25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Veszélyben a Kerbal Space Program 2?

Nem tetszhetett a Take Two-nak az egyre több negatív értékelés

Írta: Lacko

A Kerbal Space Program akkora ötlet volt, hogy egy kis reklámstúdió fejlesztői kapacitásával is világsikert ért el. Viszont egy ponton elérte teljesítőképessége határait, és már modokkal sem lehetett továbbfejleszteni. Ekkor jött az újabb ötlet, hogy az alapjátékot elkészítsék profibb fejlesztőcsapattal és modernebb fejlesztői eszközökkel. Ezért a Take Two egyik leánybrandje - a KSP kiadója -, a Private Division összerakott egy fejlesztőcéget Intercept Games néven, és ők kezdtek neki a fejlesztésnek.

Ám aztán jött a Covid, ami nagyon lelassította a munkát, és ezzel elkezdtek viharfelhők gyűlni az amúgy egekbe hype-olt projekt körül. Bár a home office-ban dolgozó fejlesztők folyamatosan beszámoltak a fejlesztésről, és nagyon látványos videókat tettek közzé – és még a csillagokat is leígérték az égről (szó szerint) – a megjelenéskor nem aratott osztatlan sikert a Kerbal Space Program 2.

Magam is kipróbáltam az early accessben lévő játékot, és csalódottan konstatáltam a nyilvánvalót: hogy ez bizony erősen korai hozzáférésű program. Nagyon kevés volt a tartalom és a játéklehetőség, plusz túl sok a bug. Sok játékos – a Steamen leadott negatív értékelése után – inkább egyből visszatért az első részhez. És bár a fejlesztők folyamatosan hozták a javításokat és bővítéseket, egyáltalán nem sikerült felpörgetniük a munkálatokat. Minden játékos számára nyilvánvalóvá vált, hogy a KSP1 tartalmának elérése is évekre van, hát még a beígért naprendszerek közötti utazás. Így aztán a negatív értékelések nemhogy nem csökkentek, de még szaporodtak is.

Április végén ezt elégelhette meg a Take Two vezetése, amikor 70 fő június végére tervezett elbocsátásáról tett jelentést a hivatalos hatóságnál. És bár semmilyen hivatalos hírben nem említették magát a Kerbal Space Program 2-t, a létszám és a seattle-i helyszín gyanúsan összecseng a Intercept Games állományával. A pletykákra a Take Two annyit mondott, hogy a Private Division továbbra is támogatást nyújt a Kerbal Space Program 2-höz. Ami önmagában nem hangzana rosszul, ha egy már kész játékról lenne szó és csak javításokra lenne szüksége. De még hiányzik a játéknak több mint a fele.

Cikkajánló
Kerbal Space Program 2 early access próbakör

Kerbal Space Program 2 early access próbakör

Mintha a második részt maguk a kerbálok készítették volna. Igen, azok a kis ordibáló zöld lények, amik mindent elrontanak, de cserébe semmihez sem értenek.

Eközben a Kerbal Space Program 2 X (Twitter) oldalán egy rejtélyes üzenet jelent meg: „Továbbra is keményen dolgozunk. Majd többet is elmondunk, amikor már lehet.” Egyszóval nem állnak túl jól a dolgok, és rossz hír ez minden amatőr űrkutatónak. Nekik így továbbra is ott van a rongyosra játszott első rész, vagy kísérletezni, poénkodni a második rész félig kész roncsa.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Kerbal Space Program 2

Platform:

Fejlesztő: Star Theory Games, Intercept Games

Kiadó: Private Division

Megjelenés:
2023. február 24. PC (korai hozzáférés)
2023. PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!