25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Új platformokon próbál szerencsét a Predator: Hunting Grounds

Az Illfonic négy éve nem aratott túl fényes sikert a játékkal, most újra megpróbálják.

Írta: GeryG

Bár kevés annyira ikonikus kitalált lény létezik, mint a Predator, a videojátékok világát a földönkívüli vadásznak csak nagy ritkán sikerült meghódítania. Ha mégis, általában sosem egyedül tette, hanem nudlifejű xenomorph haverjaival közösen. Ezen próbált meg változtatni 2020-ban az alapvetően a ’80-as évek filmjeiből játékokat kovácsoló Illfonic. Ez volt a Predator: Hunting Grounds, amely azonban igen csúfosan elbukott.

A játékban természetesen lehetőségünk van, hogy a Predator valamely változatának bőrébe bújjunk és egy sűrű esőerdőben induljunk vadászatra. Míg az egyik játékos ebben a szerepben ténykedik, addig négy másik különleges kommandósokat alakít, akiknek épp ugyanebben az esőerdőben van dolga néhány drogkartellel vagy egyéb rosszfiúval.

Aszimmetrikus multiplayer játékként elméletileg ennek a felállásnak már csak a legelső Predator-film áthallása miatt is illett volna működnie, de sajnos egyáltalán nem működött. Bár sokan dicsérték, hogy a hangulat és a vizuális körítés összességében elég jó és nosztalgikus volt, ám nem lehetett szó nélkül elmenni a rossz netkód, az instabil teljesítmény és az emberi csapat oldalán tapasztalható alapvetően unalmas játékélmény mellett.

Ezt nyújtotta tehát 2020-ban a Predator: Hunting Grounds PC-n és PlayStation 4-en. A játék ugyanis akkor még nem jelen(hetet)t meg PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re, hiszen e konzolok csak jó fél évvel később debütáltak. Nos, az Illfonic és a Sony most, négy évvel az eredeti premier után érezte úgy, hogy adnia kell még egy esélyt a játéknak.

Cikkajánló
Predator: Hunting Grounds teszt – Get tú de csápá!!

Predator: Hunting Grounds teszt – Get tú de csápá!!

Az Illfonic csapata a Péntek 13 után ismét egy jól ismert mozis franchise alapján készített aszimmetrikus multiplayer játékot.

Így bejelentették, hogy valamikor idén megérkezik PS5-re és XSX-re is. Ennek pontos dátuma egyelőre nem ismert, azt viszont lehet tudni, hogy még áprilisban megérkezik a már elérhető platformokra a 2.49-es javítócsomag. Ebben teljesen átdolgozzák a kommandósok mozgását, újra egyensúlyozzák a fegyvereiket, ahogy a Predatorok fegyvereit is, valamint csiszolnak a kezelőfelületen és a játékmeneten is. A patch részletes leírását hamarosan közzéteszik. Emellett az is kiderült, hogy az év vége felé új Predatorok érkeznek a játékba, ahogyan a számukat 2025 tavaszán is bővíteni tervezik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Predator: Hunting Grounds

Platform:

Fejlesztő: Illfonic

Kiadó: Sony

Megjelenés:
2020. április 24. PC, PS4
2024. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!