Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Gravis Xterminator Digital Gamepad

11 gombjával, valamint analóg és digitális vezérlőjével egy igen széles körűen használható gamepad.

2001.06.05. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Gravis jelenlegi legdrágább és legkomolyabb gamepadje az Xterminator Digital nevet kapta. Ezen már annyi vezérlési lehetőség van, ami tulajdonképpen tetszőleges típusú játékhoz alkalmassá teszi (na jó, azért egy RTS-hez persze nem használható).

Gravis Xterminator Digital Gamepad

A gamepad felső részén a bal oldalon egy analóg és egy digitális irányító, középen felül két gomb, jobb oldalt pedig hat normál gomb, fölöttük egy throttle-csúszka, mellettük pedig egy start gomb és egy nézőpontváltó (POV) kapcsoló kapott helyet. Természetesen nem hiányzik róla a két trigger sem, mely a szokásos helyen, a gamepad alján, mutatóujjunknál található. Alul, gyűrűsujjunknál még további két gomb van.

Az Xterminator Digital gamepad fogása aránylag kényelmes. Az analóg padet jól el lehet érni, a digitális vezérlő viszont valamivel kényelmetlenebb, ebből is látszik, hogy ma már egyre inkább az analóg irányításra helyezik a hangsúlyt a gamepadek esetében is. Nagy meglepetés volt számomra, hogy a mutatóujjnál lévő triggerek nem a hagyományos gombok, hanem analóg karok, melyekhez az egyik tengely egy-egy iránya van rendelve. Jobb hüvelykujjunkra igen sok gomb esik, ráadásul a throttle-kar is a jobb oldalon van, ráadásul elég távol. A középső két gombhoz csak ritkán használt funkciókat érdemes beállítani.

A gamepad mellé kapott Xperience szoftver segítségével remekül programozható az összes gomb és egyéb vezérlési lehetőség. Kiválaszthatjuk, hogy melyik tengelyt rendeljük az analóg karhoz, illetve az analóg triggerekhez, a gombokhoz meg akár tetszőleges billentyűkombinációt, gomblenyomás-sorozatot is választhatunk.

Rengeteg (szám szerint 11) gombjával, analóg és digitális vezérlőjével, POV-kapcsolójával, tolóerő-szabályzójával és analóg triggerjeivel egy igen összetett gamepadet sikerült előállítania a Gravisnak, igaz, a kényelem tekintetében nem ez a legjobb gamepad, ami a piacon van. A Gravis Xterminator Digital gamepadhez 3 év garancia jár, ára nettó 11600 Ft. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.