25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Miért szeretném megnyerni a PlayStation 4-et?

SolidSnakeGH | 2015.01.20. 22:26 | kategória: Nyereményjáték

...avagy a 20 év alapján kialakult 5 fő indok nyerési szándékom mellett:

1. Eszmei érték: a PlayStation márka garancia az igényességre. Rengeteg boldog emlék és élmény köt hozzá a PlayStation konzolcsalád tagjaihoz. Ezt a fajta emlékegyüttest és életérzést koronázza meg a Sony vállalat a 20 éves limitált kiadással a hozzám hasonló rajongók számára ezzel a kedves gesztussal.

2. Érzelmi érték: a 90-es évek végén alakult ki egy PSX konzol klub nagymamám városában, ahová "menő" volt eljárni (még ha csak ritkán is tudtam a tanulmányi szünidőkben elutazni nagyszüleimhez a lakóhelyünk közötti nagy távolság miatt). Intuitív módon tudták a fiatal srácok, tudatosabban a kamaszok és talán üzleti szempontból leginkább a tulajok ( :-) ), hogy itt egy olyan "Harcosok klubja" alakult ki önszerveződő módon, akik a konzolmagazinokat inputként falva képesek voltak óradíjas fizetési rendszer alapján végigjátszani a körökben elterjedt és beszerzett nagy címeket. Itt ismertem meg számos jó barátot és bajtársat, akikkel közösen tudtam kooperatív módban Syphon Filter 2-zni, végigborzongani a klasszikus Resident Evil és Silent Hill-trilógiát és ámulni a Metal Gear Solid formabontó és akkoriban elképesztőnek számító kivitelezésén. Itt indult el egy olyan folyamat, ami azzá az emberré formált, aki ma is vagyok.

3. Exkluzív érték: az eltelt két évtized tanúbizonysága, hogy a Sony cég bízik a fejlesztővállalatok kreativitásában és hajlandó esélyt adni a megjelenésre megfelelően szigorú minőségbiztosítási keretek mellett. Ennek a bizalomnak és szigornak köszönhető, hogy a PlayStation platformra megjelenő exkluzív címek (melyekre a vállalat különös figyelmet szentel) mai napig mérföldkőnek számítanak az egyes generációk palettáin, melyeket 5-10-20 év múlva újra elővéve is érezhető a mögöttes törődés és precizitás.

4. Szakmai érték: játékos egzisztenciával, valamint szoftverfejlesztői végzettséggel és szakmával fontos számomra, hogy a kulisszák mögé is látva néha kísérleti jellegű játékokat fejlesszek szakmai kíváncsiságból és tanulási célból. A PlayStation 3 és 4 platformok már magas szintű támogatottságot adnak különböző fejlesztőkörnyezetek számára, mellyel a független játékfejlesztés folyamata is kivitelezhető a Sony modern architektúráin.

5. Jövőbeli érték: a PlayStation 4-re szánt eddig bejelentett címek ígéretet és garanciát adnak a játékostársadalom számára, ami miatt számomra gondolkodás nélkül megéri továbbra is a "Harcosok klubjában" maradni. Bár a jelenlegi trend visszanyúl a múltba a régi szeretett klasszikusok modernizálására (pl. Resident Evil) és a bejáratott sikercímek folytatására (Metal Gear Solid 5, Uncharted 4, Silent Hills), mégis lehet számítani az elkövetkező években innovatív fejlesztésekre is, köszönhetően a játékfejlesztői ipar és a játékostársadalom igénybeli változásainak és párhuzamosan az indie fejlesztések hatásainak.

Utolsó módosítás: 2015.01.20. 22:30

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.