25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Commandos 2

Írta: harkov

Az Eidos E3-as meglepetései közé tartozik a Commandos 2 című akció-stratégia játék is, ami tulajdonképpen nem is annyira meglepetés, hiszen az Eidos sem arról híres, hogy ami jó, és tetszik az embereknek, azt csak úgy abbahagyja :).

A Commandos: Behind Enemy Lines sok ember szívébe lopta be magát. Ennek egyik oka talán a sok változatos küldetés, a másik pedig a rendkívül szép grafikai kidolgozottság. Nos, a Commandos 2-ben a készítők igyekeztek a jó dolgokat még jobbá tenni. A küldetésekben nem lesz hiány, és megunni sem fogjuk őket. Lesz dolgunk eldugott börtönben, tengeralattjáró bázison, repülőgép anyahajón és még sok látványos és izgalmas helyen. A készítők több akciót ígérnek, de ez nem fog a taktikai tervezhetőség rovására menni.

A teljesen új grafikai motornak köszönhetően a környezetet tetszőleges nézőpontból szemlélhetjük majd. A kidolgozottságban eddig sem volt kivetnivaló, de egy fokkal igyekeztek még realisztikusabbá tenni.

Az újítások többsége viszont nem a grafikában, hanem a játékmenetben mutatkozik meg. Például az első részben komoly gondot okozott, ha egyik kulcsemberünket elvesztettük még a küldetés elején, hiszen sírba vitte a speciális képességét is, ami sokszor nélkülözhetetlen a sikerhez. Ezen változtatva most már minden egység bír majd az összes speciális képességgel, ami egyébként közelít a valósághoz, mert például nehezen tudom elképzelni, hogy a mesterlövészen kívül más ne tudja meghúzni a ravaszt, miközben a távcsövet bűvöli. A különbség csupán annyi lesz a karakterek között, hogy különböző hatékonysággal tudják majd kihasználni ezen képességeket.

A megszokott csapattagokon kívül találkozhatunk majd új karakterekkel is. Lesz tolvaj, kutya, és a világháborús filmekből jól ismert csali egy csábos hölgyemény személyében. A karakterek továbbá tudnak majd tárgyakat cipelni és csereberélni egymással, akár fegyvereket is. Találkozhatunk új járművekkel is. Tankokkal, terepjárókkal, teherautókkal és hajókkal.

A küldetéseket továbbra is egy és többszemélyes üzemmódban egyaránt lehet játszani. Némileg fejlesztettek a gép intelligenciáján is, így az ellenséges katonák reakcióját tekintve még izgalmasabbá válnak a küldetések.

A Commandos 2 tehát nem fog új dimenziót hozni a stílusba, ennek ellenére továbbra is egy nagyon jó hangulatú és élménydús játékról van szó, így a siker biztos nem marad el.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Commandos 2: Men of Courage

Platform:

Fejlesztő: Pyro studios

Kiadó: Eidos Interactive

Forgalmazó: Automex

Megjelenés:
2001. szeptember 21. PC
n/a: PS2

Minimális rendszerigény: Pentium II 266, 64 MB RAM, 4x CD-ROM, 1,5 GB HDD

Ajánlott konfiguráció: Pentium II 450, 128 MB RAM, 8x CD-ROM, 4,5 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!