25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hivatalos – ősszel jön az Assassin’s Creed Shadows

A Ubisoft hivatalosan is megerősítette, amit már jó ideje lehetett tudni, de a részletes bemutató csak holnapután várható.

Írta: GeryG 31 hozzászólás

Egy ideje már lehetett tudni, de legalábbis sejteni, hogy a Ubisoft boszorkánykonyhájának valamely szegletében már rotyog az üstben az Assassin’s Creed széria soron következő epizódja. A tavaly megjelent Assassin’s Creed Mirage felemás fogadtatásban részesült, hiszen a sok nosztalgikus játékelemet ugyan díjazták, de mellé sok összecsapott részlet is jutott és szokásosnál rövidebb játékidő, illetve kisebb játéktér sem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A Ubisoft még egy ideig biztosan nem engedi el a Mirage kezét, de a másik kezével már az utódnak készíti elő a terepet. A francia kiadó ma hivatalosan is bejelentette (vagy inkább elismerte), hogy készül az Assassin’s Creed Shadows. Ugyanakkor egyelőre ennél többet nem is nagyon tudni (legfeljebb annyit, hogy várhatóan valamikor ősszel debütálhat), ugyanis a részletes bemutatásra csak két nap múlva, május 15-én kerül majd sor.

A készítők azért az addig hátralévő időt is megpróbálják egy picit izgalmassá tenni a rajongók számára. A franchise különböző közösségi média felületein (pl. a Facebookon) közzétettek egy képet, amely egyben egy fejtörő is. A vörös képen (a játék munkacíme Assassin’s Creed Red volt) két számsor látható. Ezek alapján lehet elindítani a nyomozást, aki pedig sikerrel jár, azt a Ubisoft meg fogja jutalmazni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

davkar9
davkar9 [11304]
Ja nem is védeni akartam a dolgot. Lehet túl sok pc filtert használtam de a mondandóm lényeg az lett volna, hogy ez egy rohadt nagy baromág. Értem én, tényleg nagy tragédia, hogy a fehér ember nem hagyta, hogy legyen kultúrájuk, és "bosszú"/kiengesztelésből menjen csak a nyugati cuccok átfestegetése, de itt most ennél ez mire jó...?

Volt ugyan valami japán fickó Layla csapatában de a kötelező rokonság már le lett választva úgyhogy ötletem nincs miért ebbe a korba és pont most kell ellátogatni Japánba. Lehet azóta már kukázta Basimot is valami képregény és megint eljutottunk az Unity időszak időhúzásához. Vagy már benne vagyunk a Valhallában teaselt alternatív idővonalak vizsgálatában és anomáliaként van "értelme" a játszható fekete szamurájnak.

De persze már megint több időt és energiát fordítottam erre, mint az ubi...:-/:-D
Aribeth
Aribeth [2468]
Ha már történelmi hűség, nagyon szerettem az Originst és az Odysseyt, szanaszét játszottam őket, a Valhallát is kedveltem, de nekem borzasztóan hiányzik a korábbi AC játékok stílusa és városai.

Pont az volt bennük az érdekes és izgalmas, hogy valódi helyszíneket lehetett bejárni, amelyek többsége ma is létezik, legyen az Firenze, Velence, London, Párizs, Isztambul, Róma, Havanna, New York, Washington, Jeruzsálem stb. valamely nevezetes épülete.

Ezt az izgalmat az egyiptomi részre még sikerült tovább vinni, hiszen ki ne akarta volna végigjárni azokat a piramisokat és templomokat a teljes ókori pompájukban. De aztán játékról játékra egyre jobban háttérbe szorult az, hogy egy korhű játszóteret alkossanak, és ezeket a Valhallára szinte teljesen felváltották a generic középkori tizenkettő egy tucat falvak és városkák. (A Mirage-ról nem tudok nyilatkozni.)
subject17
subject17 [6537]
Amúgy ehhez a témához hozzátenném, hogy a régivonalas AC nagyrészt a történelmi hűség mellé szőtte be az első civilizációt, vagy megtörtént eseményekbe csempészett minket afféle easter eggként.

Ez, hogy "jaj ki vagy akadva egy fekete emberen, miközben unikornison lovagolhatsz" ugyanolyan idióta argument, mint a "jaj miért zavar, hogy Sam dagadt, miközben élőholtak és sárkányok vannak a sorozatban?". Mindent az adott mű valóságában kell értelmezni, és ahogy a Trónok harca esetében az éhezés egy valós probléma a sárkányok létezése mellett, úgy AC-ben a "módosított történelem" sem így nyilvánult meg eredetileg.

Szerk.: Mármint most ez így nem a te kommented ellen/mellett, csak szimplán arról jutott eszembe, mint általános meglátás. :D Mindenhol agybajt kapok ettől, hogy a mostanra egészen köznyelviesedett formában élő suspension of disbelief jelenséget abszolút nem tudja valaki felfogni.
davkar9
davkar9 [11304]
Az emberiség egy kihalt ősi civilizáció szolgája és állandóan világító baszokat kell keresgélnünk, szóval persze, hülyeség teljesen pontos történelmi hűséget elvárni a sorozattól. Ugyanakkor a felszínen az AC, főleg a "reboot" óta, továbbra is félúton van valahol az x ország olimpiai nyitó eseménye és egy vidámpark között. Oké volt egy szem dísznéger, de az AC Japán főhőse legyen csak szépen Ezio Auditoru. Még azon se lepődnék meg ha pont Szusimama miatt választottak direkt nem japán karaktert...

Ha nem lennének ilyen átkozottul gyávák és a reboot eleje óta elköteleződnek a teljesen kidolgozott nő hős mellett (Bayek nekem is kedvenc de na...), akkor most nem lenne ez a probléma. Szokásos konfliktusba és történelmi szafariba beleszőtt japán Mulános bosszúsztori bőven elég lenne. A nagydarab néger ninja (tudom szamuráj, csak az alliteráció miatt) mellett a templar keresztet szorongató gonosz shogunok így is bizarr látványt lesz.

Fiússágot én sem érzem, egyelőre gameplay még nincs is. De amúgy ez itt pont könnyítette volna a fejlesztést, ffi-nő hős ugyanazt a modellt használja a játék nagy részében és csak az intimebb és annál az egy gésaként beszivárgós (mert hát nyilván lesz) küldinél kellett volna csak váltani.
MattMatthew
MattMatthew [11639]
Most újrázva a videót sem érzem azt amit írsz, hogy túl fiús lenne. Lehet, hogy van ilyen trend, de itt nekem nem tűnt fel.

Amin még gondolkoztam, hogy az mennyire lehetett szembetűnő, hogy egy nő sétál karddal a hátán? Mármint annál a jelenetnél nyilván cilindert is hordhatna, mert mindenki a nagydarab katanás négert nézi.:-D
Shogun nem tudom mennyire történelmileg hű, abban ugyan nem hordtak kardot a nők, de mind Fuji:love:, mind Mariko képzett volt naginata használatban.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (31 db)