Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

A nagy energiaital teszt #7: Az összegzés

Barthezz | 2009.01.30. 11:57 | kategória: energiaital teszt 1. tesztkör | 113 hozzászólás


Végére értem tehát a gyűjteményemben megtalálható összesen 42 márkanév alatti, közel 70 dobozt magában foglaló energiaital bemutatásának. A teszt legvégére pedig ígértem egy zárórészt, melyben tapasztalataimat összegezném. Nos, íme, ez a bejegyzés lenne az.

Mint látható, országunk elég rendesen el van kényeztetve energiaitalokkal, így gyakorlatilag bárki megtalálhatja a pénztárcájának és ízlésének leginkább megfelelőt. Ezen bejegyzésben az én rangsoraim következnek, ami nyilván szubjektív vélemény, azonban remélem némi iránymutatást mégiscsak meríthet belőle a legtöbb olvasó.


Mielőtt azonban ezekre a rangsorokra rátérnék, íme a teszt eredményeit összesítő táblázat, mely pdf formátumban tekinthető meg:

>>> Az energiaital tesztem összesítő táblázata <<<

A táblázat első oszlopában található az energiaitalok megnevezése; a második oszlopban az adott kiszerelés űrtartalmának mérőszáma olvasható; míg a 3. oszlopban látható, hogy cukrozott, avagy cukormentes energiaitalról van-e szó. A 4. oszlop az adott energiaital 100 ml-nyi egységében megtalálható hatóanyagokat sorolja fel; az 5. oszlopban a dobozon feltüntetett hivatalos íz; míg a 6. oszlopban a valójában érzékelhető íz található. A 7. oszlop mutatja az adott energiaital átlagos magyarországi kiskereskedelmi árát, végül a táblázat 8. oszlopában felsoroltam azokat a boltokat, üzleteket, ahol a szóban forgó energiaital nagy valószínűséggel megtalálható.
A táblázat tehát bárki számára hasznosan jöhet, ha gyorsan utána akar nézni egy adott energiaital legfontosabb jellemzőinek, vagy szeretné megtudni, hogy hol és mennyi pénzért lenen lehetősége beszerezni.


Most pedig következzenek az ígért rangsorok, melyekről leszögezném, hogy eléggé ad hoc jelleggel állítottam fel, hiszen igen sok esetben nüansznyi a különbség 1-2 energiaital között. Sőt, olyan is előfordult már, hogy másodszori fogyasztás után vmelyik energiaital már jobban ízlett egy másiknál, mint ahogy azt elsőre megállapítottam. Mindenesetre azért megpróbáltam összehozni egy-két toplistát :-) :
(Mivel a Rockstar energiaital hazánkban nem kapható, így ezt az energiaitalt ebből az összesítésből kihagytam, jóllehet, 1-2 pozitív kategóriában az első 5-ben végzett volna.)


(+) A 10 legfinomabb ízű energiaital:

1. üveges Bomba!
2. Burn
3. Tantra
4. Cat Eyes
5. Red Bull
6. Adrenalin
7. Go / Up
8. Kerozin
9. Blue Bear
10. Watt 18+

Első helyre tettem a Bombát, annak is a rendkívül finomra, egyedülálló ízűre sikeredett üveges változatát, mely még Amerikában is kelendő exportcikke országunknak, egyáltalán nem véletlenül. Második helyre a Burn került a teljes újítónak számító, egyedi málnás ízével, míg 3-4. helyen a tutti-frutti egy-egy nagyon finom változatát nyújtó Tantra és Cat Eyes foglalnak helyet. A Red Bull is azért bekerült a 10 közé, de nálam a dobogóra nem fért fel, így az 5. helyre futott be. A listán szereplő többi energiaital sorrendjét pedig már nem volt ilyen egyszerű eldöntenem, hiszen sokszor alig van érzékelhető különbség az egyes finomabb tutti-frutti ízek között. (Megjegyzés: a Kerozint végül mégis kicsit hátrébb tettem a Burntől a korábbi cikkemben foglaltakkal ellentétben , ugyanis a Burnben erőteljesebben érezni a szénsavasságot, így mégsem 100%-ban nyújtja a Kerozin az alternatíváját.)


(-) Az 5 legpocsékabb ízű energiaital:

1. Bang Out
2. Bodystyle
3. Buldoser
4. Tesco Energiaital
5. Maxx

Az 5 citromdíjas energiaital azt hiszem, nem meglepetés. A Bang Out ihatatlan, tömény olvasztott cukorszirup ízével egyértelműen elvitte a dobogó legfelsőbb fokát. Ezt követi a szintén pocsék ízű Bodystyle, majd a Buldoser, a Tesco és a Maxx következnek. Bár az utóbbi helyett több más energiaitalt is betehettem volna igazából, pl. a Fittet, az XL-t, a Planet Energy-t, a Mixxed Up-ot, vagy akár a Flash Power-t, ám ezek íze néhány embernek jobban bejön, így vegyesebb a megítélésük. A citromsárga Watt Isotonic pedig azért nem került fel erre a listára, mert az ugyebár nem energiaital, hanem sportital. Amúgy az lett volna az 5. helyezett. ;-)


(+) Az 5 legszebb dobozú energiaital:

1. Burn
2. Effect
3. Cocaine
4. Tantra
5. Go

Nálam azok a doboz-dizájnok nyertek, amelyek az egyszerűségre törekedtek (minimális felirat tehát a doboz címoldalán), ám mégis megőrizték az eleganciát. A lista tehát magáért beszél.


