25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

„Miért szeretném megnyerni a PlayStation 4-et?”

TReiker | 2015.02.08. 18:39 | kategória: 12300

Azért szeretném megnyerni a PlayStation 4-et, mert ez nem egy közönséges, hétköznapi PlayStation 4. Ez egy JUBILEUMI PlayStation 4. Egy különleges darab, én pedig egy gyarló ember vagyok, aki a különlegesnek nem tud ellenállni.

1983-ban, kilenc évesen láttam először videojátékot – egy játékteremben. Rá egy évre (tegyük hozzá, az érában különleges szerencsével és jelentős protekcióval) beköltözött hozzánk az első számítógép, egy ZX Spectrum; én pedig örökre elvesztem. Ez lett a hobbim, a szenvedélyem, végül pedig a szakmám.

Ma játékfejlesztőként dolgozom, jelenleg egy PlayStation 4 játékon. Ezzel párhuzamosan gyűjtő is vagyok: igen, videojátékokat és játékgépeket gyűjtök. Játékgépeket írok, mert ezek nem feltétlenül csak konzolok – a garázsban egy Out Run játékautomata várja a felújítást, a gyűjteményben pedig van számtalan számítógép, kvarcjáték és besorolhatatlan ketyere is.

A gyűjtemény egyik fókuszpontjában a különleges gépek állnak. Kedvenc darabjaim a JVC Wondermega (egy Sega Mega Drive és egy Mega CD szerelemgyermeke), a Super Black japán Dreamcast (1100 darab készült belőle, sorshúzással döntöttek arról, ki vásárolhatja egyáltalán meg) – az első PlayStation generációt pedig egy fekete, bársonyos felületű Net Yaroze képviseli.

De sok más csoda is megtalálható ebben a bizonyos gyűjteményben, amit egyébként hamarosan a szélesebb közönséggel is meg kívánok osztani, egy YouTube dokumentumfilm-sorozat keretein belül (ha kifut a jelenlegi fejlesztésünk, nekem pedig lesz erre időm :). A gépek egy része jelenleg az irodánk tárgyalóját díszíti: természetesen bármelyik kipróbálható, a Vectrextől a Virtual Boyon át egészen a Sony MSX2+ számítógépig.

Hiszem, hogy ez a különleges gép különleges társaságot igényel. A gyűjteményben a helye. Ezért szeretném megnyerni – ilyen prózai.

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.