Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Jabberwocky DVD

Terry Gilliam ex-Python tag második filmrendezése jelent meg DVD korongon.

2002.06.22. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A Gyalog Galopp DVD megjelenésével egy időben egy másik, ezúttal csak részben Monty Python alkotás is piacra került, ez pedig nem más, mint Terry Gilliam második rendezése, a Jabberwocky. A főszerepet Michael Palin kapta, és rövid időre megjelenik Terry Jones is.

Jabberwocky DVD

A történet ismét a középkorban játszódik, és alapvetően humorosra akarták venni az egészet, azonban a Gyalog Galoppnak véleményem szerint nem ér a nyomába az egész. Hősünk egy falusi kádár fia, aki reménytelenül szerelmes egy falubélibe. Bizonyítási vágya a városba viszi, ahol végül kisebb kalandok során egy lovag fegyverhordozója lesz, és egy gonosz szörny - a Jabberwocky - ellen kell megküzdenie.

A DVD kiadásra angol és német hang került, feliratok között pedig megtalálhatjuk a magyart is. Audio kommentárként Terry Gilliam és Michael Palin szövegeli végig a filmet, próbálnak eközben is poénosak lenni, de ez nem mindig sikerül. Találunk egy extrát arról, hogy Gilliam rajzos vázlatai végül hogy kerültek megfilmesítésre, és megtekinthetjük a film japán, lengyel és angol plakátját is. Végül kapunk egy filmelőzetest a Jabberwocky mellett a Knight’s Tale és a First Knight filmekről, hogy ha megtetszett a lovagkor, tudjunk választani mást is.

Jabberwocky DVD

A film tipikus Terry Gilliam alkotás, stílusa meglátszik az összes beállításon és a vágásokon is. A történet igazából semmi különös, és mint említettem, humor tekintetében se az igazi, de a Gilliam rajongók gyűjteményének mindenképpen egy fontos darabja lehet. Akik azonban csak érdeklődnek az ex-Python tag alkotásai iránt, jobban teszik, ha először inkább kölcsönzőből veszik ki a filmet. ■

Jabberwocky DVDJabberwocky DVDJabberwocky DVDJabberwocky DVDJabberwocky DVD

hozzászólások (0)

cikkajánló

S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD

DVD-n is megjelent a már 500 magyar előadással büszkélkedő darab.

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

CD-n és Blu-rayen is megjelent a nagyszabású produkció felvétele.

AC/DC: Live at River Plate DVD

Buenos Airesben rögzítette a hard rock banda legújabb koncertfilmjét.

Üvegtigris 3 DVD

DVD és Blu-ray kiadásban is megjelent Rudolf Péter filmje.

Ákos: Szindbád turné 2010 DVD

A 2010-es koncertsorozat anyagának egy része jelent meg DVD-n.