Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Thrustmaster Fusion Gamepad

2001.02.26. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Thrustmaster gamepadje kicsit már régi típus, de mivel csak most sikerült tesztelésre kapni egyet, pótoljuk a hiányt. A Fusion elsősorban egyéni designjával hívja fel magára a figyelmet. Már az alakja is szokatlan, nem teljesen követi a konzoloktól átvett, két szarvat tartalmazó formát, inkább teljesen kitöltötték a tenyérbe kerülő részek közti területet. A színek is elütnek a megszokottól, a Fusion gamepad felülete ugyanis fekete és kék, a gombjai pedig neonzöld színűek.

A Fusion gamepaden egy digitális irányító, valamint tíz gomb található. Az előbbi kivitelezése is eltér a megszokottól, és ez az eltérés igen pozitívan hatással van a kényelemre. Nem egy közepén besüllyedő, homorú korongról van szó, hanem egy középen benyomott félgömbről, melynek rugózása ráadásul megfelelően puha. A gombok közül hat a jobb hüvelykujjnál található, két "trigger" került alulra, a középső vagy mutatóujjakkal történő használatra, a maradék két gomb pedig a gamepad középső részén foglal helyet. A középső kettőt leszámítva mindegyik gomb elérése elég jó. A tíz gombnak köszönhetően elég sok funkciót beállíthatunk a játékokban.

A gamepad a hagyományos gameport csatlakozás mellett USB porton is ráköthető a gépre, így semmi akadálya, hogy akár második játékvezérlőként használjuk. Ennek érdekében egy gamepad-USB átalakítót mellékeltek a dobozban. A driver CD-n a gombok extra programozásához használható szoftvert, valamint a Tomb Raider második és harmadik részének demóját találhatjuk. Az USB csatlakozásnak és a mellékelt drivernek köszönhetően egyébként iMac gépekhez is használhatjuk ezt a gamepadet.

A mai gamepad-piacon található vezérlőkhöz képest talán egyetlen hiányossága van a Fusion-nek: csak digitális irányítási lehetőséget biztosít, holott a legmodernebb vezérlőkön a digitális irányító mellett egy, vagy akár két analóg kar is helyet kap, ami sokkal szélesebb körűvé teszi a gamepad felhasználhatóságát. Ez persze meglátszik az árán, hiszen nem egy 8-10 ezer forintos szerkezetről van szó. Az ára a hasonló kategóriájú gamepadekkel nagyjából egy szinten van, nettó 3600 Ft-ért kapható. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló