25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Csak ősszel jelenhet meg a Prison Architect 2

A játékot eredetileg márciusra, majd májusra lőtték be a készítők, most már szeptember a cél.

Írta: GeryG

A Prison Architect egy mókás tycoon volt, amely 2015-ben jelen meg és máig nagy rajongótáborral bír. Ebben a játékosok egy börtönigazgató szerepébe bújhatnak, feladatuk pedig egy nagy és szökésbiztos kóter, sitt, dutyi felépítés is üzemeltetése. Mindezt a játék 2D-ben, minimalista, de mégis szerethető designnal tálalta.

A fejlesztő Double Eleven és a kiadásért felelős Paradox Interactive néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy készül a folytatás. A Prison Architect 2-t akkor még márciusra datálták, ám hamar kiderült, hogy túl optimistán terveztek. Először májusra halasztották a premiert, de mostanra kiderült, hogy ezt sem tudják tartani.

A Prison Architect 2 lényege nagy vonalakban változatlan az elődhöz mérten, de mégis van valami, amiben gyökeresen eltér majd tőle: kapott plusz egy dimenziót. Immár teljes 3D-ben tervezhetjük, építhetjük és üzemeltethetjük a börtönt, amelynek lakói is megváltoznak kissé. De a könnyed, mókás megjelenés azért megmarad.

A játékosok maguk szabhatják meg a börtön házirendjét, alakíthatják a rabok hétköznapi teendőit. Ám minden rab saját személyiséggel, igényekkel és tervekkel rendelkezik, viselkedésük pedig ezek függvényében alakul. Kapcsolatokat alakítanak ki egymással, ami befolyásolja az általános hangulatot is. Oda kell majd figyelni, hogy egyik-másik intézkedésünk miként hat a rabokra, segíti vagy épp gátolja a társadalmi rehabilitációjuk menetét.

A Prison Architect 2 tehát mégsem májusban fog megjelenni. A készítők azzal indokolták az újabb halasztást, hogy túl gyakran felmerülő nem várt hibákba futottak, ezeket pedig orvosolni kell. Így a megjelenést szeptember 3-ra halasztották.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2
  • Prison Architect 2

Prison Architect 2

Platform:

Fejlesztő: Double Eleven

Kiadó: Paradox Interactive

Megjelenés: 2024. szeptember 3.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!