25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Colin McRae Rally 2.0

Írta: Castor

A két évvel ezelőtti uborkaszezonban igen nagy meglepetést okozott a Codemasters hirtelen megjelent rally-s játéka, a Colin McRae Rally. Nem csak a nyár, de az év egyik legjobb játéka lett. Emlékszem, hogy a 30 fokos hőségben milyen klassz érzés volt játszani a haverok ellen a hűvös szobában. A programozók úgy gondolták, hogy itt nem szabad megállni, és továbblépnek a - szinte - biztos siker felé.

Colin McRae és navigátora, Nicky Grist ismét rengeteget segít a készítőknek, hogy a játék még valóságosabb, élethűbb legyen. Az első rész szinte egyetlen negatívumát - hogy nem kellő mértékben roncsolódtak a kocsik - is ki fogják javítani. Verseny közben felcsapódhat a motorháztető vagy csomagtartó, leszakadhat a lökhárító, vagy akár a szélvédő is kitörhet. És bizony a következő szervizparkig így kell majd versenyeznünk. Most már akár arcade módban is versenyezhetünk, úgy hogy egyszerre maximum 6 autó lehet a pályán. El tudom képzelni, hogy egy másfél perces gyorsaságin milyen lökdösődések lesznek majd az első helyért a szűk kanyarokban...

A pályák számának tekintetében nem találhatunk majd túl sok fejlődést, viszont ezek élethűségében annál inkább. Azt a Codemasters is beismerte, hogy az első résznél nem igazán figyeltek oda a környezet kidolgozására. Az új részben már az is előfordulhat majd, hogy a verseny közben változik meg az időjárás. Például a pálya elején még szakadt az eső, a végén viszont szikrázó napsütés, csapadéknak nyoma sincs.

Többjátékos módban játszhatunk egy gépen osztott képernyővel, helyi hálózaton, vagy akár az interneten is koptathatjuk majd az úttalan utakat.

Gondolom a rally rajongók már alig tudják kivárni a pár hetet-hónapot a megjelenésig, de addig is itt lesz majd a Rally Masters, ami szeretné elfoglalni a rally-s játékok trónját. Majd meglátjuk, hogy ki nevet a végén...

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Colin McRae Rally 2.0

Platform:

Fejlesztő:

Kiadó:

Forgalmazó:

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!