Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Vanguard

A Call of Duty Vanguard cheatereit örökre kitilthatják - akár az összes CoD-ból

A Vanguard érkezésével frissült a Ricochet anti-cheat rendszer is.

2021.11.16. 11:45 | Dino | kategória: Játék

A napokban megjelent Call of Duty: Vanguard kapcsán frissült a játékban alkalmazott Ricochet anti-cheat rendszer is. A csapat folyamatosan figyeli a játékot, és ha XP-gyűjtési vagy feloldási kiskapukat fedeznek fel, jelzik a Sledgehammer Games felé. Emellett pedig a játékosok jelentései alapján is figyelik a cheaterek tevékenységét.

A csalók elleni fellépésben pedig történtek változások is: a biztonsági szabályok extrém vagy többszöri megszegése miatt - azaz például a játékbeli csalások esetén, vagy ha valaki megpróbálja álcázni személyazonosságát vagy hardvereszközeit - akár a játékos összes fiókját is letilthatják. Ráadásul ez nem csak a Vanguardra lehet érvényes, hanem a Call of Duty-franchise minden részére: mind korábbi, mind aktuális, mind pedig jövőbeli CoD-epizódokra.

Cikkajánló
Call of Duty: Vanguard teszt – Jó játék, gyenge lábakon
Az egyszemélyes rész meglepően jól sikerült, a multi azt tudja, amit mindig, a zombik pedig a spájzban vannak.
» Olvasd el!

És hogy mi számít extrém szabályszegésnek? A szabályzat szerint az, ha egy játékos kárt okoz más játékosoknak, vagy nagyobb játékoscsoporttal szervezetten készül további szabálysértésre.

Persze jó kérdés, hogy hogyan tudják ténylegesen örökre letiltani valakinek a fiókját - még úgy is, hogy a program a hardverelemek alapján képzett egyedi azonosítót is figyeli. Ez utóbbi ugyanis akár hamisítható is (persze a fentiek alapján az már önmagában is szabálysértésnek számít), de természetesen egyszerűen új gépet is vásárolhat magának a letiltott cheater. A Windows 11-ben is megkövetelt Trusted Platform Module 2.0 megoldást jelenthet a kiadónak a cheaterek letiltása során, persze ez esetben is csak addig, amíg nem cserélik le számítógépüket. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Call of Duty: Vanguard
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Vanguard

hozzászólások (2)

subject17
subject17 2021.11.16. 14:58
Szép és jó, de ehhez akkor extrém jó appeal system és support is kell, hogy legyen lehetőség az esetleges jogtalan banolás bizonyítására és feloldatására.
Dark Archon
Dark Archon 2021.11.17. 13:06
Ez talán akkor lehetne igaz, ha személyazonossághoz kötnék a játszást.
ajánlott olvasnivaló