután a harmadik messze nem sikerült olyan jól, mint elődei. Ugyanakkor egyelőre most nem erről van szó, hanem az egész franchise-t beindító 2008-as első rész remake-jéről. Nem remasterről, hanem a nulláról teljesen újra elkészített remake-ről.

Az események természetesen az USG Ishimura bányászhajón játszódnak, a főhős pedig ismét Isaac lesz. A fejlesztők azt ígérik, hogy bár a sztori az eredetit követi majd, jóval kidolgozottabb lesz annál. Ez ugyanígy érvényes a látványvilágra és a játékmenetre is, amelyek mind a ma elvárható színvonalat fogják képviselni.

Az USG Ishimura személyzetét különös kór támadta meg, amitől mind vérengző mutáns szörnyekké váltak. Isaac egyszerű mérnök, nem pedig katona, így a saját tudását és eszköztárát kell bevetnie az ellenük folyó harcban, miközben megpróbálja kideríteni, hogy mi is történt az űrhajón. Illetve mellesleg a kedvesét, Nicole-t is igyekszik megtalálni, aki elvileg szintén az űrhajón van.

A Dead Space PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül, de azt a készítők egyelőre nem árulták el, hogy mikor jelenhet meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Shadowguard
Shadowguard [4235]
Ha kijön a remake akkor lecsapok rá. Ez a sorozat is egy régi elmaradásom, anno valahogy elkerült, aztán azóta néha eszembe jut, hogy be kellene pótolni, de mindig csak halogatom. Így legalább lesz okom beszerezni.
RAI*DEN
RAI*DEN [3086]
Én speciel örülök a remakenek, nem ragaszkodok hozzá, hogy onnan folytassák ahol abbamaradt anno. Tiszta lappal kezdhetjük újra az egészet a történet legelejéről, ami elvileg mind a 3 részhez nyúl egyszerre. Nagyon várom, hogy mit hoznak ki belőle, mert erre így látatlanban is bejelentkeznék a megjelenés napján :)
Ricsi1976
Ricsi1976 [1865]
Ennyi!
david139
david139 [18357]
Kb 0 effort, és elég jó bevétel, más indok nem kell.
stero
stero [770]
Nem értem ezeket a játékokat miért kell már most remake-elni. 2008-as az eredeti verzió ami a mai napig egész korrekt látványvilággal rendelkezik. Szerintem ezekkel még ráérnének akkor amikor valami komolyabb grafikai vagy játékmenetbeli vívmány kiforrja magát a piacon. Ez így valszeg kb ugyanaz lesz csak szebb. Ha már tényleg nincs ötlet, de van kapacitás talán mehetne remake-re néhány régebbi klasszikus.
DS 1-re sztem max egy 4k remaster lenne indokolt.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)