25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Gravis Xterminator Digital Gamepad

11 gombjával, valamint analóg és digitális vezérlőjével egy igen széles körűen használható gamepad.

Írta: Dino

A Gravis jelenlegi legdrágább és legkomolyabb gamepadje az Xterminator Digital nevet kapta. Ezen már annyi vezérlési lehetőség van, ami tulajdonképpen tetszőleges típusú játékhoz alkalmassá teszi (na jó, azért egy RTS-hez persze nem használható).

A gamepad felső részén a bal oldalon egy analóg és egy digitális irányító, középen felül két gomb, jobb oldalt pedig hat normál gomb, fölöttük egy throttle-csúszka, mellettük pedig egy start gomb és egy nézőpontváltó (POV) kapcsoló kapott helyet. Természetesen nem hiányzik róla a két trigger sem, mely a szokásos helyen, a gamepad alján, mutatóujjunknál található. Alul, gyűrűsujjunknál még további két gomb van.

Az Xterminator Digital gamepad fogása aránylag kényelmes. Az analóg padet jól el lehet érni, a digitális vezérlő viszont valamivel kényelmetlenebb, ebből is látszik, hogy ma már egyre inkább az analóg irányításra helyezik a hangsúlyt a gamepadek esetében is. Nagy meglepetés volt számomra, hogy a mutatóujjnál lévő triggerek nem a hagyományos gombok, hanem analóg karok, melyekhez az egyik tengely egy-egy iránya van rendelve. Jobb hüvelykujjunkra igen sok gomb esik, ráadásul a throttle-kar is a jobb oldalon van, ráadásul elég távol. A középső két gombhoz csak ritkán használt funkciókat érdemes beállítani.

A gamepad mellé kapott Xperience szoftver segítségével remekül programozható az összes gomb és egyéb vezérlési lehetőség. Kiválaszthatjuk, hogy melyik tengelyt rendeljük az analóg karhoz, illetve az analóg triggerekhez, a gombokhoz meg akár tetszőleges billentyűkombinációt, gomblenyomás-sorozatot is választhatunk.

Rengeteg (szám szerint 11) gombjával, analóg és digitális vezérlőjével, POV-kapcsolójával, tolóerő-szabályzójával és analóg triggerjeivel egy igen összetett gamepadet sikerült előállítania a Gravisnak, igaz, a kényelem tekintetében nem ez a legjobb gamepad, ami a piacon van. A Gravis Xterminator Digital gamepadhez 3 év garancia jár, ára nettó 11600 Ft.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Gravis Xterminator Digital Gamepad
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!