Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Global Domination

1998.12.21. 00:00 | szerző: harkov | Előzetes

A Psygnosis legújabb akció-stratégiai játékának megjelenése ez év októberére várható. Ha az előzetesek nem csalnak, a program új színfoltot hoz majd a stratégia kedvelők életébe, annál is inkább, mivel nem egy C&C klónról van szó, hanem sikerült a programnak saját "egyéniségre" szert tennie a fejlesztők jóvoltából.

Maga a kerettörténet immár szokványosnak mondható, rengeteg hasonló témájú játék látott már napvilágot (Syndicate, War Inc. és társaik). A XXI. század elején csöppenünk bele a világtörténelem hömpölygő folyamába, amikor is különböző hatalmi csoportosulások törnek a világuralom megszerzésére, és háború söpör végig az egész Földön. Kezdetben egy hipermodern parancsnoki bázis áll az irányításunk alatt, ahonnan a későbbiek során koordinálni tudjuk tevékenységünket és számos katonai csapást mérhetünk ellenségeinkre. Feladatunk pedig - meglepő módon - nem más, mint a bolygó megmentése.

Ami a játék sajátos ízét adja, az az irányításában rejlő megoldásoknak és taktikai lehetőségeink széles tárházának köszönhető. Módunk van a földi-, vízi- és légi hadviselésre egyaránt. A Global Domination kétféle játékost céloz meg. Egyrészt a stratégát, aki szeret foglalkozni az erőforrások nagyon összetett menedzselésével, másrészt az akciójátékok hívét, akinek a keze már régen összenőtt a joystickkal.

Manapság a számítógépes játékok megpróbálnak filmszerű élményt nyújtani. Ez a Global Dominationnél sincs másképpen, méghozzá nem elhanyagolható minőségben tesz eleget ennek a "követelménynek", így könnyen bele tudjuk helyezni magunkat a történetbe. Az intro, a küldetés előtti eligazítások és egyéb filmbetétek segítenek ebben. Ha egyedül játszik az ember, nem utolsó szempont, hogy a gép, mint ellenfél, ne legyen túl könnyű eset. Erre is odafigyeltek a készítők, így számos mesterséges intelligencia szakértő segédkezett a gép viselkedésének kidolgozásában. Minden megmozdulásra reagál, és a játék előrehaladtával váltogatja a stratégiáját. A fegyverekről csak annyit, hogy egy egész arzenálból csemegézhetünk, a II. világháború utáni időktől kezdve egészen a XXI. század közepéig állnak rendelkezésünkre a különféle fegyverek, szárazföldi, vízi és légi egységek.

A program multiplayer üzemmódot is támogat, 2 játékosig soros kábelen vagy modemen, lokális hálózaton keresztül akár 16 játékosig is. A játék nehézségi foka sok opció beállításával testre szabható, a mellékelt editorral pedig saját pályákat is szerkeszthetünk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló