Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Beam Breakers

Egy újabb futurisztikus arcade versenyprogram készül, ezúttal a Fishtank kiadásában.

2002.04.23. 00:00 | szerző: Warhawk | Előzetes

Mióta legutóbb elkeseredve leírtam, hogy milyen ritkák a futurisztikus versenyjátékok PC-n, azóta mosolyog rám a szerencse. Nem elég, hogy jön a HoveRace, itt van a Ballistics, sőt a New York Race is, és nemsokára kész a Beam Breakers is! Viszont a Similis és a Fishtank úgy látszik, számítottak arra, hogy elég sokan próbálják majd eladni itt a portékájukat, így bevetettek egy csavart a dologban. De kezdjük az elején!

Beam Breakers

A látványbeli maximum már alapkövetelmény, és a program tényleg minden igényt kielégít e szempontból. Neo York városait több mint 600 antigravitációs autó tölti meg, melyek szépen, libasorban haladnak céljuk felé, nem is beszélve az égi autópályák között felhúzott járdákon lavírozó gyalogos forgalomról. Az összhatás nagyban felülmúlja a New York Race-ben látottakat, itt sokkal inkább „otthon” érzi magát az ember. Köszönhető ez talán annak is, hogy itt nincsenek versenypályák (kivéve a körverseny módban találhatókat), a komplett város fel van építve. Valahogy úgy képzeljétek el, mint a GTA-t, csak éppen itt a levegőben lavírozunk. A forgalmat néhány rendőrkocsi is fűszerezi, akik éberen őrködnek, hogy mindenki betartsa a forgalmi szabályokat, és könyörtelenül üldözőbe vesznek mindenkit, aki valami nagyobb kihágást követ el.

Bár teljesen három dimenzióban mozoghatunk, az irányítást mégsem bonyolították túl. A gyorsításon és a lassításon kívül a négy iránybillentyűt használhatjuk a térbeli navigálásra, ezen kívül pedig már csak a turbóra, és a speciális cuccok felhasználást beindító gombra van szükségünk. A jármű irányítását szokni kell, leginkább talán egy helikopteréhez hasonlít, itt nem a kocsi orrát irányítjuk, hanem az egész járművet tudjuk mozgatni. Nem mondom, hogy tökéletes, de megszokható.

Beam Breakers

Az általam próbált demo verzióban még kisebb gondok voltak a hangokkal, de már így is jelentősen emelték a hangulatot. A környező kocsik dudálnak a dugóban, és mindig van valami, ami kicsit elvonja a figyelmünket.

Említettem, hogy nem szokványos körverseny játék készül. Olyan jól hangzó játékfajták is szerepelnek itt, mint a Pizzafutár mód. Sajnos a demóban egy jelentősen limitált Observer módon és a tutorialokon kívül csak két misszió volt választható, ezek közül is az egyik egy körverseny. Viszont a másik már kicsit megmutatja, mire is számíthatunk. Egy kocsit kell ellopni, majd elszállítani a megbízónak, anélkül, hogy túl sok rendőrt csődítenénk oda. Nekem valahogy a GTA első része ugrott be, csak éppen a kor követelményeinek megfelelően, szóval nem semmi élmény...

Beam Breakers

A Fishtank újból nem semmi kis játékot készül kiadni. Sajnos a végleges verzióra még várni kell egy picit, addig is itt a demo, próbáljuk meg azzal csillapítani száguldás-vágyunkat. ■

Beam BreakersBeam BreakersBeam BreakersBeam BreakersBeam Breakers
Beam Breakers
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Beam Breakers

hozzászólások (1)

skaven
skaven 2002.04.26. 23:54
Ha belegondolok, hogy a Fishtank eddig milyen jatekokat csinalt... A nevuk szamomra lassan feler a garanciaval a minosegre es elvezhetosegre.
ajánlott olvasnivaló