25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A panamai szabó DVD

Pierce Brosnan ezúttal nem a jó oldalon álló kémet alakítja.

Írta: Lacko

Erről a filmről valahogy megfeledkeztem, amikor a moziban játszották, pedig fel volt téve arra a listára itt hátul a kisagyamban. A filmelőzetest igen profin fogalmazták, hogy ne derüljön ki, valójában akció- vagy művészfilmről van szó, ezért aztán örömmel jelentkeztem a DVD megtekintésére.

És azt kell mondjam, kellemesen csalódtam. Sajnos nem egy olyan próbálkozással találkoztam már, melyben a készítők nem tudtak eldönteni, hogy művész- vagy kommersz filmet készítenek. A panamai szabó készítői azonban nem vesztették el az irányítást a film felett, és mindvégig egészséges hibridként vezették végig ezen a veszélyes mezsgyén.

A film úgy kezdődik, mint egy szokványos James Bond film: London, MI6, Pierce Brosnan... Aztán szép lassan elkezdődik a film is és rájövünk, hogy ez nem egy James Bond film. De akkor már késő... És ez így nekem nagyon is tetszett. A sztoriról talán annyit, hogy ezúttal Brosnan a rosszfiú, egy kém, akit problémás ügyei miatt Panamába száműznek. Azonban feltalálja magát, és addig nyaggat egy ottani szabót, míg az nem segít neki pénznyerő tervének kivitelezésében.

A korong azokat a 2-es régiókódú DVD-ket erősíti, melyeken nincsen magyar szinkron, csak felirat. A történet megértéséhez igazából jobb lett volna szerintem az előbbi. Az extrák között találjuk a ma már szinte elmaradhatatlan audio-kommentárt a rendező közreműködésével, a filmelőzetest, és még egy érdekességet: egy alternatív befejezést a filmhez. Ez azonban egyáltalán nem lett jobb vég, nem csoda, hogy a készítők nem így fejezték be a történetet. De mint érdekesség elmegy. Végül még egy kis adalék a filmhez: a Harry Potter rajongók a mellékszereplők között egy ismerőst is találhatnak, a szabó gyerekét ugyanis Daniel Radcliffe alakítja.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • A panamai szabó DVD
  • A panamai szabó DVD
  • A panamai szabó DVD
Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!