25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Visszatér a Splinter Cell, de nem úgy, ahogy gondolod

Egy rádiójáték formájában hallhatunk újra Sam Fisherről.

Írta: GeryG

Visszatér a Splinter Cell, de nem úgy, ahogy gondolod

Bár az is köztudott már, hogy a Ubisoft dolgozik a Splinter Cell Remake-en, illetve egy VR-játék is a tervek közt szerepel, azért minden rajongó tűkön ülve várja az új híreket a franchise-ról. Már csak azért is, mert hosszú évekkel ezelőtt kényszerpihenőre száműzték Sam Fishert és már nagyon rá férne egy kis akció.

A minap érdekes hírek bukkantak fel a világhálón, amelyek arról számoltak be, hogy a Splinter Cell visszatér. De nem egészen úgy, ahogy azt a legtöbb rajongó várná és remélné. Ezúttal ugyanis egy rádiójátékról van szó! A Ubisoft megállapodott a BBC Radio 4 csatornával, ahol egy rádiójáték formájában elevenedik meg Sam Fisher egy kalandja.

A sztori a veterán ügynök egy új küldetését meséli el, amelyben felkutatja és kiképzi a Fourth Echelon ügynökeinek következő generációját. Ez így önmagában nem tartogatna túl sok izgalmat, de felbukkan egy rég halottnak hitt, egykori ügynökből lett gonosztevő is Sam múltjából, így máris mindjárt érdekesebben hangzik a dolog.

Bár Sam Fisher neve a legtöbb rajongó számára örökre fonódott az eredetileg őt szinkronizáló Michael Ironside-dal, sajnos a rádiójátékban nem ő fogja megszólaltatni. Helyette Andonis Anthony hangját hallhatjuk majd. Mellette olyan színészek csatlakoztak a projekthez mint Daisy Head, Rosalie Craig, Sacha Dhawan, Nikesh Patel vagy Will Poulter. A történetet Sebastian Baczkiewicz és Paul Cornell hozták tető alá.

A Splinter Cell rádiójáték nyolc epizódból fog állni, ebből az elsőt december 2-án sugározzák majd, de a BBC Sounds alkalmazáson keresztül is hallgatható lesz.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!