Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Panzers

A S.W.I.N.E. fejlesztői második világháborús stratégiai játékon dolgoznak.

2002.10.28. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Egy éve jelent meg a hazai illetőségű Stormregion fejlesztőcsapat első játéka, a S.W.I.N.E. címet viselő humoros 3D stratégia, melyben malacok és nyulak csatározásait irányíthattuk. Pár hónapja a Matrox Parhelia kártya Surround Gaming módja kapcsán már lehetett hallani, hogy nagy titkolózás közepette egy új játékon dolgoznak a Stormregionnál, azonban mostanra lett csak hivatalos bejelentés. A fejlesztés alatt álló program pedig nem más, mint egy újabb valós idejű stratégiai játék.

Panzers

A Panzers a Második Világháborúban játszódik, európai helyszíneken. Három résztvevő fél közül választhatunk: lehetünk a németek, a szovjetek vagy az angol-amerikai oldal gyalogosokból és járművekből álló csapatai élén. Rendkívül részletesen kidolgozott élethű egységeket láthatunk majd a játékban, a járművek terén vontatott kétéltűektől és lövegektől dzsipeken és tankokon keresztül repülőgépekig. A helyszínek is változatosak: a küldetések többek között városokban, sík területeken, erdős részeken és havas hegységekben játszódnak.

A játékba RPG elemek is kerülnek. Egységeink tapasztalati pontokat szereznek bizonyos cselekedetek elvégzésével vagy meghatározott célok elérésével. Minél tapasztaltabb egy egység, annál ellenállóbbá válik, és annál kevésbé lesz hajlamos a megadásra egy ütközet során. A gyalogosok meghallják a járművek közeledtét, tapasztaltabb embereink még a pontos típusát is meg tudják mondani róla. Ezen képességüket befolyásolja az időjárás is, mely emellett látásukra is hatással van, rossz idő esetén kisebb távolságra látnak. Harcosaink teljesítményét emellett még olyan tárgyak is növelik, mint a kézigránát vagy az aknakereső.

Panzers

A küldetések teljesítésekor ún. presztízs-pontokat kapunk, melyekből új egységeket vásárolhatunk. A főhadiszálláson az új egységek igénylése mellett lehetőség van a meglévők javítására vagy átalakítására is. Ami pedig a küldetés végére megmarad, átvihetjük a következő pályára.

A környezet is aprólékos kidolgozásra kerül. Lerombolható épületek várnak majd ránk, ráadásul a különböző tereptárgyakat ügyesen kihasználhatjuk a harcok során: mögéjük guggolva vagy a sűrű növényzetben elbújhatunk az ellenség elől. Lopakodó módban pedig mindezt automatikusan megteszik. A látványról a csapat saját fejlesztésű, GEPARD elnevezésű grafikus motorja gondoskodik, ez gondoskodik a különböző időjárási effektekről is.

Panzers

Az ellenség páncélosait akár el is foglalhatjuk, ha erre alkalmas fegyvert vetünk be ellenük. Érdekes taktikai módszereket tesz lehetővé az is, hogy részlegesen működésképtelenné tehetünk járműveket. Szokatlan megoldás még az RTS-ek terén, hogy különítményünkkel a pályák között oda-vissza utazhatunk, tehát ha a küldetés szükségessé teszi, visszaléphetünk az előző pályára.

Természetesen nem marad ki a multiplayer játékmód sem, mely során két szembenálló fél küzdhet egymással, összesen nyolc játékos vagy számítógép által irányított csapattal. Egyszerre akár 100 egység is részt vesz egy ilyen ütközetben.

Panzers

Az eddigi információk és képek alapján egy szépen kidolgozott játékra számíthatunk, mely első ránézésre sokban hasonlít a S.W.I.N.E.-ra, azonban biztos, hogy annál sokkal több lesz. A játék megjelenése (természetesen magyar változstban is) 2003 végére várható, nyár közepére pedig demót ígérnek belőle. Kíváncsian várjuk... ■

PanzersPanzersPanzersPanzersPanzersPanzersPanzersPanzers
Codename: Panzers
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Codename: Panzers

hozzászólások (9)

Kolin Mekré
Kolin Mekré 2002.10.28. 17:55
Üdv!

Nekem az lenne a kérdésem hogy a gyalogosok miket fognak tudni csinálni? Mert pld a SWINE-ban nem voltak (ezt tudjuk :D) viszont a járműveknek lehetett speciális parancsokat adni...
Nahh lényeg a lényeg, lehet majd-e hasaltatni, védekező, támadó, "morál" parancsokat adni nekik?

Amúgy szépen néznek ki képek a játékbóél!!! Eddigi legszebb RTS amit láttam!

Amit furcsálok egy kicsit, az az, hogy ne legyenek ennyire egyszinü a tankok...
Szépen néznek ki rajtuk a kopás a tankok szélein, de mintha egyszinüek lennének a tankok ...
legyen egy kicsit "terepszinübb" ;)

Nahh kb ennyi jutott hirtelen eszembe!

Sok sikert a játékhoz.

Bugs Bunny:
Úgy is lehetne mondani hogy a Platoon hasonlít a Panzerre :ĐĐĐĐĐ
spokeman
spokeman 2002.10.29. 21:29
Jónak nézz ki!

(A swine jó vót)
1940
1940 2002.10.30. 10:37
hello

én egy kicsit jártas vagyok a II világháborúban és szerintem yoo lesz nagyon de nem csak a grafika miat hanem az egységek miat is a kidolgozott részletek a típúsok egyszóval az egész yoo lesz és ami a legfontosabb, hogy MAGYAR


yaa és azt szeretném kérdezni, hogy mikor jelenik meg? mert valahol azt olvastam, hogy karácsony körül de valaki meg azt mondta,hogy egy év
bigmess
bigmess 2002.10.31. 12:44
Ez K****ra nagy játéknak néz ki, de a fejlesztőknek nem kellene beleesni az előző hibájukba.Ha tovább tesztelik és az illesztésekkel is izzadnak egy kicsit többet, akkor egy ütős(s főleg atomstabil)GAME jönne ki belőle!Drukkolok nektek,fiúk!!
Warhawk
Warhawk 2002.10.31. 14:11
Kb egy év múlva is karácsony körül lesz már...:DDD
ajánlott olvasnivaló