25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Full Throttle

Írta: Viper

A White Label sorozatban újra megjelent Full Throttle - annak ellenére, hogy már nem számít mai gyereknek - fantasztikus hangulatával még mindig nagy élményt nyújthat a kalandjátékok szerelmeseinek. Bár első nekifutásra egy kicsit visszahőkölhet az ember, hiszen már egy kicsit elfeledtük a DOS4GW feliratokat, és a szemünk is elszokott már a nem SVGA grafikától, de miután végignéztük az intrót, máris magával ragad a játék hangulata - talán tényleg nem a ruha teszi az embert? Annak ellenére, hogy a grafika nem a mai csúcstechnikát képviseli, mégis kimondottan színvonalasnak mondható a készítőktől jól megszokott képregényszerű stílussal mind a játék közben, mind az átvezető képek alatt (ezekből elég nagy mennyiség van). Minden karakter szinte tökéletesen van megrajzolva, mindegyiknek "egyénisége" van, amit még jobban kihangsúlyoznak a szereplők hangjai, és ha már a hangoknál tartunk, a háttérzenét is sikerült teljes mértékben eltalálni.

A sztoriról csak annyit, hogy mi vagyunk Ben, aki a város legvagányabb motoros bandájának a vezére. Már rögtön az elején fejbekólintanak minket hátulról, majd kiderül, hogy ezalatt a bandánk elég nagy bajba keveredett. Nemsokára gyilkossággal is vádolnak minket, bár mi tudjuk, hogy ez persze nem igaz, hiszen mi és Malcolm Corley (a legjobb motorgyár feje) mindig is baráti viszonyban voltunk. Az öreg éppen a mi kezeink között hal meg, és utolsó kívánsága, hogy kiderítsük az igazságot, valamint megtaláljuk lányát, Maureent...

A játék kezelése egy kicsit egyszerűsödött az eddigi LucasArts kalandjátékok óta (Sam & Max, Day of the Tentacle): most csak négy alapvető műveletet hajthatunk végre főhősünkkel - rúgás, ütés/fogás, nézés, beszéd/ízlelés. A ránk váró megoldandó logikai feladatok is határozottan egyszerűsödtek (a követendő alapelv azért maradt: mindent ki kell próbálni mindennel), és már nem csak kalandjátékszerű, hanem akciójáték jellegű elemekkel is találkozhatunk. Ez lehet nem feltétlenül vált előnyére a játéknak, ugyanis néha az ilyen akciók közben a sokadik próbálkozás után igencsak eluntam magamat. Így hát bármennyire is jól sikerült a hangulat és a kivitelezés, szépséghibája a játéknak az unalmas próbálkozások sorozata, hogy éppen a megfelelő tizedmásodpercben sikerüljön pl. lerúgni a fazont a motorról. Végigjátszani azonban mindenképpen érdemes!

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

83%

Full Throttle

Platform:

Fejlesztő: LucasArts

Kiadó: Virgin Interactive Entertainment

Minimális rendszerigény: 486 DX-33, 8 MB RAM, 2xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!