Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

McCl@ne blogja

Kártún Netwörk @ this Summer

McCl@ne | 2008.05.18. 09:38 | kategória: Várólista | 15 hozzászólás

Ha már a filmek megvoltak, az animáció se maradjon ki, mert idén nyáron ebben a zsánerben is jön egy-két említésre érdemes darab. Nem listázok, mert így hirtelen összesen csak négy ugrik be, szóval tessék olvasni! :)

Anno a Mátrix után '03-ban neves animerendezők összehozták az Animátrix címmel megáldott válogatásukat, ahol emlékeim szerint tíz (javítsatok ki, ha nem ennyi volt!) rövid történetben közelíthettünk kicsit Wachowskiék univerzumához. A dolog pikantériája végül az lett, hogy ez az összeállítás lett a Mátrix filmek legjobbika, mert bár az első film kiváló volt, a többi csúnyán meghúzta a fényezést, viszont ezek az animék egészen kiválóak voltak és mankó nélkül is megálltak a saját lábukon.
Ennek az egésznek így öt év távlatában annyi jelentősége van, hogy valószínűleg mindezen ötletelés nyomán idén július 8-án megjelenik a The Gotham Knight c. animáció-gyűjtemény, ami hat rövid történetet foglal magába, különböző rendezők tollából! Ezek a sztorik összekötő kapocsként szolgálnak a Batman Begins és a július hónap közepén bemutatandó The Dark Knight között, így mindenkinek javallott az értelmezési sorrend szerint megnézni, ami nem is ütközhet -esetleg pénzügyi- akadályba, mert szerencsére kapható lesz nálunk is DVD-n! (nem mozis forgalmazásról van ugyanis szó!)

Van trailerünk is, ami alapján nagyon ütősnek tűnik, egyedüli szívfájdalmam, hogy nem az új filmek szereplői a szinkronhangok, nem értem, ez miért nem jutott eszükbe:
Hasonló kezdeményezés a Star Wars: Clone Wars is, kevésé (egyáltalán nem) animés beütéssel, itt George Lucas íróként működik közre, ami gondolom jó. Sok mindent nem tudok róla elmondani, az augusztus hónap közepén befutó "mese" egy Cartoon Networkön ősszel induló sorozat pilotja lesz ("Pilot? Az meg mi a pöcs?"), később terveznek még egy élőszereplő sorozatot is, de az egyelőre csak terv szintjén létezik.
Ami engem kissé meglepett, hogy a Clone Wars trailere (alább megtekinthető) bizony elég negatív fogadtatásban részesült, ám mindez nem az eléggé szembeötlő rókabőrnyúzás, hanem az animáió milyensége okán történt. Őszintén szólva nekem nincs vele bajom és bár csak magyar fórumokon olvastam -mert különösebben a téma sem érdekel-, lehet, hogy ez az általános vélekedés, nem tudom. Persze bőven belefér a magyar mentalitásba is, amit kezdek rosszul lenni, hihetetlen, hogy mindent fikázni kell azonnal... :S

Ja, mielőtt végleg elkanyarodnék, íme a trailer, szerintem nincs ezzel semmi baj, kicsit olyan Z, a hangyás arcformák vannak, de nekem bejövős:
Jöjjenek az egész estés rajzfilmek, egészen pontosan kettő darab tűnik ki egyelőre a mezőnyből, bár őszinte leszek, utoljára a Shrek és a Jégkorszak második részeit láttam, előbbit három ízben moziban, annyira jó volt, utóbbit meg majdnem csak félig a tévé előtt, mert annyira dögunalmasnak találtam és bizony el is vette a kedvem az egésztől. Mármint alapból sem tetszenek ezek az újkori animációk, valahogy olyan életidegen az egész, csak bizonyos közegekben működik, mint pl. az isteni Toy Storynál, vagy éppen a már említett Z, a hangya esetében! Éppen ezért várom nagy erőkkel (na jó, erősen túlzás ez, ennyi várakozóerőm nekem sincs, felaprózódna a gazdájával együtt) a Disney legújabb agymenését, a Wall-E-t! Az időszámításunk szerint 2700-ban játszódó animációs filmet ugyanis ugyanaz az Andrew Stanton dirigálja, aki a Toy Story első és második részét, úgyhogy minden okunk megvan a bizakodásra, ha mégsem, akkor ezt nézzétek meg:
A végére pedig egy állatság, a szó szoros értelmében: Kung Fu Panda! Egy nagynevű kung fu mester elhatározza, hogy kiképezi minden idők öt leghúzósabb harcosát: az első néggyel nincs is semmi gond... xD A cím magáért beszél, a trailer meg a címért, jó röhögést, nekem ez egyelőre kevés, de azért nem tűnik rossznak:Hozzászólások

Chrono
1 | Chrono 2008.05.18. 10:14
a pilot általában az amerikai sorozatok bevezetőepizódját jelenti. sok sorozat első részét (nem mindét) úgy is hívják csak hogy: 'Pilot'.
Germinator
2 | Germinator 2008.05.18. 10:15
Ő is tudja mi az, csak idézett a Ponyvaregényből:-D
McCl@ne
3 | McCl@ne 2008.05.18. 10:16
Chrono: Nemá', hogy nem láttad a Ponyvaregényt! :)
Ez a "Pilot? Az meg mi a pöcs?" egy onnan idézett örökzöld klasszikus, egyenesen Vincent Vega szájából!
Mindenesetre legalább valaki olvassa is, amit írok, úgyhogy most örülök!
Germinator
4 | Germinator 2008.05.18. 10:17
Ezt a Gotham Knightot szerintem beszerzem, mindenképp megéri:-) Annyira nem szeretem az animéket, de ennek "elnézem" (nem mintha ez hibája lenne a rajzfilmnek, sőt, gondolom ettől lesz igazán komoly).
Chrono
5 | Chrono 2008.05.18. 10:17
ja akkor sry :D
powerhouse
6 | powerhouse 2008.05.18. 11:07
Akkor azért volt ennyire ismerős a pilotos rész :D
Nekem ez az utolsó pandás, kungfus, Jack BLackes agymenés jön be a legjobban. A Batman és SW rajfilmekkel csak annyi a bajom, hogy rókabőr mindkettő. Egyiktől se várok sokat, remélem csalódok.
Germinator
7 | Germinator 2008.05.18. 11:08
Rókabőőőr? Ezt hogy érted?
powerhouse
8 | powerhouse 2008.05.18. 11:24
Igaz, a Batman rajzfilm inkább az olyan HC fanoknak készül, mint te, de az SW-mese akkor is csak egy könnyű pénzszerzési lehetőségnek tűnik.
Chrono
9 | Chrono 2008.05.18. 12:41
szerintem meg nem. a SW univerzum ÓRIÁSI, és a filmek csak a töredékének a töredékét adják vissza az egésznek. ezért mindig lehet újat mutatni, új dolgokkal előállni.
10 | Playbahnosh 2008.05.18. 12:47
Heh, ez a Wall-E hatalmas lesz. :D A többi annyira nem villanyozott fel.
Razor03
11 | Razor03 2008.05.18. 17:23
Clone Wars második blikkre tényleg nem tűnik rossznak, trailer jó, átjött a feeling, sith-ek bosszúját nagyon szerettem, és ez onnan merít. Kung Fu Panda kész, nekem tetszik ez a fajta humor :):P. Wall-E-t viszont mindenkinek látnia kell. Örülök, hogy így összeszedted filmeket (jó kedvem lett :)...), küldön is a bejegyzéseket pár havernak.
cygary
12 | cygary 2008.05.18. 17:29
Eddig nem nagyon érdekelt a Wall-E de ezej után igazat adok Playbahnosh-nak. Hatalmas film lesz, majd valakit becsábítok hogy nézze meg velem :D Ezt egyedül nem érdemes :P
McCl@ne
13 | McCl@ne 2008.05.18. 17:40
Még a végén kiderül, hogy volt értelme ennek a három bejegyzésnek :)
cygary
14 | cygary 2008.05.18. 19:23
? :D Hát persze hogy volt!
Barthezz
15 | Barthezz 2008.05.19. 01:48
Naná hogy volt értelme, különben a Star Wars rajzfilmsorozatról nem is hallottam volna ;-) Nagy Star Wars fan lévén ha lesz idom, nézni fogom sztem, bár számomra az éloszereplos sorozat lenne az igazi csemege ^^ Remélem az sem ragad meg terv szintjén, s sor fog kerülni rá!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.