(-) Az 5 legrondább dobozú energiaital:

1. Get Up
2. Spirite
3. Booster
4. Red Rooster
5. Tesco Energiaital

Az előző kategória negatív ellenpárjában nyert a Get Up az ízléstelen módon mindenféle szöveggel telehányt dobozával, míg 2-4. helyre olyan energiaitalok kerültek, melyek dobozán sikerült az alkotóknak megtalálniuk a legocsmányabb, legösszenemillőbb színösszeállításokat. Az 5. helyen befért még a listába a Tesco abszolút mellétrafált doboza is.


Végezetül pedig következzen 3 olyan lista, melyekben árkategóriánként külön-külön kiválasztottam a legjobb energiaitalokat, így tehát látható, hogy adott összegű pénz rászánása mellett melyikeket lenne legérdemesebb vennünk:

(+) A felső árkategória (250 Ft felett) 5 legjobbja:

1. Burn
2. Tantra
3. Cat Eyes
4. Red Bull
5. Effect


(+) A középső árkategória (150-250 Ft) 5 legjobbja:

1. üveges Bomba! (illetve a többi Bomba! is ;-) )
2. Go / Up
3. Poker
4. Blue Bear
5. Watt Natura


(+) Az alsó árkategória (150 Ft alatt) 5 legjobbja:

1. Adrenalin
2. Kerozin
3. Watt 18+
4. Aro Fuel
5. Buldózer


Köszönetemet szeretném kifejezni:

- Sturmgewehrnek, aki rengeteg hasznos tanáccsal, új energiaitalokra való felhívással segített mindvégig a fórum energiaital topicjában, valamint hozott nekem Aro Fuel és Poker energiaitalokat.
- lordelrondnak, aki szintén több tippel is ellátott az energiaitalos topicban, valamint a Bang Out energiaitalt beszerezte gyűjteményembe.
- kopénak, aki az Egyesült Államokban töltött nyaralásáról hazahozta nekem a gyűjteményemben igazi kuriózumnak számító Rockstar energiaitalt.
- Pyrogatenek, aki révén rátaláltam a Retro-24 nagykerre, s több ritka energiaitalt is beszereztem ott.
- GustyX-nek, aki elsőként kezdett energiaital doboz gyűjtésbe a PC Dome fórumán, így részben az ő hatására is fogant meg bennem az gondolat, hogy nekem is el kellene kezdenem gyűjteni őket.
- Végezetül pedig természetesen köszönetet mondanék minden Olvasómnak, akik folyamatosan végigkísérték figyelmükkel bejegyzéseimet, s kommentjeik révén további hasznos információkkal gazdagították az energiaital tesztemet. ^^


Zárszó

A 7 részes nagy energiaital tesztem tehát ezzel a bejegyzéssel a végére ért.
Ősszel, mikor a gondolat megfogant a fejemben, nem gondoltam volna, valójában mekkora fába is vágom a fejszémet, de örülök, hogy végigcsináltam ezt az egészet. A tervem az volt, hogy a téli szünet alatt levezénylem a blogban az egész sorozatot, ám magam sem gondoltam bele, hogy ezek valójában ekkora terjedelmű bejegyzések lesznek, így jóval több időre volt szükségem a megírásukhoz. De talán nem is baj ez, hiszen pár nap alatt adagolva túl nagy mennyiségű információ lett volna ez egyszerre az energiaitalokról. Így pedig ti, az olvasók is egy kényelmesebb ütemben haladhattatok, miközben jóval többet olvashattatok az egyes energiaitalokról, mintha pár nap alatt csaptam volna össze az egész ismertető-sorozatot. :-)

Ezzel a résszel azonban még nem zárom le blogom energiaital részlegét, ugyanis jópár olyan energiaital kimaradt belőle, melyek ugyan kaphatók Magyarországon, csak igen bonyodalmas a beszerzésük (pl. az Extreme és az O2 energiaital, vagy a cukormentes Kerozin). Így tehát ha gyűjteményem időközben újabb 5-6 energiaitallal bővülne, számíthattok különkiadásra egy újabb bejegyzés keretében! ^^ (Nemrégiben beszereztem a Kalaschnikow nevezetű energiaitalt, valamint a Watt üveges, söröskupakos változatát, így ezen energiaitalok már mindenképpen szerepelni fognak benne. ^^). Persze ha Ti magatok találkoznátok valahol olyan energiaitallal, amit nem láttatok a gyűjteményemben, azt egy komment, vagy egy privát üzenet révén mindenképpen jelezzétek felém, s megpróbálom utána én is beszerezni!


Köszönöm még egyszer a figyelmet! ^^

Utolsó módosítás: 2010.04.17. 16:40

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2009.01.30. 16:36
Mi köszönjük, rengeteg munka van ebben, igényesen összeállított bejegyzéssorozat. Azt hiszem van egy pár, amit ezek után ki akarok próbálni (Watt, Adrenalin), és ehhez te adtad meg a kedvem.

Grat!
2 | kopé 2009.01.30. 16:51
Köszönjük a sok munkát!

Amúgy tegnap vettem literes Blue Bear-t. :D Nem volt 250es, és ez a literes került ugyanannyiba, mint a 250es Burn. :-| :D

kb 1 óra alatt megittam. koffeinmérgezés rlz. :D
Star Wars
3 | Star Wars 2009.01.30. 17:58
Sok hasznos tippel láttál el minket energiaital téren, ezért mi köszönjük a erőbefektetést! Még egy-két megjegyzés:

-szerintem az XL nem rossz, sőt, kifejezetten jó energiaital, csak ebből is el kell fogyasztani 2-3 dobozzal, míg az ember megszokja, mivel kicsit egyedi íze van.
-a V-Powert (nem a Racing!) sem találtam rossznak, nyilván nem egy Red Bull, de azért bőven a fogyasztható kategórián belül van az is.
-A Coop üzletekben (legalábbis az itteniben) megtalálható jónéhány energiaital, amit nem tüntettél fel a táblázaton, ezeket a következő kommentben felsorolom.
Star Wars
4 | Star Wars 2009.01.30. 17:59
*Mármint azt nem tüntetted fel, hogy a Coop-ban is kapható. ;)
Barthezz
5 | Barthezz 2009.01.30. 18:30
Köszönöm az elismerő hsz-eket és örülök annak, amit Pyro is írt, hogy 1-2 energiaital kipróbálásához esetleg az én bejegyzéseim adták meg vkinek a kedvet!

SW: Igen, erre írtam, hogy az én véleményezésem teljesen szubjektív, mivel nyilván energiaitalok terén is érvényes az ízlések és pofonok kifejezés. :-) Coop-okban pedig annyit nem jártam, nyilvánvalóan azokat a boltokat tüntettem csak fel, ahol én magam is láttam a kérdéses energiaitalokat, de ha kiegészíted egy kommentben, az nem gond, hiszen annál több információhoz juthat a többi olvasó. ^^
Star Wars
6 | Star Wars 2009.01.30. 20:02
Nos, akkor felsorolnám azokat az energiaitalokat, amiket a Coop-ban lehet kapni, azonban nincs feltüntetve a táblázaton:

-V-Power
-Go
-sima és cukormentes XL
-Műanyag üveges Kobra
-3 fajta Adrenalin: sima, XXL, a harmadikban azonban nem vagyok biztos, hogy a cukormentes, vagy az üveges változat van. Majd legközelebb megnézem.

Ha van rá lehetőség, ezeket beillesztheted a táblázatba, de ha nincs, az sem baj, hiszen itt is megtalálható az információ. :)
Barthezz
7 | Barthezz 2009.01.30. 22:57
Hát a táblázatot már nem bolygatom meg, lévén újra át kéne konvertálni az egészet pdf-be, meg igazából emiatt nem is érdemes, mert akkor hetente írhatnék hozzá újabb és újabb apróságokat. Mint írtam, nem az összes beszerzési helyet soroltam fel az energiaitaloknál, csupán ahol én is láttam, hogy kapható. Nyilván a Coop mellett is lehetne találni még jónéhány helyet, ahol ezek az energiaitalok beszerezhetők. Véleményem szerint ennyi info is bőven elég már, ha vki vmelyikből szeretne venni. ;-)
Star Wars
8 | Star Wars 2009.01.31. 00:18
Jogos. :)
9 | Phoenix 2009.02.01. 16:50
Atyavilág! Van, aki nálam is elvetemültebb ebben a témában? :D
A Kalasschikow energy drinket még a te gyűjteményedben sem látom, én a zistennek se' bírom beszerezni :)
10 | Phoenix 2009.02.01. 16:51
Kalaschnikow*
11 | Lavar 2009.02.01. 16:55
Igaz, hogy a második energiaital bejegyzésen kívül egyikhez sem kommenteltem, s röstellem a dolgot, de nem tudtam volna mit hozzáfűzni (természetesen figyelemmel követtem mindegyik részt). Így a végére a véleményem:
Le a kalappal előtted, rengeteg munka van benne, igényesen összeállítva, ahogy kell. Gratula hozzá!
Barthezz
12 | Barthezz 2009.02.01. 17:23
Lavar: Köszi! :-) Semmi gond természetesen, lényeg hogy végigkövetted őket és tetszettek a bejegyzések. Örülök neki. ;-)

Phoenix: A gyűjteményben ugyan nem található meg, de pont itt figyel az asztalomon egy Kalaschnikow is már. ;-) A zalaegerszegi InterSparban kapható kb. 3 hét óta folyamatosan, a tesztbe viszont már nem fért bele, mert a kezdés időpontjában még nem volt meg. Azonban egy különkiadás bejegyzés keretében mindenképpen sorra fog kerülni az ismertetése a többi tesztből kimaradt, de azóta sikeresen beszerzett energiaitallal együtt. :-)
13 | sipec 2009.02.01. 20:16
grat! fuggo v@gy!:D
Silent
14 | Silent 2009.02.02. 11:04
öcsééééémm... a táblázat nem semmi :)

én ezzel vitatkoznék:
A 10 legfinomabb ízű energiaital:
1. üveges Bomba!
2. Burn
3. Tantra
4. Cat Eyes
5. Red Bull

a bombát nem szeretem az íze miatt, a Burn meg túl édes nekem. Nálam a Red Bull van az első helyen. :)
Az 5 legszebb dobozú energiaitalnál teljes mértékben egyetértek a Burn -nal, totál pöpec, hangulatos. Tantrának kell lennie másodiknak. Go pedig a 3. :)
Sturmgewehr
15 | Sturmgewehr 2009.02.02. 19:56
Mi köszönjük szépen az ismertetőket!
Barthezz
16 | Barthezz 2009.02.02. 19:59
Silent: Köszönöm, hát igen, a táblázattal elvoltam rendesen. :-) A lista pedig, mint írtam, szubjektív, szal van, akinek a Bomba!-féle íz jön be legjobban és a Red Bullé kevésbé és vannak, akik fordítva vélekednek, szal ez így természetes. Nekem a Bomba! sokkal jobban bejön, mint a Red Bull, szal én az előbbi tábort erősítem. :-)

sipec és Sturm: Szintén thx! :-)
17 | Phoenix 2009.02.02. 21:13
>de pont itt figyel az asztalomon egy Kalaschnikow is már

