Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Pókember DVD

Pókember kalandjai a mozik után DVD-n, kétkorongos kiadásban.

2002.12.02. 00:00 | szerző: Viper | DVD

A klasszikusnak számító Pókember képregényből készült film erősen megosztotta még a rajongótábor véleményét is. Természetesen vannak olyanok, akik számára ez a film a nagybetűs „A Film”, sokak számára azonban meglehetősen nagy csalódást okozott. Sajnos jómagam is ez utóbbiak táborába tartozom, így a 2 DVD-n megjelent film bemutatása során sem tudok megszabadulni ellenszenvemtől.

Pókember DVD

Aki nem ismerné a film történetét: a Pókember mozifilm hűen követi a képregényben felvázolt eseményeket. A film elején megismerhetjük Peter Parkert (Tobey Maguire), aki egy teljesen átlagos hétköznapi fiú. Titkos vonzalom fűzi a szomszédban lakó lányhoz (Kirsten Dunst), de félénksége miatt nem tud közelebb jutni hozzá. Mígnem egy napon egy laboratóriumban megcsípi egy elszabadult, genetikailag módosított szuper-pók. Ettől kezdve teljesen megváltozik Peter Parker élete. Fokozatosan ráébred csodálatos képességeire, amelyekre szüksége is lesz a közben megjelenő főgonosz, a Zöld Manó (Willem Dafoe) legyőzésére. A végkifejlet roppant meglepő: győz a jó (remélem nem árultam el túl nagy titkot). S bár úgy tűnik, a főhős és szerelme is egymásra találnak, mégsem teljes a happy end...

Ha magáról a filmről kell véleményt mondanom, mindenképpen elismerés illeti a kevéske akciójelenet kivitelezését, amelyek valóban szépre sikerültek. De sajnos olyannyira kevés került a filmbe, hogy jószerivel a mozielőzetes pár perce alatt láthatjuk az összeset. A történet véleményem szerint meglehetősen laposra és sablonosra sikeredett, ami a kevés akciójelenetnek is köszönhető. Ezzel szemben kiemelt szerepet kap Peter Parker személyiségének fejlődése, és szíve választottjához fűződő viszonyának bemutatása.

Pókember DVD

Az első korongon két audiokommentár is helyet kapott. Az egyikben a rendező, a producer és a film női főszereplőjének gondolatait hallhatjuk, a másikban pedig a speciális effektusokért felelős team tagjait hallgathatjuk. Beállítható az is, hogy a film közben jópofa buborékokban különböző érdekes kiegészítő információk jelenjenek meg. Ugyanitt kaptak helyet a mozielőzetesek, a karakterek adatai és a színészek életpályáját bemutató részek. Az első korong tartalmaz egy előzetest a készülő Pókember 2-ből is.

A második lemezen kaptak helyet az „így készült” kisfilmek, valamint a készítőkkel forgatott dokumentumfilmek, amelyek lényege a szokásos amerikai stílust követve a következőként foglalható össze: a történet, a színészek, a forgatókönyv stb. a lehető legjobbak, mindenki csodálatos, és mindenkivel hihetetlen nagy öröm volt együtt dolgozni. Ezen kívül találhatunk próbafelvételeket, és egy csokorra való bakiparádét. Szintén ezen a korongon találhatjuk a képregényekről készült gyűjteményt, benne az összes megjelent füzet borítójával, Peter Parker szerelmeinek aktáival, valamint a gonoszak 3D-s modelleivel. Sajnos a DVD menürendszere egyébként sem valami számítógép-barát, és ez hatványozottan igaz erre a kiegészítő lemezre: az egérrel alig lehet megtalálni azokat a pontokat, ahol tovább lehet lépni – végszükség esetén a kurzormozgató billentyűkkel érdemes próbálkozni.

Pókember DVD

Összefoglalásul elmondható, hogy a film nívóját követik az extrák is: valószínűleg nem vagyok egyedül, aki sokkal többet várt ettől a kiadványtól. De azért egyszer meg lehet nézni... ■

Pókember DVDPókember DVDPókember DVDPókember DVDPókember DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló