25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Végre gameplay-trailert és dátumot is kapott az Alan Wake 2

Sok-sok éve vártunk már erre! Először mutatta meg magát a Remedy új játéka, és még az is kiderült, mikor jön.

Írta: GeryG

A Remedy mindig is híres volt arról, hogy képes korszakalkotó játékokat készíteni. Ez főleg a 2000-es évekre volt igazán érvényes, amikor Max Payne figurája mellett megteremtették Alan Wake karakterét is. Az ő helyenként kimondottan hátborzongató kalandja 2010-ben jelent meg, mára pedig igazi klasszikusnak számít.

Az Alan Wake 2-ről már két évvel később is lehetett hallani, de aztán ezek a hangok szép lassan elcsitultak, a Remedy pedig más projekteket helyezett előtérbe. Ám 2021 végén végre megtört a jég és hivatalosan is bejelentették, hogy készül a játék. Akkor egy rövidke és igazán sokat nem mutató, de annál hangulatosabb előzetest is kaptunk, de azóta érdemben alig került szóba a játék. A tegnap esti PlayStation Showcase-en viszont megérkezett a régóta várt első játékmenet-bemutató!

A fenti videóban két FBI-detektívet és Alan Wake-et láthatjuk felváltva. Előbbiek épp utóbbi után nyomoznak egy gyilkossági ügyben. Majd a video második felében felpörögnek az események, mivel végre ténylegesen is láthatunk pár jelenetet a játékból. És ebből az is kiderül, hogy nem csak Alan Wake, de az egyik FBI-ügynök, Saga Anderson felett is átvehetjük majd az irányítást.

A történet szerint Alan miután megmentette a feleségét, ő maga ragadt a sötétség világában, ahol tizenhárom éve veszi körül mindaz az őrület, amit ő maga vetett papírra. Éppen ezért mindvégig azért küzdött, hogy olyan történetet írjon, amely segít neki kiszabadulni a pokolból.

Ami viszont talán még ennél is fontosabb, hogy a trailer végén végre egy pontos premierdátum is felbukkan. Eszerint PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készül, és október 17-én fog megjelenni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!