De Erektusod akkor sincs! :D

http://img515.imageshack.us/img515/2761/erectuszt8.jpg
LordMatteo
18 | LordMatteo 2009.02.02. 21:48
LOL:D
Barthezz
19 | Barthezz 2009.02.03. 00:41
Nem semmi energiaital. :-D De gondolom ez hazánkban nem kapható. ;-)
20 | ahti 2009.02.08. 11:07
Jó ez az energiaital teszt. Van pár észrevételem és kérdésem.
1. Nem tudom, miért fikázod ennyire a cukormentes energiákat, mert én pont ezeket szeretem jobban a hagyományosnál. De hát ízlések és pofonok.
2. Hol lehet kapni a következőket? Tiger cukormentes, Shark, Kerozin Light, Xtreme, o2?
3. A 1078 Garay utcában van egy kisbolt, ott lehet Wild Dragont kapni. Mintha azt nem láttam volna a tesztben.
21 | ahti 2009.02.08. 11:11
A 1077 Bp Dohány utca 39.-ben vagy egy 0-24 Non-Stop nevű bolt, ott lehet 69 Sex Up-ot venni és mindössze 80 ft! Egy másik boltban 150! Érdemes oda benézni. Meg olyat sem láttam a tesztben.
22 | ahti 2009.02.08. 11:19
Felhívnám a figyelmedet még egy energiaitalra. A Bp 12. ker.ben az 59-es villamos Királyhágó téri megállójánál kezdődik a Márvány utca. Az elején van egy eldugott CBA. Ott lehet kapni egyet fizet kettőt kap akcióban Be! Focused energiaitalt. 279 ft. Érdekes íze van, mert szőlőcukrot raktak bele. De alapjában véve jó íze van.
23 | ahti 2009.02.08. 15:50
egyébként én dobozgyűjtő vagyok, sörös, üdítős, energiaitalos egyszóval mindenféle. akit érdekel a gyűjtemény --> www.yulo.mlap.hu
Barthezz
24 | Barthezz 2009.02.08. 19:01
Köszi ezt a sok infot, és hogy ilyen részletesen leírtad ezen energiaitalok előfordulási helyét! Megpróbálom beszerezni őket!

Kérdéseidre pedig a válasz:

1. Valóban egy kicsit elragadtattam magam a cukormentes változatok megítélése esetén, mindenesetre nekem vhogy azok sosem ízlettek. Az is lehet persze, hogy tulajdonképpen már beszuggerálom magamnak, hogy egy cukormentes nem lehet finom, s emiatt érzem őket sokszor igen pocsék ízűnek. De megpróbálok legközelebb ebben a kérdésben újra objektív lenni, mert már más is szólt emiatt!

2. Tiger cukormentest én a 11. kerületi Retro-24-ben vettem, máshol még nem láttam. Ott is ráadásul csupán egyetlenegy darab doboz árválkodott a polcon, így sajnos nem garancia, hogy bármikor be lehet onnan szerezni.
Kerozin Light az Auchanban kapható, de sokszor ott is csak a cukrozott változat lelhető fel, mindenesetre előbb-utóbb azért bele lehet botlani ott a Kerozin Lightba is.
Shark tudtommal Magyarországon nem kapható, csak Szlovákiában és Ausztriában.
Extreme és O2-ről pedig azt hallottam, hogy Pest megyében kapható egyes települések kisboltjaiban, de tudtommal a fővárosban még nem, így ezeket én sem tudom jelenleg hol beszerezni még.
25 | ahti 2009.02.09. 17:15
Kerozin Lightot már mások is mondták, hogy a madaras tescoban lehet kapni, de azt reméltem tudtok valami más helyet is. O2-t és Extreme-t Cegléden lehet kapni, de azért oda nem fogk lemenni. Shark az kapható itt, a BSE városmajori büféjében van egy automata, ahol van, elmentem, mert arra gyakran járok és már nem volt. Ezt is azért kérdeztem, hogy nem tudtok-e valami más helyet.
Egyébként Tiger cukormenteset a 1078 Bp Murányi utca 17-ben lehet kapni, de a bolt minden nap csak 14-ig van nyitva, ezért nincs időm elmenni.
Hol van ez a Retro-24? Benéznék oda.
Van még pár energiaital, ami kimaradt és meg nem lett megemlítve senki által (milyen gyönyörű magyarsággal fogalmaztam...)
pl.: Let's Go. Az utcámban lehetett kapin, vettem is, de már nincs. egyik haverom talált ilyet valahol egy Sparban. 70 ft!!. Majd megkérdezem, hogy hol találta. (Csak így zárójelben írom, hogy nálunk 2 féle Let's Go kapható, narancs és feketeribizli. Ez igazából Wellness Energiaital, tehát félig sportital. Nincs benne cukor és szénsav. A narancsosnak olyan íze van, mint a lejárt fantának, a feketeribizlit meg eleve utálom. Szóval elég trágya ízük van. De hát a sportitalok már csak ilyenek (gondoljunk a Watt Isotonicra.)
26 | ahti 2009.02.09. 17:18
Most jut eszembe, hogy Sharkot lehet Gyöngyösön is venni, de azért szintén nem fogok elutazni oda.
Barthezz
27 | Barthezz 2009.02.09. 19:40
Kerozin Light-ra én az Auchan-t írtam, nem a Tesco-t. Auchanban meg fogod előbb-utóbb találni.

Hát O2-ért és Extreme-ért Ceglédig én sem megyek le, talán majd elérhető lesz a fővárosban is vmikor. :-)

Annak a a BSE városmajori büfének a címét meg tudnád mondani? Ha arrafelé járok, megcsekkolom majd én is a Sharkot, hátha...

