Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Battlefield 2042

Bemutatkozott a Battlefield Portal és a Battlefield Builder

A Battlefield 2042 multiplayer módja a klasszikus pályákkal operál, de ennél sokkal többen nyújt. A Builderrel pedig a játékosok kezébe kerül az irányítás.

2021.07.23. 21:18 | GeryG | kategória: Játék

Az EA még a nyár elején jelentette be, hogy készül a Battlefield 2042, amely durván hatásvadász videóval mutatkozott be. A játékról aztán hamar kiderült, hogy sokak bánatára egyáltalán nem tartalmaz majd semmiféle egyszemélyes játékmódot, csak és kizárólag egymást lehet majd benne aprítani. A fejlesztő DICE és társai úgy gondolták, hogy éppen ezért a multiplayer módból kell a lehető legtöbbet kisajtolni, így nem is egy, de mindjárt három részre bontották ezt a részt.

Az első az All-Out Warfare, amelyet a játék bejelentésekor meg is mutattak. Ez két játékmódot (conquest és breakthrough) tartalmaz, ezekhez hét hatalmas pályát, valamint mindkét módban lehetőséget, hogy 128 játékos háborúzzon egyszerre. Akkor az is kiderült, hogy a második játékrész a Hazard Zone lesz, de erről akkor csak annyit árultak el, hogy még véletlenül sem egy battle royale módról van szó. Végül, de nem utolsósorban egy titokzatos harmadik részről is ejtettek pár szót, de csupán annyit, hogy lesz és majd később bemutatják.

Nos, ez a később most érkezett el, bemutatkozott a Battlefield Portal! Ez az egykori DICE LA, ma már Ripple Effect Studios műhelyében készül és elég ambiciózus projektnek ígérkezik. A lényeg ugyanis nem csak a régi epizódok kedvenc elemeinek feltámasztása, hanem a kreatív alkotás lehetőségének megteremtése is egyben.

A Battlefield Portal tulajdonképpen egy böngészőt takar, ahol a játékosok a DICE és más lelkes fejlesztőgárdák munkái között válogathatnak. A csapatok az alkotó munkát a szintén most bejelentett Battlefield Builder eszközkészlettel végezhetik el, amire túlzás nélkül állíthatjuk, hogy évek óta várnak már a rajongók.

A Battlefield Builder ugyanis minden elemet (karaktereket, tereptárgyakat, fegyvereket, járműveket stb.) tartalmaz, ami a Battlefield 2042-ben szerepel. Emellett találunk majd benne tartalmakat a Battlefield 1942-ből, a Battlefield: Bad Company 2-ből és a Battlefield 3-ból is. Ezeket a tartalmakat, illetve mindhárom játékból két-két pályát a DICE teljes egészében a Battlefield 2042 motorjával alkotott meg újra. A hat pálya a Battle of Bulge és El Alamein a BF1942-ből, az Arica Harbor és a Valparaiso a BFBC2-ből és a Caspian Border és a Noshahr Canals a BF3-ból.

A pályákat amennyire lehet, az eredeti állapotukban teremtik újra a BF2042 Frostbite motorjával, így azok a régi időket idézik majd, de közben az újdonságok, mint a dinamikus időjárás vagy a terep pusztíthatósága, illetve a 128 fős létszámkorlát sem fognak hiányozni. A játékosok persze dönthetnek úgy, hogy az eredeti létszámmal és szabályrendszerrel indítanak egy-egy partyt.

A bármilyen böngészőben ingyen elérhető Battlefield Builder segítségével ugyan módosítani a meglévő pályákat nem lehet, illetve újakat sem lehet építeni, viszont rengeteg variációs lehetőséget nyújt így is (egyébként a fejlesztők egyelőre mérlegelik annak lehetőségét, hogy a jövőben a játékosok is alkothassanak pályákat). A játékosok szinte bármilyen szabályt hozhatnak, illetve keverhetik a négy játék tartalmait is egy-egy mérkőzés erejéig. Így lehet a világháborús német katonákat a közeljövő katonáival is egymásnak ereszteni megfelelő felszerelésekkel. De akár egy 24 főre tervezett pályára is ráereszthetünk 128 játékost egy kis őrületre.

A Battlefield 2042 október 22-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra. Addig garantáltan közelebbről megismerkedhetünk majd a Hazard Zone résszel is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Battlefield 2042
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Battlefield 2042

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló