Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

LEGO Rock Raiders

1999.08.18. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A LEGO Media egy kimondottan a kisebb korosztály számára tervezett stratégiai játékot ad ki szeptemberben. A LEGO Rock Raidersben egy csapat LEGO figurát kell irányítanunk, akik egy geológiai kutatóűrhajóval kerültek egy ismeretlen bolygóra. Az űrhajó nagy mennyiségű LEGO energiakristályt és LEGO ércet talált, ezek lesznek az erőforrások a játékban. Ezeket kell kibányásznunk kutatóinkkal, miközben igyekeznünk kell elkerülni a veszélyes lényeket, a Sziklaszörnyeket.

LEGO Rock Raiders

A játék "gyermekbarátsága" egyrészt az egyszerű irányításban rejlik, másrészt viszont mellőzték a készítők a brutalitást is, így a szörnyek nem ölik meg figuráinkat, csak egy időre elkábítják azokat. A játék során pedig bármikor lehetőség lesz segítségkérésre.

A progam főszereplői a Rock Raiderek. Ezek a figurák speciális védősisakkal rendelkeznek, mely egyrészt világítást biztosít, másrészt viszont ez védi meg őket a fejükre pottyanó kövektől is, valamint ezen keresztül kommunikálnak egymással. Egy kézi scanner segítségével bukkanhatnak rá az energiakristályokra és az ércekre. A figurák különböző járműveket használhatnak - például egy kicsi és gyors légpárnást, vagy egy nagy fúróberendezést -, és fegyvereik is lehetnek: különböző puskák, valamint dinamitrudak. A járművek mind különbözően viselkednek, némelyikük lassabb, másikuk gyorsabb, ha pedig megsérül valamelyik, kénytelenek leszünk visszatérni a föld alatti bázisra, ahol megjavíttathatjuk azokat, de akár újakat is építhetünk, ha van elég érc a raktárban.

LEGO Rock Raiders

A játékban szereplő ellenségek, a Sziklaszörnyek a falakban laknak, és az energiakristályokkal táplálkoznak, amit persze rendesen védenek is. Fontos, hogy embereinkkel ne bosszantsuk fel őket, mert akkor veszélyesekké válnak.

A játék érdekessége még, hogy megjelenésével egy időben kerül boltokba az azonos nevű LEGO SYSTEM építőkészlet is, melyben a programban is szereplő figurák, szörnyek, járművek találhatóak. ■

LEGO Rock Raiders
LEGO Rock Raiders
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
LEGO Rock Raiders

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló