25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Big Mutha Truckers

Kamionunkkal árut szállítva bizonyíthatjuk, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak anyánk cégének vezetésére.

Írta: Peac

Lassan elmondhatjuk, hogy minden évre jut nekünk egy újabb kamionos játék. Ilyen-olyan szoftveralkotó cégek lázas munkával igyekeznek lemodellezni a hatalmas tömegű járművek mozgását és az ezzel együtt járó életstílust.

A Big Mutha Truckers egy rendhagyó kamionos játék lesz. Ebben a játékban maga az érzés egy kicsit engem a játékiparban a ’90-es évek elején jellemzővé váló kuszaságra, irányíthatatlanságra és kapkodásra emlékeztet. Persze ez mai köntösben, de mégsem egy felejthetetlen élmény a külső. A játék kellőképpen nehéz lesz, izgalmas és pörgős, de talán túlságosan is - hacsak addig nem fejlesztenek rajta valami égbe kiáltót.

A száraz tények tükrében a Big Mutha Truckers igazi feladatteljesítős arcade-autózás hangulatát megteremtő program. A háttértörténet szerint Ma Jackson visszavonulásán gondolkodik, fuvarozó cégét pedig négy gyereke közül a legalkalmasabbra szeretné hagyni. Azt pedig, hogy ki a legalkalmasabb, legegyszerűbben úgy lehet eldönteni, ha gyakorlati próbát tesz: aki a legtöbb pénzt gyűjti a meghatározott idő alatt, azé a cég.

A játékban négy igen durva egyéniség közül választhatjuk ki saját karakterünket, amikkel aztán kamionostul kell teljesítenünk a kitűzött feladatokat. A fejlesztők célja érzésem szerint egyféle Redneck Rampage-hangulat megteremtése volt, épp ennek szellemében gyakran látunk az intro-ban is vidéki kocsmákat, és tipikus amerikai szőrös talpú kamionosokat is. A feladatok - legtöbb esetben bizonyos áru leszállítása - egyébként időkorlátosak, és voltaképpen ez az, ami végletekig nehezíti a küldetéseket.

Az érdekes alapötletet az eddig látottak alapján nem épp tökéletes játékban valósították meg, de ettől függetlenül kíváncsian várjuk a Big Mutha Truckers végleges verzióját, a végső következtetéseket pedig csak azután vonnánk le.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Big Mutha Truckers

Platform:

Fejlesztő: Eutechnyx

Kiadó: Empire Interactive

Megjelenés:
2003. II. negyedév PC
n/a: PS2

Minimális rendszerigény: Pentium III 500, 128 MB RAM, 16 MB-os 3D kártya

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!