Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Thrustmaster Fusion Gamepad

2001.02.26. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Thrustmaster gamepadje kicsit már régi típus, de mivel csak most sikerült tesztelésre kapni egyet, pótoljuk a hiányt. A Fusion elsősorban egyéni designjával hívja fel magára a figyelmet. Már az alakja is szokatlan, nem teljesen követi a konzoloktól átvett, két szarvat tartalmazó formát, inkább teljesen kitöltötték a tenyérbe kerülő részek közti területet. A színek is elütnek a megszokottól, a Fusion gamepad felülete ugyanis fekete és kék, a gombjai pedig neonzöld színűek.

A Fusion gamepaden egy digitális irányító, valamint tíz gomb található. Az előbbi kivitelezése is eltér a megszokottól, és ez az eltérés igen pozitívan hatással van a kényelemre. Nem egy közepén besüllyedő, homorú korongról van szó, hanem egy középen benyomott félgömbről, melynek rugózása ráadásul megfelelően puha. A gombok közül hat a jobb hüvelykujjnál található, két "trigger" került alulra, a középső vagy mutatóujjakkal történő használatra, a maradék két gomb pedig a gamepad középső részén foglal helyet. A középső kettőt leszámítva mindegyik gomb elérése elég jó. A tíz gombnak köszönhetően elég sok funkciót beállíthatunk a játékokban.

A gamepad a hagyományos gameport csatlakozás mellett USB porton is ráköthető a gépre, így semmi akadálya, hogy akár második játékvezérlőként használjuk. Ennek érdekében egy gamepad-USB átalakítót mellékeltek a dobozban. A driver CD-n a gombok extra programozásához használható szoftvert, valamint a Tomb Raider második és harmadik részének demóját találhatjuk. Az USB csatlakozásnak és a mellékelt drivernek köszönhetően egyébként iMac gépekhez is használhatjuk ezt a gamepadet.

A mai gamepad-piacon található vezérlőkhöz képest talán egyetlen hiányossága van a Fusion-nek: csak digitális irányítási lehetőséget biztosít, holott a legmodernebb vezérlőkön a digitális irányító mellett egy, vagy akár két analóg kar is helyet kap, ami sokkal szélesebb körűvé teszi a gamepad felhasználhatóságát. Ez persze meglátszik az árán, hiszen nem egy 8-10 ezer forintos szerkezetről van szó. Az ára a hasonló kategóriájú gamepadekkel nagyjából egy szinten van, nettó 3600 Ft-ért kapható. ■

Thrustmaster Fusion Gamepad

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.