25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Mégse halott a Dead Island 2?

A Yager egykori projektjéről 2014-ben hallottunk először, de 2020-ban utoljára.

Írta: GeryG

Emlékezhetünk még a Techland egykori játéka, a Dead Island első előzetesére, amelyben egy kislány zombivá válásának lehettünk szemtanúi visszafelé, lassítva lejátszva. A stúdió akkor egy egész sok jó ötletből építkező, de összességében legalább ennyi sebből vérző zombis játékot tett le az asztalra. Majd később ezekből a tapasztalatokból születhetett meg az első és néhány napja a második Dying Light játék.

De kanyarodjunk is vissza a Dead Islandhez, hiszen ennek folytatását még 2014-ben jelentette be Deep Silver, és mint kiderült, a Dead Island 2-n a Yager stúdió dolgozott. Készítettek is egy hasonlóan emlékezetes előzetest egy futóról, aki élete utolsó kocogása végére maga is zombivá vált.

Sajnos a projekt felett hamar gyülekezni kezdtek a viharfelhők, előbb jöttek a halogatások, majd kiderült, hogy a Deep Silver leváltotta a Yager stúdiót. Ekkor hosszú üzengetés kezdődött és egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy ki veszi át a projektet, még a Techland neve is felmerült. Aztán 2016-ra tisztázódott a helyzet és azóta is az a hivatalos verzió, hogy a Sumo Digital csapata dolgozik a játékon. Csakhogy a jelek szerint ők sem diktálnak valami huszáros tempót, legalábbis az elmúlt években általában csak akkor lehetett hallani a játékról, ha a kiadó vagy a stúdió épp azt bizonygatta, hogy egyáltalán még létezik a projekt.

Az utolsó ilyen hír is elég régi már, most viszont lehet, hogy új erőre kap majd a lelkesedés a játék iránt, amit egyébként még senki nem is látott. Egy bizonyos Tom Henderson, aki elég „megbízható” forrásnak számít kiszivárgott hírek terén (pl. a Battlefield 2042-ről is tőle lehetett először hallani), most azt állítja, hogy a Dead Island 2 fejlesztése nagyon is jól halad. Olyan jól, hogy a játék idén akár már meg is jelenhet! Henderson mindezt állítólag maguktól, a játék fejlesztőitől tudja, sőt, azt is tudni véli, hogy a hivatalos bemutatóra a közeljövőben sor is kerül.

Erre mondjuk, szükség is lenne, ha tényleg még idén a boltokban szeretnék tudni a játékot, hiszen mint említettem, azon a bizonyos (még a Yager idejéből származó) kocogós előzetesen kívül szó szerint semmit sem láthattunk még a játékból. De a bejelentés mellé elvileg mindjárt az első játékmenet-bemutatót is megkapnánk.

Mivel mindez egyelőre csak pletyka, érdemes annak megfelelően is kezelni. De a tavalyi Back 4 Blood és az idei Dying Light 2: Stay Human után érdekes lenne egy harmadik nagy zombis játékot kézbe venni. Megint a zombik lesznek a régiúj őrület?

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dead Island 2

Platform:

Fejlesztő: Dambuster Studios

Kiadó: Plaion, Deep Silver

Forgalmazó: magnew

Megjelenés: 2023. április 21.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!