25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Céginfo

Insomniac Games

Insomniac Games
Kép forrása: insomniac.games

1994-ben Ted Price alapította meg az Xtreme Software nevű kaliforniai fejlesztőcsapatot, amelyet egy évvel később neveztek át az azóta is használt Insomniac Games névre.

Hosszú ideig kizárólag a Sony konzoljaira készítettek játékokat. Hozzájuk fűződnek a Spyro the Dragon, a Ratchet & Clank és a Resistance sorozatok. A 2014-es Sunset Overdrive-val új korszak indult, az ugyanis csak Xbox One-ra és PC-re jelent meg, a PlayStation ebből a játékból kimaradt. 2018-ban egy új Spider-Man játék fejlesztését bízták rájuk, amely remekül sikerült, így spin-offot és folytatást is kapott. És ha már ilyen jól bántak a Marvel licenccel, kaptak egy újabb lehetőséget is, és elkezdtek dolgozni egy Wolverine játékon.

A céget 2019-ben felvásárolta a Sony Interactive Entertainment, így jelenleg a PlayStation Studios részeként üzemelnek.

Játékok

Fuse

2013. május 31.

PS3, X360

» Játékadatlap: Fuse

Marvel's Spider-Man 2 (2023)

2023. október 20.

PS5

Peter Parker és Miles Morales együtt vigyáznak Manhattan rendjére, de a sikátorok sötétjében egy olyan gonosz bújik meg, amilyennel korábban egyiküknek sem volt dolga: Venom.

» Játékadatlap: Marvel's Spider-Man 2 (2023)

Marvel's Wolverine

A Marvel egyik legnépszerűbb hősét irányíthatjuk majd az Earth 1048 univerzumban.

» Játékadatlap: Marvel's Wolverine

Ratchet & Clank: Rift Apart

2021. június 11.

PS5

Ratchetet és Clanket egy felrobbanó dimensionator más-más párhuzamos világba repíti, teljesen elszakítva őket egymástól. Miközben egymás keresésére indulnak, Dr. Nefarius is szövögeti piszkos terveit.

» Játékadatlap: Ratchet & Clank: Rift Apart

Spider-Man (2018)

2018. szeptember 7.

PC, PS4, PS5

Peter Parker, alias Pókember bőrébe bújhatunk, hogy egész Manhattant töviről hegyire behálóhintázva olyan rosszfiúkat kapjunk el, mint Sokkoló, Rinó, Kingpin vagy épp Mr. Negative.

» Játékadatlap: Spider-Man (2018)

Spider-Man: Miles Morales

2020. november 19.

PC, PS4, PS5

Peter Parker már nem az egyetlen Pókember Manhattan felhőkarcolói közt. Miles Morales még csak ismerkedik újonnan szerzett emberfeletti képességeivel, de máris a várost fenyegető új gonosztevőkkel kell felvennie a harcot.

» Játékadatlap: Spider-Man: Miles Morales