25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Újra mozgásban a SPINE

Ez a spiné nem tréfál, amikor bunyóról van szó.

Írta: GeryG

A Nekki stúdió és kiadó eddig kifejezetten mobil platformokon hódított játékaival, amelyek közül a Shadow Fight több epizódot is megért, de nekik köszönhettük az egyszerűségében zseniális Vectort is, amely PC-re is elérhető. A stúdió jelenleg egy tőlük meglehetősen szokatlan játékon dolgozik, a SPINE ugyanis szakít az oldalnézetes felállással és egy ízig-vérig kőkemény külső nézetes akciójáték lesz.

A napokban kapott is egy vadonatúj játékmenet-bemutatót, amely bő egy percben vezet végig minket a főhős Redline különleges közelharci képességein. A rózsaszín hajú leányzó lőfegyverekkel és a puszta öklével, lábával is épp ugyanolyan halálos. Mozdulatai láttán még John Wick is elismerően megnyalná a szája sarkát.

Mivel a video még a játék egy korai változatából származik, egyelőre nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőle. Mert bizony azért még erősen érződik, hogy darabos a rendszer, a mozgások bár nagyon mutatósak, az egész harcrendszer elég lassúcskának tűnik.

Ezzel együtt a SPINE kifejezetten mutatós, ha csak ez a játékelem hivatott elvinni az egész játékot a hátán, még akár az is sikerülhet neki. A stúdió ugyanis kifejezetten nagy rutinnal bír, ha közelharcról vagy dinamikus, élethű mozgásokról van szó. Ez jellemezte a Shadow Fight és a Vector játékokat is, így erre bőven építhetnek most is. A látványért pedig az Unreal Engine 5 fog felelni, szóval az is rendben lehet.

Az egyetlen gond jelenleg, hogy a SPINE egyelőre nem kapott megjelenési dátumot. A fejlesztés mindenesetre PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is folyik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • SPINE
  • SPINE
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!