Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Midnight Suns

Nézz bele a Midnight Suns játékmenetébe!

A Firaxis Marvel taktikai-stratégiai játéka már meg is mutatta magát.

2021.09.06. 14:21 | GeryG | kategória: Játék

Az idei gamescom egyik nagy bejelentése volt a Firaxis stúdiójában készülő Midnight Suns. Egy ideje már lehetett pletykákat hallani róla, hogy a stúdió egy Marvel játékon dolgozik, immár hivatalossá is vált a dolog. A Midnight Suns egy XCOM-jellegű taktika-stratégiai játék lesz, amelyben a Marvel hősei felett vehetjük át az irányítást.

Bár az összes hős új megjelenést kap, mindegyikük könnyen felismerhető lesz a rajongók számára. Kivéve egyet, méghozzá Huntert, vagyis a vadászt. Ezt ugyanis kifejezetten ehhez a játékhoz találták ki, megjelenését és képességeit pedig a játékosok határozhatják majd meg.

A Midnight Suns egy Bosszúállókhoz hasonló szervezet, amelyet most újra kellett alapítani. Főhadiszállása Salemben, egy templom alatt található, ez egyfajta közösségi térként funkcionál majd két küldetés között. Itt köthetünk barátságokat a hősökkel, akiket különböző programokra és tevékenységekre is elhívhatunk. Ha ezek kedvükre valók, az csak tovább javítja a kapcsolatunkat velük, ami a csaták során passzív és aktív képességek feloldását jelenti. Emellett Tony Stark és Dr. Strange segíthetnek nekünk a saját képességeinket fejleszteni, illetve a főhadiszállást megerősíteni.

Maguk a csaták körökre osztva zajlanak, ám a csapatunkat alkotó hősök képességeit és támadásait kártyák határozzák meg. Ezeket minden csata előtt lehet variálni, illetve fejleszteni is. Az pedig csak rajtunk múlik, hogy a küldetésekre mely hősöket visszük magunkkal, ami csak tovább mélyíti a taktikai lehetőségeinket.

A csaták során a környezetet is felhasználhatjuk az ellenséggel szemben. Bizonyos támadásokkal hátra lökhetjük őket, és ha ilyenkor például egy robbanó hordónak repülnek, akkor extra sebzést kapnak attól is. De igaz ez arra is, ha két ellenséget egymásnak repítünk, akkor mindketten sérülni fognak.

A Firaxis azt ígéri, hogy a premierig hátra lévő nagyjából fél év során részletesen be fogják mutatni a játék többi részét is. A megjelenésre 2022 márciusában kerülhet sor PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Midnight Suns
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Midnight Suns

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló