Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A panamai szabó DVD

Pierce Brosnan ezúttal nem a jó oldalon álló kémet alakítja.

2002.06.25. 00:00 | szerző: Lacko | DVD

Erről a filmről valahogy megfeledkeztem, amikor a moziban játszották, pedig fel volt téve arra a listára itt hátul a kisagyamban. A filmelőzetest igen profin fogalmazták, hogy ne derüljön ki, valójában akció- vagy művészfilmről van szó, ezért aztán örömmel jelentkeztem a DVD megtekintésére.

A panamai szabó DVD

És azt kell mondjam, kellemesen csalódtam. Sajnos nem egy olyan próbálkozással találkoztam már, melyben a készítők nem tudtak eldönteni, hogy művész- vagy kommersz filmet készítenek. A panamai szabó készítői azonban nem vesztették el az irányítást a film felett, és mindvégig egészséges hibridként vezették végig ezen a veszélyes mezsgyén.

A film úgy kezdődik, mint egy szokványos James Bond film: London, MI6, Pierce Brosnan... Aztán szép lassan elkezdődik a film is és rájövünk, hogy ez nem egy James Bond film. De akkor már késő... És ez így nekem nagyon is tetszett. A sztoriról talán annyit, hogy ezúttal Brosnan a rosszfiú, egy kém, akit problémás ügyei miatt Panamába száműznek. Azonban feltalálja magát, és addig nyaggat egy ottani szabót, míg az nem segít neki pénznyerő tervének kivitelezésében.

A panamai szabó DVD

A korong azokat a 2-es régiókódú DVD-ket erősíti, melyeken nincsen magyar szinkron, csak felirat. A történet megértéséhez igazából jobb lett volna szerintem az előbbi. Az extrák között találjuk a ma már szinte elmaradhatatlan audio-kommentárt a rendező közreműködésével, a filmelőzetest, és még egy érdekességet: egy alternatív befejezést a filmhez. Ez azonban egyáltalán nem lett jobb vég, nem csoda, hogy a készítők nem így fejezték be a történetet. De mint érdekesség elmegy. Végül még egy kis adalék a filmhez: a Harry Potter rajongók a mellékszereplők között egy ismerőst is találhatnak, a szabó gyerekét ugyanis Daniel Radcliffe alakítja. ■

A panamai szabó DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló