25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Postal 2

Az első részt ért rengeteg támadás ellenére készül a folytatás.

Írta: Blade Runner 19 hozzászólás

Az utóbbi évek legerőszakosabb játéka készül a vicces nevű Running With Scissors (magyarul Ollóval Rohangálók :-) stúdióban. A játéknak évekkel ezelőtt már volt egy előzménye (logikusan a Postal), amely erőszakos volta miatt elég vegyes fogadtatásban részesült. A lényege nem volt más, minthogy változatos pályákon tömegmészárlásba kezdjünk fegyvereinkkel. Többek között ez a játék is hozzájárult az amerikai korhatár-rendszer megerősítéséhez a játékok terén.

Az új játék gyakorlatilag egy FPS, amely egy kis vidéki (persze amerikai) városkában játszódik. A grafikus motor az Unreal Warfare-ből származik, így elég élethű környezetre számíthatunk. A játék kezdetén olyan feladatokat kapunk, hogy menjünk el a fizetésünkért, vagy hozzunk tejet a boltból, ami elég prózaian hangzik. Persze ha akarjuk, akkor a játékban tényleg hozhatunk tejet, vagy elhozhatjuk a fizetésünket, de mennyivel érdekesebb, ha a fizetési csekk átvételekor előkapjuk a géppityut, és mindenkit lekaszabolunk! Így mindenkinek a fizetési csekkjét begyűjthetjük, ami sokkal egészségesebb a bankszámlánk szempontjából, mintha megelégednénk csupán a saját fizetésünkkel.

A fejlesztők olyan szintre vitték az erőszakot a játékban, ami vagy visszatetszést kelt egyesekben, vagy egyenesen humorosnak hat. Így például a szokásos gyilkolászó eszközök mellett odaballaghatunk egy atyafihoz, és miután a benzines kanna tartalmát a fejére öntöttük, elegendő egy kattintás az öngyújtón, és az ürge mindjárt égve rohangál fel-alá! Vicces (vagy talán kissé beteges) hajlamunkat aztán akár még úgy is kiélhetjük, hogy az égő illetőt oldalba vizeljük. :-) Ennél is jobb (bár brutális) ötletnek tartom, hogy adott esetben a környezetünkben kóborló kistestű háziállatokat alkalmi hangfogóként alkalmazhatjuk különböző lőfegyvereinkhez.

A játék főszereplőjének mozgásának elkészítéséhez egy amerikai TV sztár, Gary Coleman segített a motion capture felvételek során, de természetesen a többi szereplő mozgását is ezzel a technológiával rögzítették.

Egy dolog már most is biztos: a fentiek alapján a játék az első résszel kiváltott hivatalos ellenkezést tovább viszi újabb reinkarnációjában is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Postal 2

Platform:

Fejlesztő: Running with Scissors

Kiadó: Whiptail Interactive

Megjelenés: 2003. április 14.

Minimális rendszerigény: Pentium III/Athlon 733, 128 MB RAM, 32 MB-os 3D kártya (GeForce2/Radeon), 3 GB HDD, Win98/Me/2000/XP

Ajánlott konfiguráció: Pentium III/Athlon 1,3 GHz, 384 MB RAM, 64 MB-os 3D kártya (GeForce3/Radeon 8500)

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Daedalus
Daedalus [2284]
Egyetértek Bal_ -al a történet harmatgyenge lesz az biztos és a grafika se valami nagy hűhó...
Slayer
Slayer [5]
Csak én nem voltam ???
Remélem haverom vitt magával kamerát. És akkor talán ő is lemaradt róla. HaHa Remélem ezt nem olvassa, mert ha igen, akkor... Na, mindegy. Nézzük a dolog jó oldalát (Vagy legalábbis egy koncertfelvételt).
Bal_
Bal_ [14]
Nyali:)

Hm. kivancsi lennek erre a "termekre" ugy erzem nem lesz valami atuto azon a teren, hogy tortenet, vagy ilyesmi, de betegeseb napjaimon talan jol johet;) Mindenestre erdeklodessel varom... valamint az 1. resz engem is erdekelne..

+A slayer eddigi legjobb koncertem volt..kar hogy kihagytad, de nem fajditom a szived...:)
Na cupp cupp :)
okoska3000
okoska3000 [12750]
;)
Slayer
Slayer [5]
Nem. Haverom ment. Én odavoltam külföldi rokonoknál. Majd legközelebb.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (19 db)