25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

LEGO Rock Raiders

Írta: Dino

A LEGO Media egy kimondottan a kisebb korosztály számára tervezett stratégiai játékot ad ki szeptemberben. A LEGO Rock Raidersben egy csapat LEGO figurát kell irányítanunk, akik egy geológiai kutatóűrhajóval kerültek egy ismeretlen bolygóra. Az űrhajó nagy mennyiségű LEGO energiakristályt és LEGO ércet talált, ezek lesznek az erőforrások a játékban. Ezeket kell kibányásznunk kutatóinkkal, miközben igyekeznünk kell elkerülni a veszélyes lényeket, a Sziklaszörnyeket.

A játék "gyermekbarátsága" egyrészt az egyszerű irányításban rejlik, másrészt viszont mellőzték a készítők a brutalitást is, így a szörnyek nem ölik meg figuráinkat, csak egy időre elkábítják azokat. A játék során pedig bármikor lehetőség lesz segítségkérésre.

A progam főszereplői a Rock Raiderek. Ezek a figurák speciális védősisakkal rendelkeznek, mely egyrészt világítást biztosít, másrészt viszont ez védi meg őket a fejükre pottyanó kövektől is, valamint ezen keresztül kommunikálnak egymással. Egy kézi scanner segítségével bukkanhatnak rá az energiakristályokra és az ércekre. A figurák különböző járműveket használhatnak - például egy kicsi és gyors légpárnást, vagy egy nagy fúróberendezést -, és fegyvereik is lehetnek: különböző puskák, valamint dinamitrudak. A járművek mind különbözően viselkednek, némelyikük lassabb, másikuk gyorsabb, ha pedig megsérül valamelyik, kénytelenek leszünk visszatérni a föld alatti bázisra, ahol megjavíttathatjuk azokat, de akár újakat is építhetünk, ha van elég érc a raktárban.

A játékban szereplő ellenségek, a Sziklaszörnyek a falakban laknak, és az energiakristályokkal táplálkoznak, amit persze rendesen védenek is. Fontos, hogy embereinkkel ne bosszantsuk fel őket, mert akkor veszélyesekké válnak.

A játék érdekessége még, hogy megjelenésével egy időben kerül boltokba az azonos nevű LEGO SYSTEM építőkészlet is, melyben a programban is szereplő figurák, szörnyek, járművek találhatóak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • LEGO Rock Raiders
  • LEGO Rock Raiders
  • LEGO Rock Raiders

LEGO Rock Raiders

Platform:

Kiadó: LEGO Media

Minimális rendszerigény: Pentium 200, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!