Retro-24 a 11. kerület, Kondorosi út 4. szám alatt található, egy hatalmas nagy raktáráruház (C&C). Érdemes szétnézned ott, mert rengeteg féle energiaital kapható. Többek között a Cobra 250 ml-es dobozos változatához is ott jutottam hozzá. ^^

Let's Go-ról pedig még nem hallottam, de ha tudsz beszerzési helyet neki, majd szóljál. Ha félig energiaital, akkor már érdekel. :-)

Thx a sok információt, azt hiszem, jópár példánnyal fogom tudni gyarapítani így még a gyűjteményemet! ^^
28 | ahti 2009.02.09. 20:39
Na akkor, a ,,madaras tesco" az auchan gúnyneve. Nemrég hallottam, de mindegy. Pontosítanék, ha valaki áldoz egy utat egy dobozért, Sharkot Gödöllőn lehet venni, nem Gyöngyösön.
A BSE címét nem tudom, de tudok adni egy viszonyítási helyet. A Moszkva téren felszállsz az 59-es vagy 61-es villamosra (Hűvösvölgy felé), mehetsz gyalog is. A ,,Nyúl utca" megállónál leszálsz, elindulsz vissza és egy olyan utcába mész be, ami tök olyam, mint egy normál utca, csak kocsik nem hajthatnak be. Kb 2x-3x keresztbe korlát van. Mész-mész míg meg nem látsz egy bazi nagy csarnokot (úgy néz ki, mint a lefedett teniszpályák télen). Ki van írva, hogy BSE Asztalitenisz Csarnok. (Én oda jártam 2 évet pinyózni, de ez most mellékes). Vele szemben van talán ,,Sport Büfé" nevű hely. Az éjjel nappali boltokra jellemző Coca Cola keretben van a neve. Bemész egyenesen, elmész a porta mellett és balra lesznek az automaták. (Van ott balra lépcső, de ott nem menj fel...ott van a klotyó)
29 | ahti 2009.02.09. 20:43
A Retro-24-be nem kell valami kártya, mint a Metroba? És lehet EGY darabot venni valamiből?
Mert egyszer voltam a nyíregyi Metroban, akartam venni egy Aro Narancslét meg egy Aro Colát a gyűjteményembe, de csak 24-es kartonban lehetett egyben venni.
Érdekes/vicces sztori volt az akkor a Metroban, ha érdekel, elmondom.
30 | ahti 2009.02.09. 20:50
Szóval, pár napja mondta egyik haverom ezt a madaras tesco-s poént, nem esett le percekig...először azt gondoltam, hogy kiskunmadarasi vagy valamilyen tesco...de aztán fél napon keresztül azon röhögtem.
Egyébként én tudok szolgálni rengeteg energiaital beszerzési helyével Budapest belsőbb kerületeiben, belvárosában.
Nem erőltetem, de ha elfelejtettétek volna, szeretném, ha megnéznétek a dobozgyűjteményemet. www.yulo.mlap.hu
Barthezz
31 | Barthezz 2009.02.09. 21:26
Megnéztem korábban is a linket, tényleg szép gyűjtemény! ^^ Engem ugyebár csak az energiaital dobozok érdekelnek, s azokból is láttam jópárat, ami nincs még meg.

BSE csarnokba így már odatalálok, thx a részletes leírást! ^^

Metroban valóban csak Metro kártyával és nagyobb packokban lehet vásárolni (a sztorit elmesélheted, kíváncsi vagyok :-) ), de Retro-24-ben ettől nem kell tartanod. Kell ugyan oda is kártya, azonban a Metroval ellentétben azt bárkinek kiállítják 3 perc alatt a bejáratnál első vásárlása alkalmával. És lehet egyesével is vásárolgatni, különben én se tudtam volna elhozni onnan az energiaitalokat. :-)

Egy apró kérésem még lenne (no offense természetesen, hiszen új tag vagy az oldalon): A hozzászólásaidat, ha tudod, légyszi egy kommentbe írd, nem szokás itt ugyanis 3-at egymás utáni írni.
32 | ahti 2009.02.10. 17:21
Én kárpátaljai vagyok. 2008 októberében mentünk oda ,,haza". Budapestről Nyíregyig az M3-ason, utána 41-esen a határig. Már ilyen éjfél körül értünk Nyíregyre, s az út alatt elfogyott minden piánk, kajánk. Ott kerengtünk keressünk valami boltot. Aztán egy Metrot találtunk, volt Metro kártyánk, de az meg le volt járva és nem engedtek be. Szépen elmondtuk a történetünket, hogy éhesek, szomjasak vagyunk. Aztán az egyik alkalmazott megsajnált és kölcsönadta a kártyáját, hogy vásároljunk. Összevásároltunk minden szart, aztán a pénztárnál a felét elvették, mert csak nagyobb tételben lehetett elvinni belőle (pl Aro Narancs, Aro Cola, mint már említettem).
Hát nem tudom ez mennyire vicces/érdekes, de nekem mindenesetre jó volt.
A kommentekkel pedig az a helyzet, hogy sokszor az után jut eszembe valamit még leírni, miután az előzőt már elküldtem.

Még azt megkérdezhetem, hogy mi hiányzik a te gyűjtemlnyedből, ami nekem megvan? (itt az energiaitalokra gondolok)
Barthezz
33 | Barthezz 2009.02.10. 20:31
Összevetem nemsokára a kettőnk gyűjteményét, láttam a tiedében jópárat, amiről még nem is hallottam. ;-)

Annak a Garay utcai kisboltnak a pontos címét meg tudnád amúgy mondani, ahol Wild Dragont lehet kapni?
34 | ahti 2009.02.12. 18:26
Hú, hát nem figyeltem pontosan. De egy török kisboltban lehet kapni. De ne ijedj meg, nem lesz olyan szar, mint a Banged Out. 250 ft.
Ma vettem az Astoriánál kék dobozos Cocaine-t.
Barthezz
35 | Barthezz 2009.02.13. 01:00
Nah, akkor úgy tűnik, most vezették be a kék változatot Magyarországon, én is épp a héten vettem egyet a Nyugatiban, s eddig abban a boltban nem láttam még. Ugyanott kapható a Speed In is, azt is hát beszereztem. ^^

Az infot pedig thx, keresek akkor egy török boltot a Garayban. ;-)
36 | ahti 2009.02.13. 16:31
Nekem Speed In-ért nem kell messzire menni. A házunkban van egy élelmiszer csemege, ott van Speed In.
37 | ahti 2009.02.15. 13:14
1 energiaital a Keletinél a Nefelejcs és a Garay sarkán. Dodi boltka.
(az, hogy ,,1", az a neve)
Barthezz
38 | Barthezz 2009.02.16. 11:03
Jó hogy odaírtad a zárójeles megjegyzést, különben tuti rákérdeztem volna, hogy "melyik energiaital?" :-D

Thx amúgy az újabb infóért, megpróbálom ezt is begyűjteni akkor. ^^
39 | ahti 2009.02.16. 15:16
A Délinél kezdődik a Nagyenyed utca. Rögtön az elején egy ,,Nagyenyed Market" nevű bolt. Ott van Rodeo energiaital. 180 ft. (Ma vettem.)
Barthezz
40 | Barthezz 2009.02.16. 16:17
Te jó ég mennyi tippel látsz el energiaital-beszerzés ügyileg! :-D Nehéz lesz ezt mind meghálálnom, nagyon thx! ^^
41 | ahti 2009.02.16. 16:30
Ezeket majd említsd meg, hogy én figyelmeztettelek rájuk.
A Rodeoval kapcsolatban siess, mert már csak 5 db volt. Azért mondom, hogy ha esteleg nem lenne mire elmész oda, ne legyen az, hogy nem szóltam.
Barthezz
42 | Barthezz 2009.02.16. 17:17
Természetesen benne leszel a köszönetnyilvánításban, ez alap. ^^

Viszont sajnos legközelebb csak csütörtök délután tudok napközben az említett boltba elmenni, szal lehet így sajnos lemaradok róla... Azért időnként ha arra járok, csekkolgatom majd a helyet. :-)
43 | ahti 2009.02.17. 00:17
Egyébként, ha te is találsz valami eldugott helyet, ahol egy eddig ismeretlen energiaitalt lehet kapni vagy ha egy hőn áhított energiaitalnak találsz lelőhelyet (Tiger cukormentes, Shark, o2, Xtreme, Kerozin Light stb), akkor azt feltétlenül közöld itt a hozzászólásokban. A Kerozin Lightot azért írom, mert nem csak az Auchanban van. Haverom volt Bicskén, és egy Sparban volt, de oda szintén nem utazok le. Ha megint megy, hozatok vele.
Kaptam ma egy fülest, hogy Kalaschnikowot az Oktogon környkékén lehet kapni egy boltban (250 ft). A pontos címet sajna nem tudom. Nézz szét ott is. Egyébként az Oktogon jó hely, mert a környékén lehet ritka energiaitalokat lelni, ha ügyesek vagyunk vagy van egy kis szerencsénk.
Barthezz
44 | Barthezz 2009.02.17. 11:45
Kalacshnikow-ot már beszereztem az egerszegi InterSparból és ott úgy tűnik, hogy mindig kapható is. Sima Sparban és Kaiser'sekben még nem láttam viszont.
Sima Kerozint már láttam Astoriánál és Délinél is, de Light-ot még csak az Auchanban láttam. Vagyis amikor 2-szer Auchanban voltam, akkor nem volt, de végül egyik haverral hozattam magamnak, aki gyakran megfordul ott. :-)

Sharkra, O2-re és Extreme-re pedig én is pályázom, szal ha látom esetleg vmelyiket vhol, vagy találkozom egy újféle energiaitallal, akkor természetesen szólok róla!
45 | ahti 2009.02.19. 16:37
Újabb adad gyűlt össze több kategóriában, többek közt az energiaitalok közt is.
Sikerült már valamiket beszerezni, amiket eddig írtam?
Valamelyik nap találtam piros dobozs Cocaine-t, 390 ft-ért. Elfelejtettem, hogy csíp és jól meghúztam az első kortyot...
Barthezz
46 | Barthezz 2009.02.19. 21:57
Nah, pont ma vettem meg az 1 nevű energiaitalt az általad említett Dodi boltjában. :-) Megtaláltam a Wild Dragon-os török kisboltot is ugyanott, de mondták, hogy jelenleg a hideg miatt nincs készleten, majd jobb időben újra rendelnek. Sztem nincs összefüggés az időjárás és az energiaital-fogyasztás mértéke között, de nem akartam nekiállni meggyőzni őket. :-D

Viszont én is szolgálnék neked egy új infóval! Teljesen véletlenül akadtam ma rá: A Nagyvárad téren a SOTE-val szemben egy utcai kioszkosnál kapható a Spar Budget energiaital! 320 Ft, szal nem volt olcsó, de mondta az eladó, hogy ugyebár a Spar még nem hozta be és ezt a szállítmányt ők egyenesen Ausztriából hozták. ;-) Szal ha neked esetleg ez hiányozna még a gyűjteményedből, a fent említett helyen meg tudod venni.
47 | ahti 2009.02.19. 22:46
Hát hallod, ez jó volt. Nincs energiaital, mert hideg van :):):)
Kösz a tippet, holnap ellátogatok a Nagyváradra.
Ha esetleg még nem vetted volna meg a kék Cocaine-t, akkor a 1077, Dohány utca eleje felé a páratlan oldalon van egy delikát, ott csak 390 ft. Az Astoriánál 420. Nem tudom mennyit ér meg neked a különbség, de nekem megérte.
Barthezz
48 | Barthezz 2009.02.20. 08:49
Köszi az infot, de már beszereztem én is a kék Cocaine-t, 450-ért a Nyugatiból, s ez a 60 Ft veszteség nem igazán vág földhöz. :-D
Barthezz
49 | Barthezz 2009.02.20. 22:18
Van Monster a Délinél!!! ^^ Ha a metrótól elindulsz a peronokhoz, a lépcső előtt rögtön van egy bolt, ott kapható, s 5 féle változatot láttam is belőle! A egyetlen gond az elég brutális árával van, ami 800 Ft/doboz, így most még egyelőre csak 2 félét vettem meg (alap + narancsos), de majd idővel pótlom a többit is. Magát az infot pedig kopé nevű fórumozótársamnak köszönhetjük, ő fedezte fel, hogy ezen a helyen kapható a Monster.

