25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Fagy és erdő vesz majd körül az Iceboundban

Henry, egy tűzoltó bőrében egy lánctalpas hójáró volánja mögött küzdhetünk a túlélésért jövőre.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

A PlayWay égisze alatt, a GameFormatic stúdiójában készül az Icebound, egy újabb szimulátor, amely ezúttal egy picit más stílust képvisel, mint a lengyel kiadó szokásos játékai. A világ végére kerülünk, ahol fagy és sűrű erdő vesz minket körül, egyetlen társunk pedig egy lánctalpas hójáró lesz.

Az Icebound főhőse Henry, a tűzoltó, aki kifejezetten az erdei mentésre szakosodott. Ő és csapata azt a feladatot kapta, hogy valahol Quebec északi részén megközelítsen és segítsen egy extrém időjárási viszonyok miatt a külvilágtól elszakadt települést és megszervezzék a lakosság evakuálását. Ám az odaúton elszakadt az expedíció többi tagjától és egyedül maradt a járművével a fagyos vadon kellős közepén.

A játékosoknak extrém körülmények közt kell helytállnia. Az időjárás dinamikusan és gyakran kiszámíthatatlan módon változik, így minden apró jelre, zajra oda kell figyelni. A terep is az időjárás függvényében változik, így ami egyszer járható, az legközelebb talán áthatolhatatlan lesz. A játékosoknak a saját túlélésük végett külön oda kell figyelniük a jármű állapotára is és ha szükséges, a megfelelő javításokat és karbantartást is el kell végezniük rajta. Ráadásul nem csak az időjárás lesz az ellenségünk, de a vadon élővilága is, sőt, még egy ellenséges katonai szervezet is a környéket járja.

Az Iceboundra még elég sokat kell várnunk, ugyanis a premier 2025 előtt biztosan nem lesz esedékes. A fejlesztés jelen állás szerint kizárólag PC-re folyik.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Icebound
  • Icebound
  • Icebound
  • Icebound
  • Icebound
  • Icebound
  • Icebound
  • Icebound

Icebound

Platform:

Fejlesztő: GameFormatic

Kiadó: PlayWay

Megjelenés: 2025.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Aryx
Aryx [3536]
Elég érdekes ennek a lánctalpas dolognak a fizikája, mint kés a vajon, vagy mintha sínen közlekedne, úgy megy át mindenen. 0:51-nél, a Spinteresben még a batár MAZ-zal sem lehetett volna ezt a manővert kivitelezni. Ránézésre a pótot is mintha mágnes vonzaná a vezetőfülke részhez. Tudom jól, hogy ez nem az a játék, de még így is, mintha semmi súlya nem lenne a gépnek, akkor már lenne inkább full árkád hülyeség és menne valami fasza szétrohadt terepjáróval a srác.

szerk: és ezen már nem szoktam fennakadni, de a fent említett másik indie játék már 10 éves és úgy rémlik, 90%-ban egy ember hozta össze, mégis valami fényévekkel szebb a grafikája. Nem is az a gond, ha valami csúnya, hanem, ha igénytelen.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)