25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A hír, amire vártunk? Készül a Splinter Cell remake

A Ubisoft bejelentette, hogy újra elkészítik a franchise első epizódját.

Írta: GeryG 3 hozzászólás

Rajongók milliói várják immár nyolc éve, hogy a Ubisoft reaktiválja kedvenc titkosügynöküket, Sam Fishert, avagy bejelentsék végre, hogy készül egy új Splinter Cell epizód. Az utolsó még 2013-ban jelent meg, ez volt a Splinter Cell: Blacklist, amely nem sikerült ugyan rosszul, de eléggé megosztotta a rajongókat, mivel a főhős ebben már nem Michael Ironside hangján szólalt meg – a sorozat történetében először. Mára viszont talán már ebbe is beletörődnének a rajongók, csak készülne már az új rész. Nos, a francia kiadó ma tett egy bejelentést, ami mosolyt csalhat az arcokra, ha nem is mindegyikre.

Készül ugyanis az új Splinter Cell, csakhogy ez nem egy vadonatúj epizód lesz, sem reboot, hanem az első rész remake-je. Egyelőre azonban alig tudni valamit a projektről. Ami biztos, hogy a fejlesztést a Ubisoft Toronto vezeti, a játék alatt pedig a Snowdrop motor teljesít majd szolgálatot. Vagyis a látványra aligha lesz majd panasz. A franchise-nak mindig is nagyon fontos részét képezték a fény-árnyék effektek, így ezekre különösen odafigyelnek a készítők.

Ezzel együtt olyan grafikára számíthatunk, amely a mai elvárásoknak maximálisan megfelel, de csiszolni fognak a játékmeneten is. A produceri feladatokat ellátó Matt West leszögezte, hogy a projekt még a nagyon-nagyon kezdeti szakaszban jár, valószínűleg ezért sem mutatnak még meg belőle semmit. Azt viszont hozzáteszi, hogy mindenképpen meg akarják tartani azt a hangulatot, ami klasszikussá tette az első Splinter Cell epizódokat.

Immár tehát hivatalos, hogy készül egy új Splinter Cell, amely nem egy remaster lesz, hanem egy teljesen az alapoktól újra elkészített remake. Ugyanakkor valószínű, hogy a rajongók egy része nem teljesen erre vágyik…

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dark Archon
Dark Archon [11473]
Ja, most tényleg mélyrepülésben vagyok hangulatilag, és erről főleg a kibaszott első váltó tehet a bringámon :-( Meg megint nem tudom, mivel játszak... itt a nagy szabadság, aztán nem tudom, mit kezdjek vele.
Ricsi1976
Ricsi1976 [1886]
Te semminek sem tudsz örülni. Olyan vagy mint én, csak rosszabb. Pacsi! :-D
Dark Archon
Dark Archon [11473]
Basszus, tényleg, ahelyett, hogy a Blacklistet folytatnák, erre cseszik el az erőforrásokat.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)