A Rodeot pedig sikerült megvennem az általad említett Nagyenyed Marketben, igen tetszetős a doboza. ^^
50 | ahti 2009.02.21. 15:07
Jééézusom, 800 FT! Az nagyon sok. De legalább a félliteres a doboz, nem? Pedig az előző 2 hétben sokat jártam a Délinél és nem láttam Monstert. Na nem baj, majd megnézem. Megpróbálom lealkudni az árát. Hátha sikerül.
Barthezz
51 | Barthezz 2009.02.21. 16:13
Nem hinném, hogy lehetne alkudni, ez nem piac. ;-) Amúgy tényleg jól el van rejtve ez a bolt a Délin belül, még szerencse, hogy pár napig kint volt a Monster posztere (aztán levették, mert gondolom nincs engedélyük az árusítására) és ezt pont kiszúrta kopé. :-)
52 | ahti 2009.02.21. 17:03
Akkor hajrá és szerezd be a többit is (Sex Up, Wild Dragon, Be! Focused stb)
53 | ahti 2009.03.01. 14:52
A Rákóczi téren a CBA-ban van Kalaschnikow Sugarfree. Ma vettem 4 dobozzal.
Barthezz
54 | Barthezz 2009.03.02. 11:05
Hmm, köszi az infót, nem is tudtam, hogy van belőle cukormentes változat is. Meglesem akkor. ^^
55 | ahti 2009.03.02. 16:49
Tegnap még én se tudtam.
Barthezz
56 | Barthezz 2009.03.02. 18:41
Nah el is mentem az említett CBA-ba, tényleg kapható, úgyhogy vettem én is. ^^ Ráadásul 200 Ft-ra le volt árazva a sima is meg a cukormentes is. :-P
57 | ahti 2009.03.09. 16:21
Váá, szereztem Tiger Lightot egy CBA-ban a Margit-híd budai hídfő közelében.
Barthezz
58 | Barthezz 2009.03.10. 09:56
Én a Nyugati aluljáróban találkoztam a Light verzióval nemrég, de mivel a Retro-24-ből már anno beszereztem, így nem vettem meg újra. Egyébként ezt a Retro-24 hipermarketet tudom ajánlani neked, mert rengeteg energiaital kapható ott. De azt hiszem ezt már írtam, illetve az egyik bejegyzésem kommentjeinél is kitárgyaltuk már Pyroval.^^
59 | ahti 2009.03.10. 17:36
Nem tudod leírni kb, hogy mik? Mert ha már mind megvan, fölöslgesen nem akarok elmenni.
Barthezz
60 | Barthezz 2009.03.11. 19:51
Hát az összesítő táblázatomban elvileg benne van, most nem bogarászom ki, de az ismertebb energiaitalokon, meg az említett Tiger Sugarfree-n kívül a Kobra 250 ml-es dobozos változatát onnan szereztem be és azt sehol máshol nem is láttam még. Meg persze előfordulhat, hogy érkezik időnként vmi újdonság, csak nekem is kiesik helyileg ez az áruház, így azóta nem voltam még ott.
61 | ahti 2009.03.12. 16:48
Pedig dobozos Kobra van még sok helyen is.
Új info: cukormentes Effect, Moszkva tér, Mediterrán bolt.
Barthezz
62 | Barthezz 2009.03.13. 10:41
Thx az újabb tippet, meglesem ezt a boltot is akkor! ^^ Hihetetlen, mennyi energiaital beszerzési helyével láttál el, szal tényleg nagyon nagy köszönet érte! ^_^
63 | ahti 2009.03.13. 21:09
Várjá' várjá' nincs még vége. 2 új van:
XIII. ker, Pozsonyi út 36. Reál Élelmiszer: Fireball és X-Ir energiaital. Az X-Ir 299 ft, a Fireballt nem néztem, mert olyanom már van. Ma arrafelé volt dolgom, aztán benéztem, mi ott a kínálat.
Barthezz
64 | Barthezz 2009.03.14. 22:33
Pont ma akadtam rá én is ezekre az italokra, nem messze az általad említett helytől, a Lehel téri Lux éjjel-nappaliban. :-) Úgy tűnik egyszerre hozták be a környékre őket. :-D
Barthezz
65 | Barthezz 2009.05.22. 11:19
Hello! Köszi a kommentet! ^^ Shark-os dobozra pályázom én is már egy ideje (mármint teli dobozra, hogy az energiaitalt is kipróbálhassam), de eddig sajnos még nem jártam sikerrel. :-(

