Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Golf Pro 2: The Wentworth Edition

1999.01.07. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az előző év elején egy igencsak újszerű golfjáték jelent meg a piacon. Ez volt az Empire Interactive kiadó The Golf Pro névre hallgató programja, mely az irányítás tekintetében hozott óriási újítást. A Mousedrive névre keresztelt technológia ugyanis szakított az eddig megszokott kattintgatásos módszerrel, és helyette az egér jobbra-balra húzogatásából határozta meg a labda elütésének erősségét, és a csavarást. Ez a kezelési mód bizonyára sokaknak okozott kezdetben problémát, azonban néhány óra játék után már mindenki a legnagyobb természetességgel irányíthatta ezt a játékot is. Az új módszer előnye, hogy sokkal realisztikusabb lesz a játék, mert nem a kattintások egymásutánjának sebessége határozza meg az ütést, hanem a valósághoz némileg hasonlító mozgást kell végrehajtanunk az egérrel, és ez alapján dönti el a program, hogy hova repül a labda.

The Golf Pro 2: The Wentworth Edition

A most megjelent második rész igazság szerint túl sok újítást nem hozott az eredeti programba, inkább csak egy küldetéslemeznek lehetne tekinteni. (Ez viszont jelen esetben nem jelenti azt, hogy szükség lenne hozzá az első részre, működik a játék nélküle is.) Az első rész négy (!) CD-je két golfpálya-sorozatot tartalmazott, a második részben ezúttal egyetlen pálya kapott helyet, a tizennyolc lyukú angliai Wentworth West Course. Ez a terep is két korongra került, mivel a készítők nem szakítottak azzal a célkitűzéssel, hogy a lehetőségekhez képest maximálisan realisztikus programot alkossanak. Ez azt jelenti, hogy amit a pályán látunk, az a valóságban is ott van, maximum pár centiméter eltérést engedtek meg maguknak. A táj grafikája digitalizált fényképek feldolgozásával készült, és természetesen maguk a játékosok is valódiak. Ha már a játékosoknál tartunk: a programhoz a nevét adó Gary Playeren kívül még egy férfi és egy női játékos közül választhatunk. A játékosok kidolgozottsága a környezethez hasonlóan szép lett, mozgásuk viszont sajnos nem minden esetben folyamatos, van, hogy megakad ütés közben az animálás, és ez bizony igen zavaró.

A játék bonyolultsága nem változott, ha értünk valamennyire a golfhoz, vagy szeretünk kísérletezni, lehetőség van arra, hogy mi magunk válasszuk ki a pályára magunkkal vitt ütőket. A játékosunk néhány tulajdonságát is beállíthatjuk, elsősorban azt, hogy női vagy férfi játékost szeretnénk, de kiválaszthatjuk a ruhájának színét is, vagy azt, hogy jobb- vagy balkezes legyen. Ha többen játszunk, és valamelyikünk már profibb a többinél, a handicap mód használatával javíthatunk a többiek esélyein.

The Golf Pro 2: The Wentworth Edition

A finom beállítások a játék közben is megvannak. Beállíthatjuk például, hogy milyen szögben álljon játékosunk a labdához képest, ha nem tetszik a program által javasolt ütő, akkor választhatunk másikat helyette. A labda elütése pedig a már említett Mousedrive módszerrel történik: lenyomott egérgomb mellett jobbról balra húzzuk egerünket, majd ha a képernyőn látható sávban elérte az ütő a labdát, elengedjük a gombot. (Illetve tovább húzzuk az egeret különböző cseles ütés végrehajtásához.)

Újítás még a programban a különféle mesterséges intelligenciával rendelkező beépített ellenfelek, akik közül választva mindig ügyességünknek megfelelő szintű ellenfelet kaphatunk. A program alapból tartalmazza a hálózati játékhoz szükséges részt (ezt eddig csak egy patch tette lehetővé), így helyi hálózaton vagy interneten keresztül akár három másik személy ellen is golfozhatunk.

The Golf Pro 2: The Wentworth Edition

Az első részhez hasonlóan ez a rész is tartalmaz némi oktatást, amit most is Gary Playertől hallgathatunk. Minden pálya elején rövid áttekintést kapunk annak felépítéséről, figyelmeztetnek minket a veszélyesebb helyekre, és tanácsokat is adnak, hogy merre érdemes elkezdeni az ütéseket. Külön gyakorlásra is van lehetőség, ekkor egy pálya különféle részein próbálkozhatunk az egyes ütésekkel.

A The Golf Pro 2 egy átlagos folytatása egy jó programnak, kár, hogy nem tartalmaz túl sok újítást. Viszont mivel mostanában nem sok golfjáték jelent meg, mindenképpen betölti az így keletkezett űrt, és kielégíti eme elegáns sport kedvelőinek játékéhségét. ■

értékelés

The Golf Pro 2: The Wentworth Edition

Pozitívumok
  • Szép, valósághű grafika
  • Ötletes irányítás
Negatívumok
  • Kicsit bonyolult elsajátítani az irányítást
  • Nincs sok újítás az első részhez képest
Minimális rendszerigény: Pentium 133, 16 MB RAM, 4xCD-ROM
8,9
The Golf Pro 2: The Wentworth Edition

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló