Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The F.A. Premier League Stars 2001

2000.11.19. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A FIFA sorozat mellett tovább folytatja az EA tavaly megkezdett F.A. Premier League Stars sorozatát is, mely az angol futballbajnokság csapataira épül.

The F.A. Premier League Stars 2001

Az idei rész grafikája tovább javult, egyre jobban közelít a játék a valósághoz, de persze maradtak még benne hibák is. A játékosok szokás szerint kis bemelegítéssel kezdik a pályán, esetenként reklamálnak a bírónál, gólok után meg ugrálnak örömükben, ahogy azt az életben is teszik. Igaz, ez már mind megvolt a korábbi fociprogramokban is, de a játékosok kidolgozottsága sokat javult, egyre élethűbben néznek ki.

Az élethűséghez tartozik, hogy az összes angol csapat játékosai eredeti arcukkal jelennek meg a programban, és különböző paramétereiket is a valósághoz igazították. Emellett a stadionokat is a valódiakról modellezték, még a reklámok is a helyükön vannak.

The F.A. Premier League Stars 2001

A játékmenet a megszokott maradt, az irányítás pedig kicsit változott, szerencsére pozitív irányban. Azért a FIFA sorozatban használt dolgokat nem mind vették át ebbe a játékba, ami bizonyos esetekben rosszabb, például passz esetén nem mindig tudhatjuk, merre vannak csapattársaink.

Megmaradtak az előző rész legnagyobb újításának számító csillagok is. Minden egyes meccs után csapatunk teljesítményének függvényében kapunk egy adag csillagot (vagyis pontot), melyekkel tetszés szerint gazdálkodhatunk. Fejleszthetjük belőlük játékosaink különböző képességeit, vagy új játékosokat vásárolhatunk. Ez utóbbi során ráadásul licitálásos rendszer van.

The F.A. Premier League Stars 2001

A látvány alapjában nem sokat változott, inkább azt mondhatjuk, hogy a részletekre figyeltek oda jobban a készítők, mivel az összhatás már eddig is nagyszerű volt. Az engine (mely ugyanaz, mint a FIFA-ban) sajnos még mindig nem lett tökéletes, az emberek továbbra is egymásba lógnak a labdáért folyó harc során, és a közönség is megmaradt a megszokott sima felületre feszített textúrának. Igaz, ezt a textúrát azért animálják, néha még vakuvillanásokat is észrevehetünk, főleg egy-egy gól után. Furcsa volt még az is, hogy ellenfelünk passzolásai során a labda nem túl életszerűen került a másik játékos birtokába, értve ez alatt azt, hogy amikor hátulról a közelébe ért a labda, az a következő pillanatban már a lába előtt volt.

Az F.A. Premier League Stars szép folytatása a sorozatnak, a hamarosan megjelenő FIFA 2001 előtt azonban inkább azoknak ajánljuk, akik jobban szeretik az angol csapatokat az európaiaknál. A csillagokkal való gazdálkodás érdekes része a játéknak, de valahogy összességében mégis a FIFA az igazi. ■

értékelés

The F.A. Premier League Stars 2001

Pozitívumok
  • Szép, látványos grafika
Negatívumok
  • Kicsit nehézkes irányítás
  • Kevés újítás
8,2
The F.A. Premier League Stars 2001The F.A. Premier League Stars 2001The F.A. Premier League Stars 2001The F.A. Premier League Stars 2001The F.A. Premier League Stars 2001

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló