Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2000: LucasArts

2000.05.24. 00:00 | szerző: LeMon | Rendezvények

A LucasArts hagyományait folytatva idén is külön terembe mutatta be megjelenő játékait. Csak szépen szerényen, pedig nem kéne. Márt csak azért sem, mert kicsit nagyképűségnek tűnik ez a visszahúzódzkodás, annak ellenére, hogy a Force Commander csupa negatív visszajelzéseket kapott. Nyugodtan elkápráztathattak volna valami 3 méteres, fröccsöntött Darth Vaderrel vagy Guybrush Threepwooddal. Mindezek hiányában az E3-on jelentették be készülő arcade jellegű, űr-atós programjukat, a Star Wars Super Bombad Racinget és még számos nem PC-s játékot is. A PC-s részlegből a következő programokat állították ki:

Star Wars Super Bombad Racing
(2001. I. negyedév)
Mondanom sem kell, hogy a játék Star Wars környezetben játszódik, az első epizód szereplőivel. Kinézetükön kicsit alakítottak, hiszen mindegyikük fejméretét az ötvenszeresére növesztették, a poénos hangulat kedvéért. Az egész játékot tehát nem kell komolyan venni, sőt inkább kisebb korosztálynak szól. A Pod Racerhez hasonló jellegű futamokon kell részt vennünk olyan bolygók pályáin, mint Naboo, Tatooine vagy Coruscant. Maguk a pályák szélessége is nagyobb a megszokottnál. Összesen 8 szereplő közül választhatunk, olyanokat mint Darth Maul, Obi-Wan, Jar-Jar vagy Yoda. Mindegyik gépnek, karakternek lesz valami különlegessége és természetesen sajátos animációi. Jar-Jar például kiölti nyelvét a másikra, ha éppen leelőz valakit. A játékban használhatunk majd mindenféle eszközt, mellyel vetélytársaink működését szabotálhatjuk.

Star Wars: Episode I Obi-Wan
(2000. ősz)
Sokáig csak kósza híreket hallottunk a játék felől, csak mostanában derült fény arra, hogy milyen játék is lesz a Jedi Knight folytatása. Az már biztos, hogy külsőnézetes akciójáték lesz, mégpedig azért, mert a legtöbb ember a Jedi Knightban a lézerkardozást, kívülről nézte, és az Obi-Wan fő eszköze is a fénykard lesz. Nem teljesen a követi a film cselekményét, de onnan belőle táplálkozik. Amit meg kell említeni a játékkal kapcsolatban, azok a gyönyörű karakter animációk. Nem is igazán lesz szükségünk lézerfegyverre, mert a készítők nagy hangsúlyt fektettek a különböző ugrásokra, és kardforgatásokra.

Escape From Monkey Island
(2000. ősz)
Guybrush Threepwood is hamarosan kilép a rajzfilmkörnyezetből, negyedik kalandja ezúttal teljesen 3 dimenziós világban folytatódik. A játék a Grim Fandango továbbfejlesztett motorjával fog működni. Megijedni nem kell, a program grafikája ugyan olyan hangulatos és poénos lesz, mint az előző részekben. És erre már csak az is garancia, hogy a híres Sam and Max készítői vállalták el a programot. Új főgonosz lesz, az már biztos, Le Chucknak pedig csak pár perces jelenése lesz a játékban. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló