25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Sok-sok késés után májusban elrajtolhat a Homeworld 3

A Gearbox fel is vázolta a menetrendet egészen 2025-ig.

Írta: GeryG

Mondhatjuk, hogy a Homeworld franchise története egészen az előző évezredig nyúlik vissza, hiszen a legelső játék még 1999-ben jelent meg. Ezt négy évvel később, 2003-ban követte a folytatás, a Homeworld 2, hogy aztán teljesen eltűnjön a játék a köztudatból. Mindkét játékot a Relic Entertainment készítette és az egykori Sierra Entertainment adta ki.

A jogok az évek során a Gearboxnál kötöttek ki, akik 2015-ben még nem a sorozat folytatásában, hanem az első két játék felújításában gondolkoztak. Egy évvel később pedig a Blackbird Entertainment stúdiójánál elkészült a kvázi mellékágnak tekinthető Homeworld: Deserts of Kharak.

2019-ben jött végül a hír, amire világszerte vártak a rajongók: a Gearbox bejelentette, hogy készül a Homeworld 3, amelyet szintén a Blackbird Entertainment készít. Sajnos azonban a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott, ugyanis az elmúlt öt évben alig-alig érkeztek jó hírek a projektről. Leginkább akkor hallhattunk róla, ha bejelentették, hogy késik.

Sok-sok késés után májusban elrajtolhat a Homeworld 3

Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy öt év várakozása hamarosan véget ér. A Homeworld 3 a tervek szerint május 13-án fog megjelenni PC-re. A fejlesztők annyira fellelkesedtek a közelgő premier kapcsán, hogy mindjárt tovább is görgették az idő kerekét és felvázolták a további terveiket egészen 2025-ig.

Eszerint az ingyenes frissítések és a fizetős DLC-k felváltva fognak érkezni, a sort júniusban új kihívásokat és artifactocat tartalmazó frissítés nyitja meg. Majd júliusban jön az első DLC, benne új játszható frakcióval és a hozzá tartozó flottával, artifactokkal, jelvénnyel. Augusztusban ismét ingyenes frissítésre számíthatunk új kihívásokkal, artifactokkal, új pályákkal és csillagrendszerekkel, majd októberben debütálhat a második fizetős DLC. Ez is új frakciót ad majd a játékhoz hasonló tartalmakkal, mint az első csomag. Az év vége felé még egy ingyenes frissítésre készülhetünk, míg a következő évet egy harmadik fizetős DLC és egy újabb ingyenes bővítés fogja nyitni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3
  • Homeworld 3

Homeworld 3

Platform:

Fejlesztő: Blackbird Interactive

Kiadó: Gearbox

Megjelenés: 2024. május 13.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!