Olyan július-augusztus környékén figyeld majd megint a blogom, mert akkor jövök ki a teszt folytatásával, ami kb. 30 további energiaitalt fog tartalmazni. ^^
Barthezz
66 | Barthezz 2009.06.05. 11:12
Jaja, erről már hallottam én is, hogy be fogják vezetni, de még sehol nem találkoztam vele. Te hol tudtad megvenni? Mondjuk sztem 1-2 hónap múlva mindenhol elérhető lesz.
67 | ahti 2009.06.08. 17:20
Barthezz, nem tudod, hogy lehet .pdf-be konvertálni?
Egyébként nekem van 355 ml Hell-em.
És rengeteg új energiaital jelent meg: F1, Jump In, Hype stb.
Barthezz
68 | Barthezz 2009.06.09. 10:33
Kicsi Lek: Hát Újfehértó nekem kissé messze esik :-D, szal megvárom, míg Bp-n is bevezetésre kerül. :-)

ahti: Ezek közül a Jump In-t a Nyugatiban már megvásároltam, a másik 2-t még nem ismerem.
Pdf-be konvertálni pedig a Do PDF vagy a Cute PDF programokkal lehet. Feltelepíted bármelyiket és azután virtuális nyomtatóként megjelennek az Office programok menüjében, ahol aztán egyszerűen testreszabhatod, milyen formában kéred a pdf-et.
69 | ahti 2009.06.12. 15:01
kösz, sikerült
Barthezz
70 | Barthezz 2009.06.20. 01:06
Dedurva! :-D Még nem találkoztam vele, de sztem nemsokára meg fog jelenni Match-ban is akkor. :-)
71 | ahti 2009.10.28. 14:10
Na mi a helyzet? Milyen új energiaitalokat sikerült begyűjteni? Kész van már a teszt 2. része?
Barthezz
72 | Barthezz 2009.10.29. 09:41
Készen hát, csupán rá kellett volna kattintanod a blogom főoldalára, vagy az energiaital-témára. ;-)

Íme. ;-)
Barthezz
73 | Barthezz 2009.11.20. 20:41
Keleti és Nyugati 1-2 kisboltjában, időnként a Lehel Csarnokban, illetve néhány 0-24 boltban kapható. Ahol én mindig szoktam látni, az a Nyugati - Westend főbejáratánál lévő kisbolt.
74 | Szaki14 2009.11.23. 20:06
Sziasztok én is gyűjtő vagyok lassan egy éve.
Nekem van piros és kék Cocainom, ha esetleg kell én tudok neked küldeni (Cocaine) :) Ha gyűjtő vagy te is akár cserét is megbeszélhetünk ;)
75 | Szaki14 2009.11.23. 20:39
Jah és nem tudna vki nekem szerezni olyan 9mm nevű energy drinket?
Barthezz
76 | Barthezz 2009.11.24. 15:17
Szia! A piros és a kék Cocaine is megtalálható a blogomban, előbbit az első tesztkör folyamán értékeltem, utóbbit a 2.-ban, keresd csak meg. ;-)

9MM-ről én is hallottam, de még perpill nem találkoztam vele sehol. Ha sikerül beszereznem, akkor a 3. tesztkörben természetesen benne lesz ez is. :-)
Barthezz
77 | Barthezz 2009.11.28. 18:22
Hú köszönöm a felajánlást, bár az egyik gyűjtő, akivel kapcsolatban állok, már ígért nekem néhány dobozzal, mivel ingyen szerezte be. :-) Ha ez mégsem jönne össze, akkor e-mailben megkereslek ez ügyben. ;-)
Barthezz
78 | Barthezz 2009.11.29. 19:25
Igen, beszereztem nemrég. A 3. tesztkörben benne lesz.
Barthezz
79 | Barthezz 2009.12.02. 18:39
Igen. :-) 3. tesztkörben értékelem azt is. :-)
Barthezz
80 | Barthezz 2009.12.03. 18:31
Oks, köszi az infot, ha arra járnék vmikor, meglesem.
Barthezz
81 | Barthezz 2009.12.07. 22:58
Igen, mindkettő meglett az elmúlt pár hét folyamán. ;-) (Liquid Smokingot egy budapesti kisboltban vettem, a 9MM-t pedig egy másik gyűjtő küldte el postán.)
Barthezz
82 | Barthezz 2009.12.10. 17:37
Sztem a Speed In-re gondolsz. ;-) Benne volt a 2. tesztkörömben, már régóta kapható a Nyugatinál.
Barthezz
83 | Barthezz 2009.12.12. 09:54
Thx az infót, bár mondjuk Ferihegy nekem annyira kiesik, hogy nem hinném, hogy a közeljövőben arrafelé járnék... :-)
Barthezz
84 | Barthezz 2009.12.15. 21:58
Már megvannak azok is... Várd ki a 3. tesztkört, nem kell minden italt beírnod. :-) Sokat beszereztem a 2. teszt óta.

Pussydrinks-em a forgalmazótól van.
Barthezz
85 | Barthezz 2009.12.17. 20:24
Ööö, ezt előre nehéz megmondanom, mert sosem tartom magam a terveimhez, de terveim szerint (:-P) vmikor tavasszal. :-)
Barthezz
86 | Barthezz 2009.12.25. 18:42
Köcce, csekkolom majd. ;-)
87 | wwwmen 2010.01.11. 10:25
http://www.youtube.com/watch?v=5VgNs8Dz6Vw
88 | wwwmen 2010.01.11. 10:26
ezt nézzétek meg ez ám a fogyasztás
Barthezz
89 | Barthezz 2010.06.27. 08:59
A Lehel téri Luxban volt kapható, de sajnos 2 hónapja bezárt. Van egy másik Lux is, kicsit eldugottabb helyen, egyik kis utcában a Dózsa György úti metrómegálló felé, ott érdemes nézegetni, illetve a Lehel téri Vital ABC-ben is előfordulnak ilyen ritkább energiaitalok, s hasonló a palettájuk a Luxéhoz.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.