25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Tom Clancy's Ghost Recon: Island Thunder

A Ghost Recon harmadik küldetése Kubában játszódik.

Írta: Lacko

Tom Clancy a mi Zrinyi Miklósunk után szabadon megénekelhette a Szigeti veszedelmet FPS stílusban: 2006-ban Fidel többé nem figyel - legfeljebb alulról - mert a történet szerint elhalálozik. Így aztán kitörhetne a nagy szabadság a kis szigetországban, ám egyrészt a gonoszok fenyegetik a friss demokráciát, másrészt az amerikaiak is bele akarnak szólni a kubai történésekbe: ezért odaküldik a „Szellem Felderítőket”, azaz minket...

Nehéz dolga van a cikkírónak, ha egy játék harmadik részéről kell írnia, hiszen korábban mindent leírtam már erről a játéról, amit csak lehet. Ráadásul olyan kistestvérek vannak úton, melyek kellően elhomályosítják eme kubai küldetéslemezt: a Splinter Cell és a Raven Shield. Mindkettő a figyelem középpontjában áll. Így aztán nem csoda, ha sokan észre sem vették, hogy megjelent közben egy új Ghost Recon lemez.

Pedig nem érdemes elsiklani felette. A Ghost Recon ugyanis egy nagyon jó játék. Bár igen sokat várunk a két új játéktól, nem érdemes lemondani egy régi, de jól beváltról, melynek csak egy baja van: ha nincs többjátékos módra lehetősége az ember fiának, akkor két-háromszor végigjátszva a kampányt megunható. Én is így jártam, ezért vártam nagyon a Desert Stormot is és most az Island Thundert.

Nem is tudok beszámolni túl sok újításról, hiszen nem is ez volt a lényeg. Ennek ellenére került bele néhány. Új karakterek, új hősök (specialisták) állnak a rendelkezésünkre. Néhány új fegyver is, köztük egy elég csúnya gránátvető, mely a Flashpointban is megtalálható, de én már ott sem tudtam hasznát venni az éles játékban. Ezen kívül pedig filmbetétek előzik meg és zárják le az egyes pályákat, ahogy helikopterrel vagy gumicsónakkal kiraknak és a végén értünk jönnek.

A valódi újdonság a terep és az új kampány. Ez - mivel Kubában játszódik az egész - egy mediterrán szigetet varázsol harcaink díszletéül. Nekem nagyon tetszettek a dzsungelek és a spanyol feliratok. Kár, hogy a kiképzőbázis oktatótermében a táblán olvashatatlan a szöveg, mert arra kíváncsi lettem volna, hogyan kell csőbombát készíteni spanyolul...

A harcaink pedig olyan különleges feladatok, mint egy szavazó helyiség védelme vagy egy partraszállás megakadályozása. Ezeken kívül általában a hagyományos lerohanás és megsemmisítés szerepel céljaink között: például a már említett kiképző bázis likvidálása. Összesen nyolc darab állomása van kubai vakációnknak, aztán - sajnos - evakuálnak minket, pedig éppen kisütne a nap - mivel addig szinte folyamatosan esik az eső...

Mivel az Island Thunder csak egy kiegészítő lemez ezért az eredeti motor tulajdonságai megmaradtak, mind többjátékos mód, mind grafika, mind pediglen hangok terén.

Azoknak, akik szeretik a Ghost Recont, nem érdemes kuporgatniuk a két vadiúj játékra, mivel – véleményem szerint - járt utat a járatlanért el ne hagyj! Csak ajánlani tudom ezt a kiegészítőt is. Adjunk egy nagy adagot a demokráciának és szabadítsuk fel a kubaikat, hogy végre nyugiba szivarozhassanak és táncolhassanak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

80%
grafika
8
hangok
7
játszhatóság
8
hangulat
9
Pozitívumok
 • Minden, ami a Ghost Reconban jó
Negatívumok
 • Rövid

További képek

 • Cuba libre!
 • Egy újabb csillag az amerikai zászlón...
 • OICW, a cipősdoboznak álcázott csodafegyver
 • A térképünk sokkal szebb lett, mint az eredeti játékban.
 • Pihenő az esőben
 • - Mi van haver, egy kukából másztál elő?
 • UAZ, a mi autónk!
 • Megmostad a fogadat rendesen?
 • Tom Clancy's Ghost Recon: Island Thunder
 • Tom Clancy's Ghost Recon: Island Thunder
 • Tom Clancy's Ghost Recon: Island Thunder
 • Tom Clancy's Ghost Recon: Island Thunder
 • Tom Clancy's Ghost Recon: Island Thunder
Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!